חצילים ברוטב מתוק חריף אסייתי דביק ונהדר

המנה הזו נולדה מסיבוב במשק בו אני רוכשת את מרבית הפירות והירקות שלי לאחרונה. חצילונים קטנים ויפים צדו את עיניי, והחלטתי שקודם כל אמלא לי שקית של היפים האלה ואחר כך אחליט מה בדיוק יעלה בגורלם במטבחי.

עם הגעתם למטבח, החלטתי לשלב את החצילונים בארוחה אסייתית ולהקפיץ אותם ברוטב חריף, מתוק, דביק וטוב. מה שכן, בחרתי ראשית לעטוף את החצילים בתערובת שמן זית, מייפל ותבלינים ולצלות אותם בתנור ורק לאחר מכן להקפיץ אותם ברוטב. שני שלבים שיוצרים יחדיו את אחת ממנות החצילים הכי מוצלחות שיצא לי לבשל.

לא עבר זמן רב לאחר הצלחתה המסחררת של המנה, עד שהתכוונתי לחזור עליה שוב, רק שלא היו חצילונים בנמצא במשק או אצל שום ירקן באיזורי. לא ויתרתי ובישלתי אותה שוב – רק שבמקום חצאי חצילונים חמודים, שילבתי צ'אנקים של חצילים מוארכים "רגילים". התקבלה מנה לא פחות טובה ולכן היא כאן היום מונחת לפניכם.

אספר לכם שמיטלי הגיעה לעזור לי בסטיילינג ביום הצילום האחרון, בו המנה צולמה, והכריזה בריש גלי שזו אחת ממנות החצילים הטובות ביותר שאי פעם אכלה. באמת, אחרי ביס אחד, קשה מאד להפסיק לאכול את החצילים המעולים הללו. ברמה שזו לדעתי מנת חצילים שביכולתה להמיר שונאי חצילים באשר הם, ואני מכירה כמה כאלה.

דרך אגב, החצילונים/חצילים כבר ממש טעימים עם יציאתם מהתנור, אך אל תתפתו לנשנש מהם וחכו עוד קצת. מבחינת ייעול הכנת המנה, אספר לכם שאין שום בעיה לצלות את החצילים בתנור אפילו כמה שעות לפני ההגשה וגם לערבב את הרוטב בקערה או צנצנת מראש, ואז כל שיישאר לכם לעשות לפני ההגשה – הוא להקפיץ את החצילים ברוטב ולהגיש (מומלץ לצד אורז).

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

לצליית החצילים:

2 חצילים בינוניים מוארכים או 12 חצילונים קטנים

3 כפות שמן זית

1 כף מייפל או דבש

פלפל שחור טחון טרי

מלח ים

קמצוץ צ'ילי יבש

לרוטב:

4 כפות סויה

1 כף חומץ בן יין אדום

1 כף סרירצ'ה

1 כף סוכר חום כהה

1 וחצי כפיות קורנפלור

1 כף ג'ינג'ר מגורד

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס מים רותחים

אופציונאלי, אך מומלץ:

שקית ציר ירקות/עוף/בקר

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

חותכים את החצילים המוארכים לפרוסות עבות וכל פרוסה חוצים ל-2. אם משתמשים בחצילונים קטנים – חותכים את קצוות החצילונים וחוצים אותם לאורך.

מניחים את החצילים החתוכים על תבנית מרופדת נייר אפייה, עם צידם החתוך כלפי מעלה.

בקערה קטנה מערבבים את 3 כפות שמן הזית, יחד עם כף מייפל/דבש, מעט מלח ים, פלפל שחור טחון טרי וצ'ילי יבש.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מברישים את בשר החצילים בתערובת שמן הזית וצולים למשך כ-20 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בזמן שהחצילים בתנור, מערבבים בצנצנת/קערה את כל חומרי הרוטב: 4 כפות הסויה, כף חומץ בן יין אדום, כף סרירצ'ה, כף סוכר חום כהה, כפית וחצי קורנפלור, כף ג'ינג'ר מגורד, 2 שיני שום כתושות ו-1/2 כוס מים רותחים. מי שמשתמש בציר, מוסיף עכשיו גם את שקית הציר המועדף.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרכיבים את המנה:

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים את החצילים הצלויים ומוזגים מעל את הרוטב מהקערה/צנצנת.

צילום: דוד בכר/הארץ

מערבבים ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עוד כ-3-5 דקות, עד שהרוטב מעט מסמיך ומצפה את כל החצילים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים חם, מומלץ לצד אורז.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן