במסגרת הסדנאות שאני מעבירה מדי פעם בביתי, לפני כשבוע ערכתי בביתי סדנה אינטימית עם הכותרת "סדנת אירוח לחנוכה" בה אפילו הגיחה בהפתעה אורחת מיוחדת במינה – הלוא היא אמא שלי!
העלתי אותה להופעת אורח להכין ולטגן את הלביבות המפורסמות שלה, כי אם אמרתם חנוכה – אמרתם את הלביבות של סבתא בתיה (שרק כמה ימים לפני כן הכינה והביאה לכל שכבת א' של רועיקי שלי
).
היתה סדנה מהממת במיוחד (כביכול בשיאה של סערת ביירון, שהתבררה בסופו של דבר כפשוט – גשם
) ופתאום עכשיו, חשבתי לעצמי, למה שלא אשתף את כולכם בטעימה מסדנה מקסימה (ובעיקר טעימה)? אני יודעת שאנחנו נמצאים כבר בשיא אירוחי חנוכה, אבל – עדיף מאוחר מאף פעם.
מארחים להדלקת נר בסוף שבוע הקרוב? קבלו רעיון לתפריט שלם הכי מדויק שיש.
מה שכן, משום שאין לי פה מסגרת זמן של 3 שעות הכנות כמו בסדנה, ארשה לעצמי קצת להרחיב את ההצעות למנות בפוסט זה.
נתחיל עם כוסות של מרק חם, שאני הכי אוהבת להגיש באירוחי חורף. בסדנה הלכתי על מרק ערמונים וירקות שהוא פשוט מופלא – ואני מציעה להוסיף בו גם מעט פתיתי צ'ילי או קאיין שיעניקו קיק נפלא. לחילופין, אם נישאר בגזרת הערמונים החורפיים, ישנו מרק הבטטה הצלויה עם הערמונים שהוא גם מוצלח ביותר.

על השולחן הניחו קעריות קטנות של פלפלים קלויים וחצילים בממרח לימוני, רק טוב הם יעשו לצד ערימות הלביבות.


מנת הריקוטה פרסקה בתנור גם היא תתקבל באהבה גדולה על השולחן, ככל שיש יותר מוזמנים – ככה הכינו יותר גביעים. תאמינו לי – אתם תודו לי על זה.

מנה נוספת של גבינה בתנור שאני מאד אוהבת לארח איתה היא הקממבר עם הריבה (עדיף שתהיה פיקנטית) ואגוזים. כמה קל – ככה טעים.

מקלות הזוקיני הצלויים על לאבנה היא מנה צבעונית ומופלאה שתוסיף מאד.

אף השושקות הממולאות גבינות יתקבלו נפלא על השולחן.

מבחינת סלטים, הפעם הלכתי על הסלט החורפי והרענן של שומר וסלרי מעולה – סלט שכיף לחזור אליו שוב ושוב.

את סלט העגבניות שתמיד מתאים, גיוונתי בסלט ארטישוק, עגבניות, זיתים ורוקט שהוא קצת שונה ומאד מעניין.


בגזרת הסלט ירוק נבחר סלט ירוק בוינגרט נענע שמרענן את הפה בארוחת טיגונים של לביבות וסופגניות. כמובן שסלט החסה המנצח של אמא שלי גם יתקבל בברכה גדולה.

ואם כבר הזכרנו את כוכבי הערב, אין שולחן בחנוכה בלי לביבות תפוחי האדמה של אמא שלי. הגישו לצד שמנת חמוצה ובאמת שלא צריך יותר מזה. אמי אוהבת גם להגיש קערה של רסק תפוחים ליד, אבל חוץ ממנה כמעט אף אחד לא נוגע בה
.

ובכל זאת הכנו בסדנה עוד שני סוגי לביבות שהיו מדהימות ושונות: לביבות בטטה ומנגולד אפויות מעולות ממש שאני לא יכולה להפסיק לאכול ואוקונומיאקי – לביבה יפנית מעולה המבוססת על כרוב וגזר, אותה חותכים למשולשים.


בבלוג יש גם לביבות זוקיני נהדרות וגם לביבות כרישה וגזר וזוקיני מופלאות, שתיהן אופציות ראויות ביותר.


לצד הלביבות אני אוהבת לפרוס רולדה של בצק עלים, אם במילוי בשר טחון וצנוברים ואם במילוי פטריות וערמונים. הכי נחמד גם וגם
.

סלמון שלם תמיד משתלב נפלא בשולחן חנוכה, בסדנה הכנתי את המתכון הקליל של סלמון בחרדל מייפל ופקאן, אך כמובן שאפשר ללכת דווקא על כיוון של סלמון במיסוי ויוזו או במיץ אננס וסויה, למשל.



לקינוח אין הרבה מקום להתלבטויות – בסדנה הכנו נאגלה של סופגניות אשל הכי קלות להכנה, עם תועפות אבקת סוכר ולצד ריבת תות. כמובן שגם הספינג' המדהים יתקבל בברכה.


לצד אלה הוסיפו גביע ענק של מוס שוקולד קלאסי שמכינים מראש ובאמת שלא צריך שום דבר מעבר.

אולי קערת תותים ענקית או אם תרצו אפשר טרייפל תותים מפואר.

המשך חג אורות שמח –
ושלעולם לא יכבו לנו את האור.
עד הפעם הבאה,
![]()
מיכל



