תסבירו לי בבקשה איך הבלוג קיים כבר כמעט 7 שנים (כן, כן!) ועדיין אין כאן מתכון ביתי ופשוט של סופגניות אשל הכי טעימות בעולם?! בעיניי הסופגניות האלו באמת לוקחות כל סופגניה מפונפנת של כל קונדיטוריה. חמות מהסיר, עם אבקת סוכר מעל, מדובר בביס שהוא חלום שמתגשם. והכי כיף – בגלל שהן כאלה קטנות וחמודות, אפשר בכיף לאכול יותר מאחת (שתיים, שלוש, ארבע.. ) מינוס רגשות האשם המיותרים.
נכון, עלו כאן כבר סופגניות קלות להכנה אחרות, גם קטנות וחמודות, אני מדברת כמובן על הסופגניות היווניות לוקמדס, בהן בכל זאת תמצאו שמרים והתפחה (קלי קלות, אבל עדיין המתכון הבא לוקח בגזרת הקלות והמהירות). אז היום אני מציעה את הגרסה הסופר ישראלית של הלוקמדס – סופגניות האשל, שמהוות את הפתרון המושלם למי שרוצה לטגן סופגניות ביתיות מושלמות מבלי להתעסק בשמרים והתפחה.
שימו לב ששילבתי במתכון את הטיפ של הכנסת גזר לשמן, אותו אימצתי משלי היקרה. אשתף אתכם ששמעתי על טיפ זה כבר לפני שנים, אך רק עכשיו התחלתי ליישמו והאמת שזה עובד! הוספת חתיכת גזר לשמן הטיגון, עוזר לשמן להישאר נקי לזמן ארוך יותר (אתחיל לאמץ גם בשניצלים!).
כמובן שהסופגניות תהיינה הכי הכי טעימות בעודן טריות, עם אבקת סוכר ואפשר גם עם ריבה/נוטלה/לוטוס.. או כל ממרח אהוב אחר. אך תתפלאו לגלות שהן גם טעימות ממש למחרת… ואני מדברת מניסיון כמובן .
מצרכים:
350 גר' קמח תופח (החבילה הקטנה של אסם)
3 כפות סוכר
1 שקית אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים לארג'
2 גביעי אשל (206 גר' כל גביע)
שמן חמניות לטיגון
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה גדולה את הקמח התופח, הסוכר, אבקת הסוכר, שלוש הביצים, שני גביעי האשל ותמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים בסיר בינוני שמן לטיגון עמוק (מומלץ להכניס לשמן חתיכת גזר כדי שלא יישרף). לאחר שהשמן רותח, מנמיכים ללהבה נמוכה – בינונית ובעזרת שתי כפות מכניסים כדורי תערובת, מגלגלים בתוך השמן, כך שיהיה זהוב ומטוגן מכל הכיוונים. לאחר מכן מוציאים לקערה/צלחת מרופדת נייר סופג או לרשת טיגון וממשיכים עם יתר הבלילה.
הכי טעים להגיש חם עם אבקת סוכר, אך אפשר גם לצד נוטלה, ריבה, ממרח לוטוס או כל ממרח אהוב אחר.
עד הפעם הבאה,
מיכל