מארחים ורוצים להכין נשנוש הכי מפנק במינימום זמן? הגעתם לפוסט הנכון.
האמת שבעודי כותבת את השורה הקודמת, הבנתי שפוסט שמרכז מתכונים קלילים לאירוח מפנק הוא פוסט שהוא ממש בגדר מאסט, לא פחות. מבטיחה שהכנסתי כזה לטו-דו-ליסט שלי.
בכל מקרה, אמנם יש פוסט ותיק מאד בבלוג של קממבר בתנור – אך שם אני עוטפת את הקממבר בבצק עלים (קנוי וטוב). גם ה-"מתכון" ההוא קל עד מאד, אבל בגרסה הנוכחית, שאותה האמת אני מכינה הרבה יותר, מגיעים לרמה הקלה ביותר בסולם הקושי שלי – אין כאן שום מקום לפקשוש.
כל שצריך הוא לקנות מראש כיכר קממבר או ברי טובים, שבכל מקרה תמיד טוב שיהיו במקרר ל-"עת צרה" (בנוסף לריבות טובות ומיני אגוזים שגם ככה יש אצל רובנו בהרכב זה או אחר) ואז, בעת הרצון והצורך, פשוט מחממים את התנור, מרכיבים בכמה שניות את המעדן הבא ומשגרים לאפייה.
את הקממבר האפוי אפשר להגיש לצד קרקרים/טוסטונים ו/או ירקות/פירות חתוכים והאמת שגם ככה, כמו שהוא עם מזלג, הוא הכי טעים שיש.
אני מכינה את המנה בכל פעם קצת אחרת – עם ריבת פירות אדומים, ריבת משמש, ריבת צ'ילי חריף (מומלצת בחום!).. הכל תופס. גם בעניין האגוזים – מה שיש יעבוד: אגוזי מלך, פקאנים, לוז.. שילוב של כמה. לכו כרגיל על מה שטעים וזמין לכם.
כמה אני אוהבת מתכונים של גבינות אפויות! ולראיה, מתכון זה מצטרף לריקוטה בתנור, לפטה בתנור, לחלומי בתנור ולגבינת עיזים האפויה.
מצרכים:
1 כיכר קממבר/ברי
כ-2 כפות ריבה טובה
כ-2 כפות אגוזים (מלך/פקאן וכו'), שבורים גס
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מניחים את כיכר הקממבר/ברי על תבנית קטנה המתאימה לתנור מרופדת נייר אפייה.
חורצים עם סכין את פני הגבינה, שתי וערב.
מורחים בנדיבות מעל הגבינה שכבה אחידה של ריבה.
מעל שכבת הריבה מפזרים באופן אחיד את שברי האגוזים.
אופים למשך כ-15-20 דקות.
מגישים חם (אך לא רותח) לצד קרקרים/טוסטונים ו/או מקלות ירקות/פירות.
עד הפעם הבאה,
מיכל