את הקינוח המהמם הבא יצא לי להכין לאחרונה למספר אירועים, ופעם אחר פעם התגובות היו נלהבות ביותר. מה שכיף במאפה הצבעוני והטעים הזה הוא שכל פעם הוא מתקבל שונה לחלוטין, בהתאם לפירות העונה שבוחרים לשלב בו.
הפעם שילבתי בו אוכמניות מעולות, שאני מכורה אליהן בימים אלה, יחד עם התותים האחרונים של העונה. אך גם פירות קיץ יתקבלו כאן יותר מבברכה, כמו שילוב של משמשים, אפרסקים ושזיפים. גם דובדבנים מגולענים יתאימו עד מאד.
הפירות הבשלים שנשתמש בהם הם רק חלק מכל הטוב שמתרחש בגאלט שלנו (גאלט הינו מעין פאי מרושל, מי שלא מכיר.. מעין בן דוד צרפתי של הקרוסטטה האיטלקית המופלאה). הביס בעצם מורכב כאן משלוש שכבות של עונג: שכבת בצק עלים (על בסיס חמאה כמובן, אותו אחד שהשתמשנו בו כבר בשטרודל, בטאטן בננות ובקממבר בתנור, בין היתר), שכבת קרם מסקרפונה, דבש וטימין מדהימה (!!) ושכבת הפירות שעוברים קודם בקערה ומקבלים זיגוג לימוני מופלא. מבינים את גודל האירוע?
בשילוב גלידת וניל, כי למה לא?? מתקבל אחד הקינוחים שהכי תרצו לחזור אליהם.. וזה עוד לפני שדיברנו על כמה הוא קל להכנה. כמה קל – ככה מרשים. מי שאין לו גלידת וניל או לא מעוניין בה (מי אתם אנשים מוזרים? ) – מוזמן להגיש את הגאלט עם קצפת או קרם פרש, גם יהיה נפלא.
מצרכים:
חצי חבילת בצק עלים (600 גר' חבילה שלמה, נשתמש ב-300 גר')
כ-2 כוסות אוכמניות
כ- 250 גר' תותים (או פירות אחרים באותה כמות בערך)
4 כפות דבש, מחולקות ל-2 + 2
2 כפות מיץ לימון
1 כפית גרידת לימון
1 חבילת גבינת מסקרפונה (250 גר')
1 כפית תמצית וניל
עלים מגבעול טימין אחד
1 ביצה טרופה
מעט סוכר לפיזור
גלידת וניל להגשה
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה בינונית את מיץ הלימון, גרידת הלימון, תמצית הוניל ו-2 כפות דבש ומערבבים היטב.
מוסיפים את הפירות הנבחרים ומערבבים בעדינות, כך שייעטפו בתערובת הלימון-דבש.
בקערה קטנה מערבבים את המסקרפונה, עלי הטימין ו-2 הכפות הנותרות של הדבש.
פותחים את חבילת בצק העלים וחותכים חצי ממנה ומניחים על משטח העבודה המקומח.
בעזרת מערוך מדקקים מעט את הבצק ומעבירים אותו לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים את תערובת גבינת המסקרפונה על מלבן הבצק שלנו, כאשר משאירים שוליים של כ-2.5 סנטימטר.
מסדרים את הפירות מעל שכבת המסקרפונה ומקפלים פנימה את שולי הבצק.
מכניסים את הגאלט לכ-10 דקות למקרר ובינתיים מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מברישים את שולי הבצק המקופל בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט סוכר.
מכניסים לתנור לכ-25 דקות או עד ששולי הבצק זהובים והפירות התרככו והתקרמלו.
מוציאים ומצננים.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר יחד עם גלידת וניל.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
היי
איזה פירות קיציים אפשר במקום תותים ודובדבנים שעונתן קצרה?( פחות אוההת אפרסקים אפויים)
תודה
דובדבנים יהיו מדהימים כאן, גם אוכמניות, כך גם שזיפים, משמשים ונקטרינות.
מועמדים לעלות למזבח : אפרסקים או אגסים. משהו מהם מתאים יותר ?
שניהם יעבדו מצוין! אני הייתי הולכת על אפרסקים