לביבות כרישה, גזר וזוקיני מעולות

חג החנוכה מתקרב ובא ואיתו עונת הטיגונים. יש כאן בבלוג כבר מספר מתכוני לביבות מוצלחים, כמו לביבות הזוקיני ללא גלוטן, לביבות הגבינה וכמובן הלביבות המפרסמות של אמא שלי. היום אצרף עוד חבר לקבוצה הטעימה במיוחד הזו: לביבות כרישה, זוקיני וגזר כל כך טעימות!! עד כדי כך שלא תצליחו להפסיק לנשנש אותן.

אני אוהבת להכין את הלביבות האלו קטנות וחמודות, ממש ביסים קטנים של אושר מטוגן – ממליצה לכם לעשות את אותו הדבר. שימו לב שאלו לביבות ללא גלוטן – נוסיף לתערובת הירקות והביצים רק קמח תפוחי אדמה, שמוסיף טקסטורה וטעם עדין של תפוח אדמה.. לא ניסיתי קמח ללא גלוטן אחר כאן, אך על השילוב של הקמח הזה אני מאד ממליצה.

מה שכן, מאד חשוב לסחוט כמה שיותר נוזלים מתערובת הלביבות. נעשה זאת בשני שלבים: תחילה, נערבב את הזוקיני המגורד עם מעט מלח, ניתן לו לשבת במסננת 10 דקות ואז נסחט אותו טוב טוב. לאחר מכן, נסחט שוב היטב את תערובת הלביבות לפני שנכניס את הלביבות למחבת עם השמן החם.

אספר לכם שניסיתי גם גרסה אפויה של הלביבות האלה (עם שימון הלביבות משני הצדדים והפיכתן באמצע) – יצא בסדר, אבל אין להשוות ללביבות המטוגנות.. מה לעשות, משמין זה טעים ובמיוחד בחנוכה שמן זה ברכה, לא?

שימו לב שכמות המצרכים במתכון היא עבור מעט לביבות יחסית (15-18). אני ממליצה מראש להכפיל כמויות.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 זוקיני בינוניים מגורדים על פומפיה

1 כרישה, חלק לבן וירוק בהיר בלבד, חתוך לאורך וקצוץ דק

2 גזרים בינוניים מקולפים ומגורדים על פומפיה

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה

2 ביצים

1 כפית מלח + 1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1 כף שמן זית

שמן ניטראלי לטיגון

הוראות הכנה:

מכניסים את הזוקיני המגורד למסננת, מתבלים ב-1/4 כפית מלח, מערבבים ומניחים בצד ל-10 דקות. סוחטים את הזוקיני כמה שיותר, על מנת להיפטר מנוזלים מיותרים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את הכרישה עד שמתרככת ושקופה. מניחים בצד.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערה את הזוקיני הסחוט, הכרישה המטוגנת, הגזר המגורד, 2 הביצים, קמח תפוחי האדמה, כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור טחון. מערבבים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים שמן במחבת, עד לפחות גובה חצי לביבה, על להבה בינונית.

כשהשמן חם, מוציאים כף מהתערובת כך שמועכים את התערובת על צידי הקערה (או עם היד), על מנת להיפטר מנוזלים מיותרים, מניחים במחבת ומשטחים מעט. ממשיכים כך עד שאין מקום להוסיף עוד לביבות בסבב זה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעבור כ-2 דקות, כאשר הצד התחתון של הלביבה כבר הזהיב וקצת השחים, הופכים את הלביבות ומטגנים עוד דקות בודדות.

צילום: דוד בכר/הארץ

את הלביבות המטוגנות מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג או לרשת ברזל.

צילום: דוד בכר/הארץ

שוב יוצקים כפות של תערובת (עם כמה שפחות נוזלים) למחבת עם השמן החם ומטגנים באותו אופן, עד שמסיימים את התערובת שבקערה.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן