פרפה קפה

לאורך השנים כבר עלו בבלוג שלל מתכונים מעולים ופופולריים לסוגי פרפה, כמו פרפה האוראו, פרפה התותים ופרפה החלבה – כולם נהדרים בעיניי. היום אציג לכם פרפה, שהוא מעין גלידה ביתית, קלה להכנה ונהדרת, של קפה – טעם הגלידה האהוב על אורן בעלי.

באחת מהארוחות הקיציות האחרונות שהתקנתי, התחשק לי להכין קינוח זריז ומוצלח, כזה שסוגרת את הפינה שלו בכמה דקות בודדות. החלטתי על הדרך לפנק את אורן בפרפה שיקלע בול לטעם שלו. שמחתי לגלות שגם שאר באי השולחן נהנו מאד מפרפה הקפה ועל כן הוא מוצג בפניכם כאן היום.

את פרפה הקפה אפשר להגיש ככה כמו שהוא, פרוס לפרוסות או בתוספת שוקולד. אני אומרת – אם אפשר להוסיף שוקולד, אז למה לא?! ישנה אופציה שבה פשוט נגרד המון שוקולד מריר מעל הפרפה עם הגשתו או, אם רוצים עוד קצת להשקיע (שזה גם כלום עבודה), אפשר צ'יק צ'אק להכין רוטב שוקולד חם כפי שעשינו בפרפה אוראו ולהגיש אותו לצד הפרפה או למזוג אותו מעליו. בכל המקרים מדובר בפינוק גדול.

את הקינוח תוציאו מהמקפיא ממש לפני ההגשה כדי שלא יימס. כמובן שאם הפרפה לא נאכל בשלמותו עם הגשתו, מומלץ לכסות אותו ולהחזיר למקפיא, כך תוכלו ולהמשיך להנות ממנו עוד בהמשך.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 כפות קפה מגורען

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל כל אחד)

3/4 כוס חלב מרוכז

1 כפית קינמון טחון

1 כפית תמצית וניל

להגשה (אופציונלי):

שוקולד מריר מגורר

או

100 גר' שוקולד מריר

1/2 כוס שמנת מתוקה

הוראות ההכנה:

מערבבים היטב בקערה קטנה את 2 כפות הקפה המגולען יחד עם 2 כפות מים רותחים. נפטרים מגושים מיותרים ומניחים בצד.

צילום: דוד בכר/הארץ

שופכים את 2 מיכלי השמנת לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מערבבים פנימה, במהירות איטית, את החלב הממותק, רק עד שנטמע בקצפת.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את תערובת הקפה, הקינמון ותמצית הוניל וממשיכים לערבל במהירות איטית רק עד לצביעת התערובת (מומלץ בסוף גם לקפל עם לקקן בעדינות, לוודא שהתערובת אחידה).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד, עוטפים בניילון נצמד/רדיד אלומיניום ומשגרים לכמה שעות טובות/ימים למקפיא.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בעת ההגשה מחלצים את המקפא מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מי שמעוניין מגרד מעל שוקולד מריר.

לחילופין, מכינים רוטב שוקולד חם שניתן להגיש לצד או מעל הפרפה, במיקרו או על הכיריים, בסמוך להגשה או לפני (ואז יידרש חימום חוזר):

במיקרו: מכניסים לקערה את קוביות השוקולד יחד עם השמנת המתוקה ומחממים בפולסים של 20-30 שניות, כאשר בין חימום לחימום מוציאים את הקערה ומערבבים את התערובת, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (ייקח בערך 2-3 סבבים כאלה).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

על הכיריים: מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן עד לסף רתיחה. מכבים את האש ומכניסים פנימה את קוביות השוקולד. מחכים כמה שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. אלון הגב

    אפשר גם בגירסא פרווה?

  2. שרון הגב

    נראה טעים מאוד! האם הוספת ליקר קפה – "קלואה" יכול לשדרג או מיותר?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן