אני מרבה לבשל שעועית ירוקה כתוספת לארוחות שלנו, מדובר באחלה ירק שכל המשפחה נהנית לכרסם, שאם אינו מבושל יתר על המידה, לא הופך לסמרטוטי ושומר על פריכותו.
לרוב, אני מכינה שעועית עדינה באופן הכי הכי פשוט: בישול קצר במים מומלחים ומורתחים, מסננת, מתבלת במעט שמן זית ומלח ים (לפעמים שום) והופ לשולחן לכרסום. אם לא מיד מגישים לשולחן, מומלץ להעביר את השעועית לקערת קרח על מנת להפסיק את הבישול שלא תהפוך לסמרטוט שהזכרנו קודם, אך בפועל, איני עושה זאת, אלא מבשלת אותה ממש ממש ברגע האחרון.
היום אני לוקחת את השעועית שלנו ועושה לה קצת מייקאובר 😀 (אני משתמשת לאורך השנה בשעועית עדינה קפואה, אך גם שעועית ירוקה "רגילה" בהחלט תתאים, קפואה או טריה – שאז תצטרכו לקטום לה את הקצוות לפני הבישול). לאחר בישול קצרצר, נערבב אותה עם תערובת קלילה שנכין מגבינת שמנת, שום וחלב, נעביר לכלי המתאים לתנור, נפזר קראסט כיפי וטעים של שקדים פריכים ופנקו ונכניס לזמן איכות בתנור. כמה קל – ככה טעים. הכנתי לצהרים חברים ספונטני לפני כמה שבתות (יחד עם הפסטה ביין האדום המעולה) והתגובות היו סופר נלהבות.
מצרכים:
1 חבילה (600 גר') שעועית ירוקה (אפשר עדינה) קפואה
1 חבילה (כ-225 גר') גבינת שמנת רכה (להוציא לפני כדי שתגיע לטמפרטורת החדר)
- אני השתמשתי בגבינת שמנת 25%
1/2 כוס חלב 3%
3 שיני שום כתושות
1 כפית גדושה מלח
3/4 כפית פלפל שחור טחון
לקראסט:
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/4 כוס פירורי פנקו
1 שן שום כתושה
30 גר' חמאה מומסת
מלח ים
הוראות הכנה:
מבשלים את השעועית בסיר גדול של מים מורתחים מומלחים למשך כ-3 דקות ומסננים.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
טורפים בקערה גדולה את גבינת השמנת הרכה, החלב, השום הכתוש, המלח והפלפל, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את השעועית המסוננת לקערה ומערבבים בעדינות.
מעבירים את השעועית לכלי משומן המתאים לתנור (אני השתמשתי בכלי קרמיקה אובלי בגודל בינוני).
מערבבים בקערה קטנה את השקדים הפרוסים, פירורי הפנקו, שן השום הנותרת והחמאה המומסת ומפזרים באופן אחיד על פני השעועית. מתבלים במלח ים ואופים למשך כ-30 דקות.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
2 תגובות
אם אין מספיק גבינת שמנת האם אפשר להוסיף שמנת חמוצה?
היי מיכל, לא ניסיתי אז לא יודעת לענות.. לא הייתי מחליפה את גבינת השמנת בשמנת חמוצה אבל אם מדובר רק בהמרה חלקית זה יכול לעבוד לדעתי