סלט פלפלים קלויים, עגבניות ואבוקדו בסגנון מקסיקני

הסלט הנפלא הזה הוא פשוט אושר גדול בקערה אחת… התאהבתי בו לגמרי ומתחשק לי לאחרונה לפנק איתו את כל קרוביי. מדובר בסלט בניחוח מקסיקני, מטבח שאני כל כך אוהבת וקרצתי לכיוונו כבר בכמה מתכונים, כמו במתכון של הצ'ילי קון קארנה, סלט הפסטה המקסיקני, מנת הפאהיטס פרגיות, הנאצ'וס בתנור, התירס בסגנון קפה הבאנה ועוד. בסלט זה תמצאו קוביות פלפלים קלויים – גם מתוקים וגם חריפים, אבוקדו, עגבניות, בצל סגול וכוסברה.. כל החשודים המיידים של המטבח המקסיקני נמצאים פה .

מדובר בסלט מעולה שאת החלק ה-"מורכב" שבהכנתו (קליית הפלפלים) אפשר לעשות כמה שעות טובות מראש. מי שפחות אוהב חריף לא צריך להירתע מהסלט, ניתן בקלות לשלוט במידת החריפות של המנה בכך שתחליטו כמה מהפלפל החריף תוסיפו, אם בכלל. כמו תמיד, אני ממליצה ראשית לבדוק את מידת החריפות של הפלפל כדי להחליט כמה ממנו להוסיף (אני מוסיפה פלפל שלם).

בנוסף, לא חובה להוסיף דווקא פלפל צהוב, אפשר להשתמש בשני אדומים או באדום וירוק/כתום (מתוק), מה שמתחשק וזמין לכם. הגיוון של הפלפלים המתוקים כאן הוא רק בגלל הצבע.

השילוב של טריות האבוקדו והעגבניות יחד עם הפלפלים הקלויים הוא פשוט נהדר. מתקבל סלט שמהווה תוספת מעולה לכל ארוחה, על האש, ארוחות דגים, בראנץ' מפנק.. הוא פשוט ישדרג כל שולחן. מה שכן, שימו לב שזהו לא סלט גדול, על כן אני מציעה להכפיל כמויות לאירוח גדול יותר.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

1 פלפל צהוב

1 פלפל אדום

1 פלפל חריף

1 עגבניה חתוכה לקוביות

חופן עגבניות שרי תמר חתוכות ל-4

1/2 בצל אדום קטן קצוץ דק

2 אבוקדו בינוניים בשלים, חתוכים לקוביות

חופן עלי כוסברה קצוצים

מיץ מלימון קטן

1/2 כפית גרידה מאותו לימון

1 כפית מלח

2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, משכיבים עליה את הפלפלים (המתוקים והחריף) השטופים והמיובשים ומכניסים לתנור לצלייה למשך כ-30-40 דקות, תלוי בתנור.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים שכבה דקה של מלח מעל הפלפלים, מכסים במגבת מטבח ומניחים לפלפים להצטנן עד שניתן לטפל ולגעת בהם.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מקלפים את הפלפלים, קורעים אותם ל-3-4 חתיכות, מנקים מגרעינים וליבה ומניחים במסננת מעל קערה עד להרכבת הסלט.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

חותכים את הפלפלים לקוביות.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מכניסים לקערה את העגבניות, הפלפלים, הבצל, האבוקדו והכוסברה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מתבלים בגרידת לימון, מיץ לימון, שמן זית ומלח ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מגישים מיד.

צילום :הדס פרוש/הארץ

עד פעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן