תפריט שבועות 2024

מפה לשם ומשם לפה, הזמן עף, גם כשנהנים וגם כשממש לא.. והנה החג הלבן, חג הקציר, חג הביכורים, החג שהכי מזוהה עם קיבוצי ארצינו.. גם אלו שהופקרו ונשחטו בשבעה באוקטובר מדרום וגם כל אלה שמופקרים ונטושים מאז מצפון.. למרות הכל, מגיע אלינו ממש אוטוטו.

אין ספק, שכמו כל החגים, גם חג זה יהיה שונה השנה, עבור אותם תושבים בפרט ועבור כולנו ככלל. אני יושבת וכותבת שורות אלו בביתי ובמחשבותיי עולות יערה ורות, אחיותיו של יאיר וגיסותיה של טשה, אהוביי, תושבות קיבוץ כפר גלעדי, שמפונות מבתיהן, מהקיבוץ היפה והשמח הזה שחגג כל שנה את חג שבועות בהוד ובהדר והיו עושות הרבה כדי לעסוק שוב בבניית תפריט החג שלהן בביתן האהוב… וכמוהן עוד רבים רבים וטובים. אני מקדישה תפריט זה לכם אנשים טובים ויקרים.. הלוואי שתשובו לביתיכם בקרוב, בבטחה וברוגע. אמן ואמן.

הלוואי וכולם ישובו כבר.

אז שניה אויר, נפרוס את המפה הלבנה והמגוהצת שלנו ונבשל לנו ארוחת חג שבועות טעימה במיוחד, כזו שאמן ותביא עלינו עוד הרבה ימים טובים.

כמו בכל שנה, גם השנה ארכיב את תפריט חג השבועות משלל מנות רלוונטיות שעלו בבלוג בשנה החולפת, כאשר את אלה אחזק בכמה שחקני חיזוק משנים קודמות, במידת הצורך.

לפני שנצלול למבחר המנות המכובד, בנוהל אני מצרפת לכם את התפריטים המכובדים והעשירים של השנים הקודמות, במידה ואתם במצב רוח מעמיק וחוקר במיוחד . אז קבלו אותם: תפריט שבועות 2017, תפריט שבועות 2018, תפריט שבועות 2019, תפריט שבועות 2020, תפריט שבועות 2021, תפריט שבועות 2022 ותפריט שבועות 2023. יש כבוד.

נתחיל עם שלל ביסים מעולים לפתוח איתם את התיאבון.

התמרים הממולאים גבינת עיזים, יהיו כיפיים ויפים במיוחד לצד כוס יין קר.

צילום: דוד בכר/הארץ

כך גם לגבי כיכר הקממבר בתנור עם ריבה ואגוזים. אם תשיגו ריבת צ'ילי חריפה, המנה תהיה אפילו עוד יותר משודרגת.. מדובר באחת המנות הקלות שאני הכי אוהבת לחזור אליהן.

צילום: דוד בכר/הארץ

לפני מספר שבועות עלה לבלוג מתכון לקרקרים שפשוט כתוב עליהם המילה "שבועות", הלוא הם הקרקרים עם הפרמזן והגרעינים. קחו בחשבון, שכפי שכתבתי במתכון עצמו, עליהם להגיע עם הכיתוב: "אזהרה – ממכר".

צילום: דוד בכר/הארץ

לצד כמה לחמים משובחים (שיהיו נפלאים גם עם הקממבר האפויה שהזכרתי קודם), הגישו את סלט הביצים עם הבצל המקורמל, סלט ביצים כביכול פשוט, שאין אדם שטעם אותו אצלי ונשאר אדיש אליו. לתפריט שלי הוא לבטח ייכנס.

צילום: דוד בכר/הארץ

מנת דגים נאים אחת לפחות תמיד תהיה על שולחן החג שלי, והשנה אין מתאימה יותר לשולחן חג שבועות ממנת הסביצ'ה דג על יוגורט יווני. בול בפוני.

צילום: דוד בכר/הארץ

עם ברוסקטת עגבניות טובה אין מקום לטעויות, והיא גם אחלה אלטרנטיבה למי שפחות מתחבר לגבינות (ויש כמה כאלה אצלי במשפחה..).

צילום: דוד בכר/הארץ
צלחת: the table fairy

נדלג רגע אל הסלטים,

שכידוע לכם, אני אוהבת שיש מבחר מכובד מהם על שולחן האירוח שלי. השנה הצטרפו כמה סלטים מדהימים לבלוג שישתלבו בצורה נהדרת בשולחן חג השבועות שלנו.

מסלט התירס הטרי והחרוך עם גבינת פטה, שעם התירסים המתוקים שסוף סוף חזרו אלינו, יהיה עכשיו פשוט מדהים ועד סלט השומר והסלרי הפשוט מעולה, מלא בקראנץ' וטריות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

נישאר רגע באגף הפריך ונזכיר את סלט הירקות הקראנצ'י שחתוך לקוביות צבעוניות וכיפיות.

צילום: דוד בכר/הארץ

בפינת סלט הכרוב עם הקריצה – מה דעתכם על סלט הקולסלו קוקוס הקייצי, בו קרם הקוקוס מחליף את המיונז?

צילום: דוד בכר/הארץ

סלט חסה כלשהו תמיד יהיה על שולחני, השנה נוספה אופציה ראויה וקלאסית ביותר של סלט חסה עם אנטיפסטי.

צילום: דוד בכר/הארץ
קערה: the table fairy

שני סלטים נוספים עם טוויסט מעניין ושונה הם סלט האספרגוס הטרי, כל כך טעים ומפתיע וסלט השורשים הלימוני, עם טריק מגניב בהכנתו הקלילה.

צילום: דוד בכר/הארץ
קערה: the table fairy
צילום: דוד בכר/הארץ

את סלט עשבי התיבול עם התפוח, הסלק והרימון אני ממש מתכננת להכין. הוא פשוט מופלא.

צילום: דוד בכר/הארץ

ומה דעתכם על הוספת סלט מבושל לתפריט? כזה שאני מבטיחה שאף אחד לא יישאר אדיש אליו – אני מדברת על הסלט המבושל של זוקיני עם יוגורט, בזיליקום וצנוברים. מעדן!

צילום: דוד בכר/הארץ

אם נישאר באגף המבושל, אז לצד הסלטים הפרשים והטריים אני אוהבת להגיש לשולחן גם כמה ירקות מבושלים מעניינים, שיכולים להיות תוספת, ראשונה או אפילו עיקרית צמחונית.

הקייל הצלוי עם שום, בצל ופרמזן יתאים עד מאד לשולחן חג השבועות וכמוהו גם הכרובית בפנקו בתנור, שאם תרצו תמיד תוכלו להוסיף לפנקו גם פרמזן מגורד – רק טוב זה יעשה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צלחת: the table fairy
צילום: דוד בכר/הארץ
קערה: the table fairy

לביבות הבטטה והמנגולד האפויות יהיו נהדרות בתוספת יוגורט חמצמץ. מדובר בלביבות כל כך מפתיעות – פשוט לא תאמינו כמה הן טעימות.

צילום: דוד בכר/הארץ

בואו נדבר רגע על כרוב מבושל, שהוא מעדן בעיניי. יש לי שתי אופציות כל כך שונות להציע לכם: מצד אחד מנה מזרח אירופאית של כרוב מבושל ברוטב עגבניות, ומצד השני של הגלובוס – כרוב צלוי ברוטב תאילנדי מדהים -שניהם מדהימים וכה שונים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אם כבר הזכרתי מנת ירק אסייאתית – אני חייבת לשים על השולחן את החצילים הדביקים והמעולים האלה. הם מדהימים.

צילום: דוד בכר/הארץ

שולחן חג שבועות חייב גם איזה מנת דגים טובה אחת לפחות, נכון? שיהיה לכם בהצלחה עם הבחירה . כי יש לי פה כמה אופציות מאד חזקות.

פילה הדג בפנקו ופרמזן כאילו ונתפר במיוחד לארוחת שבועות ועוד לא הזכרתי כמה קל עד מבדח להכין אותו.

צילום: דוד בכר/הארץ

אל תתלבטו וגלגלו סיר של קציצות דגים ברוטב פיקנטי של אנושקה שלי. לא תתחרטו.

צילום: דוד בכר/הארץ

לחילופין, אם דווקא טעמים מהמזרח קורצים וקוראים לכם, לכו על סיר של קארי דגים בנגלי.

צילום: דוד בכר/הארץ

גם את סיר הקציצות וגם את סיר קארי הדגים אני ממליצה להגיש עם אורז לבן שיספוג לתוכו את כל הטעמים.

אם כבר באורז עסקינן, מה דעתכם להוסיף לשולחן מנת אורז עם מנגולד ותפוזים שתלווה בגאון את הארוחה? גם לה, דרך אגב, תוספת של יוגורט חמצמץ תעשה פלאים.

צילום: דוד בכר/הארץ

תוספת אחרת וקצת שונה שיכולה להתקבל בברכה היא מנת הפריקי עם העדשים הכתומות.

צילום: דוד בכר/הארץ

לפני שנעבור לקינוחים, אני חייבת לשים על השולחן מנה שאני לבטח לא אוותר עליה, שממש נתפרה לאירוע והיא כמובן הלזניה הצמחונית עם הקישואים הצלויים ואופציה ללא גלוטן. מנה מדהימה!

צילום: דוד בכר/הארץ

אם נישאר רגע באופציות ללא גלוטן, אז פיצה הכרובית היא בהחלט אלטרנטיבה נהדרת.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם אתם מאלה שממש חייבים מנת פסטה בתפריט שבועות שלכם, אציע לכם משנים קודמות את הפסטה חריימה הנהדרת והכה אהובה עלי או את הפסטה בורסן ופטריות הכי קלה להכנה שיש וכמה שהיא טעימה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניסיוני, פסטה ברוטב עגבניות שרי או פסטה פסטו תמיד סוגרים פינה אצל הילדים, וכמובן שישנה אפשרות של פשטידת פסטות וגבינות, או בגרסה היותר בוגרת של אמא שלי – פשטידת פסטה, תרד וגבינות.

צילום: דוד בכר/הארץ

קערת פסטה פסטו

צילום: דוד בכר/הארץ

הפשטידה מוכנה

אם כבר הזכרתי פשטידות, אציע לכם שתיים מנצחות נוספות לשבועות (למרות שהמבחר באמת ענק, אני מציעה לכם לשוטט בבלוג..) – פשטידת תרד וגבינות נפלאה ופשטידת חצילים קלה (עם טריק).

פרוסה מהפשטידה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הפשטידה מוכנה

מה אומרים, נעבור לקינוחים?

אני מאד אוהבת קינוחי לימון רעננים ולראיה עוגת השזיפים, ריקוטה ולימון הנפלאה וקוביות הקוואקר ולימון הכיפיות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בעניין עוגות גבינה, יש את הקלאסיות שתמיד עובדות כמו עוגת הגבינה והפירורים האהובה עליי ועוגת הגבינה האפויה.

הגשת עוגת גבינה פירורים

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אבל אם מתחשק לכם דווקא עוגת גבינה עם טוויסט קטן, אני מציעה לכם להכין את עוגת הגבינה האפויה עם הקינמון ושכבת השמנת החמוצה. היא מדהימה.

פרוסת עוגה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עוגת הגבינה והאוכמניות גם היא מצוינת וכמובן, מי שאוהב את החיבור בין גבינה לממרח לוטוס, יתאהב בעוגת הגבינה הזו.

ביס מהעוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חותכים את העוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם אתם חושבים שלהוסיף לשולחן כמה קינוחים שאינם גבינתיים זה רעיון טוב (ברור..), אני ממליצה בחום ללכת על בלונדיז החלבה ושוקולד הלבן.. אך קחו בחשבון שהם בגדר התמכרות.

צילום: דוד בכר/הארץ

ואם אתם פשוט חייבים קינוח שוקולדי על השולחן ויהי מה, אני מציעה את אחד מהפאדג'ים הבאים: פאדג' שוקולד הכי קל להכנה או עוגת הפאדג' שוקולד ללא קמח. לא אמרתי שהבחירה תהיה קלה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כרגיל, אני כאן לכל שאלה ותהייה.

לימים טובים יותר,

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

ביסקיטס

בהמשך ישיר לפוסט של העוף המטוגן, בו התרפקתי על זיכרונות

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן