בטטות בתנור בסגנון מקסיקני או "נאצ'וס" בטטה

המנה הבאה היא טייק אוף שלי על נאצ'וס מפנקים עם תוספות בתנור (כמו אלה), כאשר את הנאצ'וס עצמם המרתי בפרוסות בטטה דקות, מתובלות ואפויות, עליהן ערמתי תלוליות של סלט עגבניות פיקנטי (בהשראת סלט העגבניות השונה שערמנו על החצילים האלה) וגירדתי גבינת צ'דר בנדיבות. מתקבלים ביסים מפוצצים בטעם, שאני פשוט לא יכולתי להפסיק לנשנש.

את המנה אני ממליצה להגיש עם גוואקמולי פשוט (סלט אבוקדו) או סלט של קוביות אבוקדו וכוסברה. בנוסף, מי שאוהב עוד בעיטה פיקנטית בביס שלו, מוזמן גם לפזר מעל מעט חלפיניו משומר קצוץ גס בהגשה, שמתווסף לפלפל החריף הקצוץ שבסלט עגבניות. כמות הפלפל החריף כרגיל תלויה במידת החריפות של הפלפל הספציפי שתשתמשו בו וכמה פיקנטית אתם רוצים את המנה שלכם.. אני השתמשתי הפעם בפלפל חריף "לא פראייר" בכלל, כך שחצי ממנו בהחלט הספיק לי.

שימו לב שנשתמש בלימון שלם – חצי בסלט שייכנס לאפייה מעל הבטטות האפויות וחצי על האבוקדו (שגם אותו כבר הכנסתי למתכון, בשביל להשלים את התמונה.. אם כבר, אז כבר ). רק המרגריטות חסרות לכם.. טוב ואולי גם התירס הזה, הצ'ילי קון קארנה, הפרגיות, האורז האדום,  סלט הפלפלים וסלט הפסטה המקסיקני.. כבר ציינתי שאני מתה על המטבח הזה, נכון? הוא כל כך פשוט וקל להכנה ויחד עם זאת כל כך שמח.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

לבטטות:

3 בטטות, מקולפות וחתוכות לפרוסות דקות, אך לא דקות מדי

1 כפית אבקת שום

3/4 כפית פתיתי צ'ילי

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח ים אטלנטי

לסלט:

3 עגבניות בינוניות/קטנות חתוכות לקוביות קטנות

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

1/2 פלפל ירוק חריף/צ'ילי אדום קצוץ דק

1 כף גדושה עלי כוסברה קצוצים

מיץ סחוט מחצי לימון/ליים

כפית שמן זית

מעט מלח

לפיזור מעל:

כ-100 גר' גבינת צ'דר צהובה

אופציונאלי:

כמה פלפלי חלפיניו משומרים וקצוצים גס

לגוואקמולי:

1 אבוקדו בשל מעוך עם מזלג

מיץ סחוט מחצי לימון/ליים

מעט מלח

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מכניסים לקערה את פרוסות הבטטה, 2 כפות שמן הזית, כפית אבקת השום, 3/4 כפית פתיתי הצ'ילי ו-1/2 כפית מלח הים ומערבבים היטב עם הידיים, כך שהבטטות יהיו מצופות בשמן ובתבלינים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים את הבטטות בשכבה אחת אחידה בתבנית גדולה מרופדת נייר אפייה ואופים למשך כ- 30 דקות עד שהבטטות מתרככות ומעט משחימות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בזמן שהבטטות בתנור מכינים את הסלט והגוואקמולי:

מכניסים לקערה את קוביות העגבניות, הבצל הירוק, הפלפל החריף והכוסברה. מתבלים בכפית שמן זית, מיץ מחצי לימון סחוט ומעט מלח. מערבבים ומניחים בצד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

לקערה קטנה נפרדת מכניסים את האבוקדו המעוך יחד עם מיץ הלימון והמלח ומערבבים.

כשהבטטות מוכנות עורמים תלולית מהסלט על כל בטטה, מפזרים מעל את הגבינה המגורדת באופן אחיד ואופים כ-5 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים את המנה בליווי סלט האבוקדו (גוואקמולי). מי שרוצה מוזמן לפזר גם מעט פלפל חלפיניו משומר וחתוך גס מעל המנה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן