מאפינס בננה מייפל הכי קלים

מאפינס בננה חמים, שזה עתה יצאו מהתנור, הם אחד הפינוקים היותר אהובים על ילדיי. במיוחד אלולו שלי מטורפת עליהם, רק שאם זה היה תלוי בה, הם היו שוחים בהרבה יותר מייפל . מדובר במתכון קליל במיוחד, מהז'אנר של "הכל בקערה אחת והופ לתנור", בו ננצל את הבננות שאוטוטו ייזרקו לפח מרוב שהשחירו והתמלאו באותו "דבש" ידוע לשמצה.

לאחרונה אני אופה את המאפינס האלו בגרסה מעט יותר בריאה, ובאופן מפתיע ילדיי זורמים איתי, כך שאני דובקת בעניין גם במתכון זה וממירה חצי או שליש מהקמח הלבן בקמח כוסמין מלא – מתקבלים מאפינס הרבה יותר בריאים ועדיין טעימים עד מאד. כמובן שניתן להכין את המאפינס על בסיס קמח לבן בלבד או בשילוב קמחים שונים.. זהו מתכון מאד סלחני בנוסף להיותו קל קל קל.

כמו בכל מתכון אחר לעוגה בחושה, צריך להקפיד שברגע שמוסיפים את היבשים, מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא מעבר, כי אנחנו לא רוצים מאפינס חנק דחוסים, אלא מאפינס אווריריים ורכים.

שימו לב שמדובר במתכון פרווה, ללא מוצרי חלב. על מנת לטבען את המתכון פשוט החסירו את הביצה, בכל זאת יש פה גם שלוש בננות שקושרות את הבלילה.. לא ניסיתי, אבל שווה בדיקה למי שמעוניין.

ישנה אפשרות להעשיר את המאפינס עם תוספת מייפל: פשוט מחוררים אותם עם קיסם, ברגע יציאתם מהתנור, ומשקים במעט סירופ מייפל אמיתי. זהו שלב אופציונאלי בלבד, אך כאמור, יודו לכם עליו . בנוסף, המאפינס החמים נהדרים עם חמאה רכה שנמסה עליהם, בדומה ללחם בננות המעולה (שהוא לגמרי עוגה). דרך אגב, כבר היו לי כאן בבלוג מאפינס בננה, אך אחרים לחלוטין. מאפינס הבננה מייפל נהדרים כתוספת לתיק האוכל של הילדים למסגרות וגם כחלק מארוחת בוקר זריזה לפני הפיזור בבוקר.

כמובן שאין בעיה לאפות את הבלילה בתבנית אינגליש קייק, במקום בתבנית מאפינס, רק שקחו בחשבון שזמני האפייה ישתנו בהתאם.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

3 בננות בשלות עד בשלות מאד, מעוכות במזלג

1/2-2/3 כוס מייפל אמיתי

1 ביצה גדולה

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס שמן חמניות/צמחי אחר

1 וחצי כוסות קמח – ממליצה להמיר לפחות 1/2 כוס בקמח כוסמין מלא

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

משמנים תבנית מאפינס בעלת 12 שקעים. לחלופין, מרפדים את שקעי התבנית בעטרות נייר.

מכניסים לקערה גדולה את הבננות המעוכות, המייפל, הביצה, תמצית הוניל והשמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (שימו לב לא לערבב יותר מדי).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת כף מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס באופן שווה ואופים למשך כ-22 דקות, עד שמקבלים צבע זהוב-שחום (בדקו את התנור שלכם כבר כעבור 20 דקות, זמני האפייה ישתנו מתנור לתנור).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים מעט ומחלצים מתבנית המאפינס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שרוצה מוזמן לחורר מעט את המאפינס עם יציאתם מהתנור ולמזוג עוד ככפית מייפל עליהם בעודם חמים.. פעולה שתעשה להם רק טוב.

המאפינס נשמרים בכלי סגור על השיש כמה ימים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. רחלי הגב

    תודה על המתכון המעולה. האם ניתן להקפיא?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן