את הסלט הבא הכנו "על הדרך" באותה סדנה אצל עדידס שסיפרתי לכם עליה פה. הוא היה כל כך רענן וקליל, שכל הנוכחים החליטו פה אחד שיאמצו אותו, ואכן תוך כמה ימים תמונות של אותו סלט, באינטרפרטציה אישית, הופיעו לכל אחד מאיתנו על השולחן הביתי.
כפי שזכור לכם (ואם לא כבר ארענן את זכרונכם 😀), זהו לא סלט הזוקיני הראשון שיש כאן בבלוג, אלא מצטרף אחר כבוד לאטריות זוקיני האלה (שהם בעצם סלט מעניין מאד) ומנת הקישואים/זוקיני צלויים הקייצית והכיפית הזו, בין היתר.
את הזוקיני בסלט זה לא נבשל, אך גם לא נצלה או נחלוט אותו – הפעם דווקא נכבוש אותו בלימון – וזהו. רעננות עד הסוף. את ה-"סרטים" נשיג בקלות בעזרת קולפן בלבד, ואז כל שיוותר לנו לעשות הוא להוסיף כמה תוספות משדרגות, כמו עגבנייה טרייה מגורדת, זיתי קלמטה (אותם אני ממש נהנית לשלב בסלטים כמו זה וזה למשל) וגבינת עיזים. עד כדי כך קל ועד כדי כך טעים.
שימו לב שזוהי כמות עבור צלחת שטוחה קטנה של סלט, הרגישו חופשי להכפיל/לשלש/לרבע כמויות, בהתאם למספר הסועדים.
מצרכים:
1 זוקיני פרוס ל-"סרטים" בעזרת קולפן
מיץ מלימון אחד בגודל בינוני
1 עגבנייה גדולה ובשלה, מגורדת על פומפייה
1 שן שום כתושה
כ-5-6 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
כמה טבעות (50-60 גר') גבינת פרומעז חתוכה גס
מעט גרידת לימון
שמן זית
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
משרים את סרטי הזוקיני בקערה קטנה עם מיץ הלימון לכבישה.
בקערה נפרדת מערבבים את העגבנייה המגורדת יחד עם שן השום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
כעת מרכיבים את המנה:
מסננים את הזוקיני ממיץ הלימון ומסדרים על פני צלחת שטוחה.
מניחים מעל הזוקיני תלוליות קטנות של רוטב העגבניות, משבצים בין לבין את זיתי הקלמטה, גרידת הלימון וגבינת העיזים ומסיימים בזילוף נדיב של שמן זית.
מגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
4 תגובות
כמה זמן יש לכבוש את הקישואים עד השחרור?
הי רות, ממש כמה דקות בודדות- ערבבי אותם עם מיץ הלימון, הניחי בצד, הכיני את רוטב העגבניות וסנני הזוקיני. צ׳יק צ׳ק.
סלט מעולה ממליצנ
היי אהובה, תודה על התגובה!