גבינת עיזים אפויה עם ריבה

כשהייתי צעירה (יותר, אני עדיין צעירה ), בימיי התל אביביים, היה בית קפה קבוע שחברותיי ואני אהבנו לפקוד, בעיקר בשעות הקטנות של הלילה כמובן, אבל לא רק . המנה הקבועה שלנו לצד הקפה או הדרינקים (תלוי במוזה שהיינו בה..) היתה מנת נשנוש קטנה שהיתה מורכבת מגבינת עיזים חמה, עם סוג של ריבה כלשהי (חייבת לבדוק את זה עם סרובינה שזוכרת הכל), שהגיעה מלווה בכמה טוסטונים. אפשר לומר שהמנה הבאה היא סוג של הומאז' לאותו זיכרון שלי.

מדובר באחד המתכונים הכי הכי קלים (אם אפשר לקרוא לו מתכון בכלל..) וכמה מתלהבים ממנו… אתם לא מאמינים! בסך הכל, כל שתעשו הוא למרוח ריבה בכלי שיכול להיכנס לתנור, להניח מעליה גליל גבינת עיזים ובערך שם נגמר הסיפור.. אולי כמה עלי טימין ולבסוף מעט פיסטוקים, שלא ייחסר. הוסיפו קצת קרקרים/ בגט/ פוקאצ'ה/ פחמימה טובה כלשהי ליד וקיבלתם מעדן מלכים.

זוהי מנה מושלמת לאירוח, מינימום זמן והשקעה ומקסימום טעם ותגובות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. כמובן שעבור אירוח גדול יותר אתם מוזמנים להכפיל כמויות ולאפות שני גלילים של גבינת עיזים במקום גליל אחד.

שימו לב שהגבינה לא ממש משחימה באפייה וזה בסדר גמור, כך זה אמור להיות. היא מאד תתרכך וברגע שסכין מריחה תיגע בה, תבינו בדיוק איזה מרקם חלומי מקבלים פה (כמו הפנים של ה-"שברה שו" בסלט המפורסם, רק בגליל שלם).

תוכלו להשתמש בכל ריבה שיש לכם ואתם אוהבים. ריבת משמש תהיה מעולה, אך גם תפוזים, תאנים, פירות יער.. כולן יעבדו מעולה. גם עם האגוזים אפשר לשחק כמובן.. אין פיסטוקים? תפזרו שקדים/ פקאנים/ אגוזי לוז/ אגוזי מלך קצוצים וקלויים במקום. כידוע, אני מאד אוהבת טימין ומשלבת אותו איפה שאפשר בערך , אבל גם אותו אפשר להמיר במרווה קצוצה, רוזמרין או עשב תיבול אחר.

המתכון הזה מצטרף למתכוני גבינות אפויות נוספים ומוצלחים כאן בבלוג כמו הריקוטה המתובלת בתנור, החלומי החלומית בתנור, הפטה האפויה עם סלט העגבניות ועוד.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

1 גליל גבינת עיזים (200 גר')

כ-1/2 כוס + 2 כפיות ריבת פירות טובה (כמו משמש, תפוזים, פירות יער)

1 כף פיסטוקים קצוצים דק

1 כף עלי טימין

להגשה: קרקרים, לחם חם וטוב

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מורחים 1/2 כוס מהריבה בתבנית קטנה המתאימה לתנור.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מניחים את גליל גבינת העיזים מעל הריבה ומורחים עוד כ-2 כפיות ריבה מעליו.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מפזרים את עלי הטימין מעל גליל הגבינה ואופים במשך 10-15 דקות.

צילום :הדס פרוש/הארץ

בזמן שהגבינה בתנור, קולים מעט את הפיסטוקים במחבת.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מפזרים את הפיסטוקים הקלויים מעל הגבינה החמה ומגישים מיד בליווי קרקרים/קרוסטיני/לחם חם וטוב.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

חריימה וחלה

חריימה אש

אני מאד אוהבת חריף! עשוי לעניין אותך גם פילה דג

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן