באחת הפעמים האחרונות שאכלתי במסעדת נורמה השכונתית והמצוינת שבכפר שמריהו, חלי פינקה אותנו, על חשבון הבית, בחתיכת ברד פודינג כקינוח, שממבט ראשון נראה תמים לגמרי. אמי היתה הראשונה לטעום ממנו, ולאחר ציוצי העונג שיצאו מפיה הבנתי כי אין ברירה ואיאלץ גם לקחת ביס (עד שהסתפקתי בפרגית וסלט לארוחת צהרים 😀).
מדובר היה באחד הברד פודינג הטובים שאי פעם אכלתי! הכי לא פנסי ומתוחכם – אלא פשוט ברד פודינג מצוין, במובן הכי חיובי של המילה "פשוט". אמי, קונוסרית רצינית ממני בהרבה למנה, הסכימה עם קביעתי.
מה מסתבר? חלי לא פראיירית כלל ועיקר (את זה הבנתי כבר מזמן למען האמת..) והבסיס של הברד פודינג שלה הוא לא החלה המתוקה של אתמול – אלא הקרואסונים של אתמול!! אני יודעת – אתם אומרים לעצמיכם – נו שוין, אז למה את מצפה?! תכלס צודקים – אבללל הכנתי לנו היום מתכון אמצע: ברד פודינג על בסיס חלת בריוש!! והוא חברים, עושה את כל ההבדל.
האמת, הראשונה שסיפרה לי כבר די מזמן שנוהגת להכין, באופן קבוע, ברד פודינג מעלף על בסיס בריוש (של לחמנינה) היא רונה המדהימה, אותה אחת שהביאה לי את קרוסטטת התותים המצוינת, ובתה של אלין יקירתי. אני לא השתמשתי בבריוש של לחמנינה, אלא בחלת בריוש פרוסה אותה מצאתי בסופר השכונתי שלי במקרה לפני כמה שבועות, ומאז אימצתי אותה כבר שלוש פעמים עבור מנה זו.
בעיניי הברד פודינג הוא המנה המדויקת דווקא לארוחת בוקר/בראנץ/ ופחות כקינוח לארוחה (למרות שלצד גלידה לקינוח הוא נפלא בהחלט), היא הרי מעין שכלול של פרנץ' טוסט, כפי שמיקה ביתי בת ה-10 אומרת. האמת, שבגרסה שכבר אציג בפניכם הכי כיף להכין אותו באמת עבור ארוחת הבוקר – מדוע? כי את ההכנות ניתן לעשות כבר בערב לפני ואז כל שנשאר למחרת הוא להעביר לתנור ולהכין בדקה את הסירופ לפני ההגשה. כדאי לציין שאין חובה להכין את הברד פודינג לילה לפני אפייתו, גם מינימום שעתיים במקרר בהחלט יעשו את העבודה.
אפשר כמובן פשוט למזוג מייפל חם מעל הברד פודינג עם יציאתו מהתנור, אך אני ממליצה להשקיע עוד טיפת מאמץ (וקלוריות) ולהכין את הסירופ המוצע. בזיקת אבקת סוכר מעל גם תעשה רק טוב, גם לנראות וגם לטעם.
ישנה אופציה לקחת את טעמי המנה לכיוון אחר, ובמקום למזוג סירופ מעל הברד פודינג עם יציאתו מהתנור, פשוט לשבץ שברי שוקולד בין פרוסות הבריוש עם הרכבת המנה. אפשר להשתולל ולשבץ שוקולדים שונים גם (לבן ו/או חלב ו/או מריר) – כרגיל לכו על מה שזמין וטעים לכם.
מצרכים:
כיכר בריוש פרוס/חלה מתוקה/שאריות קוראסונים, כל פרוסה חתוכה לארבע
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2 כוס חלב
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית שטוחה קינמון
אבקת סוכר לבזיקה מעל
חמאה לשימון
לסירופ:
60 גר' חמאה
1/4 כוס סוכר חום כהה
3 כפות מייפל
הוראות הכנה:
משמנית תבנית המתאימה לתנור (אני השתמשתי בתבנית מלבנית בגודל 30*22) ומסדרים את קוביות הלחם בשורות צפופות.
בקערה בינונית טורפים את השמנת המתוקה יחד עם החלב, הביצים, הוניל והקינמון.
מוזגים את תערובת החלב באופן שווה מעל פרוסות הלחם, עוטפים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות (עם עדיפות ללילה).
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך כ-30-35 דקות עד שהמאפה זהוב וריחני.
ממיסים במחבת, על חום בינוני, את החמאה יחד עם הסוכר והמייפל, במשך כ-2 דקות, עד שאחידה ומסמיכה מעט.
מוזגים את הסירופ החם מעל הברד פודינג, בוזקים מעט אבקת סוכר (לא חובה) ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
2 תגובות
אמאל'ה ואבאל'ה וסבתל'ה !
מזה הבלוג הזה?
מזה המתכונים האלה?
התוודעתי אליו רק היום…אוצר בלום של מתכונים (גם כאלה שאני מכירה אבל עם שידרוגים אלוהיים)
התמכרתי לחלוטין, הלך עליי ועל תוכנית שמירת המשקל שלי !
יישר כוח. נפלא !
שלום אורלי – וולקאם!
עשית לי את היום עם ההודעה המושלמת שלך 🙂 תודה!