מאפה קממבר ותאנים

בהמשך לפוסט של סלט האבטיח והפטה הקייצי, היום תככב כאן המנה השניה שבחרתי להציג לכם מסדנת הפינגר פוד של מתי, גם היא בשילוב פרי קייצי אהוב. מדובר במאפה הכי קל בעולם להכנה, שמרכיבים במהירות מכמה מצרכים קנויים בודדים ונראה מיליון דולר.

בסדנה מתי הרכיבה את המאפים האישיים מבצק פילאס קפוא מופשר, אני הלכתי על קיצור דרך ובחרתי בבצק עלים מקורר, כך שמייתר את שלב הפשרת הלילה במקרר ומאפשר לנו להיות יותר ספונטניים עם ההכנה (עדיף בצק עלים חמאה כמובן). אם אתם מעדיפים בצק פילאס, כמובן שגם הוא יעבוד נפלא.

מתי חתכה את הבצק לריבועים ועיצבה אותם בתוך כלים קטנים על מנת שייצאו מאפים מרובעים יפים וחמודים – אני ויתרתי על שלב הכלים, כדי לעשות לנו את החיים אפילו פשוטים וקלים יותר, והנחתי את מעטפות הבצק ישירות על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.

על ריבועי/מלבני הבצק מסדרים בחפיפה פרוסות של תאנים וקממבר– שילוב פשוט מושלם, שיחד עם התיבול המינורי מתאחד לביסים מופלאים בתנור. זוכרים שיש כבר בבלוג ביס נהדר המשלב תאנים וגבינה – אני מדברת על התאנים בתנור המעולים והוותיקים. אם מתחשק לכם להכין גרסה של המאפה הזה מחוץ לעונת התאנים, אז הוא יהיה נפלא בעיניי גם עם משמשים בשלים או נקטרינות ואפילו תותים.

לפני שמכניסים את המאפים לתנור מתבלים אותם בעלי טימין טריים, מלח, פלפל, דבש ותוספת קטנה שלי – מעט צ'ילי גרוס. לא יכולתי לוותר על השילוב האהוב של מתוק, חריף וגבינה שחזר כבר בכמה  מתכונים בבלוג לאורך השנים, כמו בקממבר בתנור, בחלומי בתנור והריקוטה בתנור, בין היתר.

לאחר שנסדר במרכז ריבועי הבצק את מניפת הגבינה והפרי שלנו, נקפל את שולי הבצק בצורה שהכי מתאימה לנו – אם כמעטפה, אם כמניפה,.. כל אחד ומה שנוח לו.. עד שנוצרים מעין מיני גאלטים (פאי מרושל). כמובן, אם אתם מעדיפים, במקום מאפים אישיים, אין שום בעיה להכין גאלט גדול עם המלית הזו (כמו גאלט הפירות וקרם המסקרפונה, למשל), רק קחו בחשבון שזמני האפייה ישתנו בהתאם.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

1 חבילה בצק עלים מקורר

כ-6-8 תאנים בשלות ומוצקות, פרוסות לפרוסות דקות

כיכר גדולה גבינת קממבר (או 2 קטנות), פרוסה לפרוסות דקות (כגודל התאנים)

כ-2 כפות דבש

כ-2 כפות שמן זית, מחולקות

כ-2 כפות עלי טימין טריים

מלח ים אטלנטי

אופציונלי: מעט צ'ילי גרוס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומברישים אותה במעט שמן זית.

חותכים את הבצק לריבועים או מלבנים (תלוי בבצק הנבחר).

צילום: דוד בכר/הארץ

מסדרים במרכז כל ריבוע כ-3-4 פרוסות של תאנים וגבינת קממבר בחפיפה.

צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, מקפלים בצורה מרושלת את שולי הבצק פנימה, אם בצורת מעטפה, אם בצורת מניפה או פליסה או באיזו צורה שנוחה לכם, על מנת שיתקבלו מיני גאלטים ומניחים על התבנית המרופדת.

מערבבים בקערית קטנה 2 כפות דבש יחד עם כף מים וכף שמן זית.

צילום: דוד בכר/הארץ

מברישים את שולי הבצק בתערובת שמן זית ודבש, מפזרים מעל המאפה את עלי הטימין הטריים ומלח גס (מי שרוצה – תוספת שלי – גם מעט צ'ילי גרוס).

צילום: דוד בכר/הארץ

אופים למשך כ-30-35 דקות עד שהבצק אפוי גם בתחתיתו ומקבל צבע שחום נפלא.

צילום: דוד בכר/הארץ

המאפים טעימים גם חמים וגם בטמפרטורת החדר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן