צ'יפס עיגולים

בהמשך למתכון של הצ'יפס בתנור, אותו ילדיי דורשים פעם בשבוע בנוהל, לאחרונה הצטרף כוכב חדש לשולחננו – מעין גיוון לצ'יפס בתנור הקבוע. הכנתי אותו לראשונה כניסוי ושמחתי לגלות כי מתקבלים צ'יפס כיפיים במיוחד, שזכו ברגע לשם "צ'יפס עיגולים" על ידי הילדים. אולי סימן ההיכר הבולט ביותר להצלחת מתכון – הצ'יפס לא הספיק להגיע לשולחן בפעם הראשונה שיצא מתנור.

בעצם, עשיתי פה מעין שילוב של המתכון של הצ'יפס בתנור יחד עם המתכון של תפוחי האדמה הקווץ' (מבחינת שמן הזית שמורחים גם מתחת וגם מעל הצ'יפס), ומתקבלים צ'יפסים עגולים, דקים והכי כיפיים – קריספיים וממכרים. מה שכן, תידרשו להיות קרובים לתנור ולשים לב שלא יישרפו, כי משום שהצ'יפס דקים, זה עלול לקרות בשניות.

כמו בכל מתכון, זמני האפייה ישתנו מתנור לתנור, אך כאן גם תיתכן סיטואציה בה תצטרכו להוציא את הצ'יפס המוכנים ראשונים לפני הוצאת יתר הצ'יפס. מה שיעזור לכך שרוב הצ'יפסים יהיו מוכנים בו-זמנית הוא אם תחתכו אותם באותו עובי – שימו לב, אנחנו רוצים את העיגולים שלנו דקים, אך לא מדי.

לצורך הצילומים חתכתי את הצ'יפס במנדולינה, לאחר שבפעמים הקודמות חתכתי דק עם סכין.. אז לא חתכתי על הכי דק, אלא על המידה השלישית הכי דקה. אשתף אתכם כי תוך כדי החיתוך המהיר והקליל על המנדולינה תהיתי לעצמי איך אני לא נעזרת בה יותר… שניה אחר כך חתכתי את האגודל שלי באופן מכובד ביותר ונזכרתי . מסקנה – מנדולינה סופר יעילה במטבח, אך צריך ממש להיזהר (במיוחד קלאמזיים כמוני ).

תציצו ברשימת המצרכים ותבינו שאין כאן כזאת. אם יש לכם בבית תפוחי אדמה – אתם יכולים להכין את הצ'יפס עיגולים. כמות שמן הזית והמלח תלויה במספר תפוחי האדמה שתרצו לחתוך לצ'יפס.. ולכן לא אנקוב במידות מדויקות, כי ממש אין הצדקה לכך. רק שלא תגידו שלא אמרתי – הצ'יפס האלו יתחסלו בקצב מסחרר במיוחד. ראו הוזהרתם.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-5 תפוחי אדמה אדומים ומקולפים (או פחות או יותר.. ראו הקדמה)

שמן זית

מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות עם סכין חדה או מנדולינה (היזהרו ).

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומורחים אותו בשמן זית בעזרת מברשת באופן אחיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מניחים שכבה אחידה של פרוסות תפוחי אדמה מעל שמן הזית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורחים גם את צידם העליון של תפוחי האדמה בשמן זית באופן אחיד ובוזקים מעל מלח ים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-22-25 דקות, כאשר כבר כעבור כ-20 דקות בודקים את התנור ומוציאים את הצ'יפסים שכבר מוכנים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרפה אוראו

מקפא אוראו

כפי שסיפרתי לכם בפוסט של הסלמון במיסו ומייפל, עברנו לא

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. אלעד הגב

    היי,
    חייב לציין שאני מכין כך תפו"א על המנגל . אש נמוכה והופך אחרי 15 דק. כדאי לנסות.
    אלעד.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן