הסלט הנפלא הזה הוא פשוט אושר גדול בקערה אחת… התאהבתי בו לגמרי ומתחשק לי לאחרונה לפנק איתו את כל קרוביי. מדובר בסלט בניחוח מקסיקני, מטבח שאני כל כך אוהבת וקרצתי לכיוונו כבר בכמה מתכונים, כמו במתכון של הצ'ילי קון קארנה, סלט הפסטה המקסיקני, מנת הפאהיטס פרגיות, הנאצ'וס בתנור, התירס בסגנון קפה הבאנה ועוד. בסלט זה תמצאו קוביות פלפלים קלויים – גם מתוקים וגם חריפים, אבוקדו, עגבניות, בצל סגול וכוסברה.. כל החשודים המיידים של המטבח המקסיקני נמצאים פה .
מדובר בסלט מעולה שאת החלק ה-"מורכב" שבהכנתו (קליית הפלפלים) אפשר לעשות כמה שעות טובות מראש. מי שפחות אוהב חריף לא צריך להירתע מהסלט, ניתן בקלות לשלוט במידת החריפות של המנה בכך שתחליטו כמה מהפלפל החריף תוסיפו, אם בכלל. כמו תמיד, אני ממליצה ראשית לבדוק את מידת החריפות של הפלפל כדי להחליט כמה ממנו להוסיף (אני מוסיפה פלפל שלם).
בנוסף, לא חובה להוסיף דווקא פלפל צהוב, אפשר להשתמש בשני אדומים או באדום וירוק/כתום (מתוק), מה שמתחשק וזמין לכם. הגיוון של הפלפלים המתוקים כאן הוא רק בגלל הצבע.
השילוב של טריות האבוקדו והעגבניות יחד עם הפלפלים הקלויים הוא פשוט נהדר. מתקבל סלט שמהווה תוספת מעולה לכל ארוחה, על האש, ארוחות דגים, בראנץ' מפנק.. הוא פשוט ישדרג כל שולחן. מה שכן, שימו לב שזהו לא סלט גדול, על כן אני מציעה להכפיל כמויות לאירוח גדול יותר.
מצרכים:
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 פלפל חריף
1 עגבניה חתוכה לקוביות
חופן עגבניות שרי תמר חתוכות ל-4
1/2 בצל אדום קטן קצוץ דק
2 אבוקדו בינוניים בשלים, חתוכים לקוביות
חופן עלי כוסברה קצוצים
מיץ מלימון קטן
1/2 כפית גרידה מאותו לימון
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, משכיבים עליה את הפלפלים (המתוקים והחריף) השטופים והמיובשים ומכניסים לתנור לצלייה למשך כ-30-40 דקות, תלוי בתנור.
מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים שכבה דקה של מלח מעל הפלפלים, מכסים במגבת מטבח ומניחים לפלפים להצטנן עד שניתן לטפל ולגעת בהם.
מקלפים את הפלפלים, קורעים אותם ל-3-4 חתיכות, מנקים מגרעינים וליבה ומניחים במסננת מעל קערה עד להרכבת הסלט.
חותכים את הפלפלים לקוביות.
מכניסים לקערה את העגבניות, הפלפלים, הבצל, האבוקדו והכוסברה.
מתבלים בגרידת לימון, מיץ לימון, שמן זית ומלח ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מגישים מיד.
עד פעם הבאה,
מיכל