לביבות בטטה ומנגולד אפויות

בהמשך למתכון של הספינג', אני שמחה להציג לכם היום מתכון נוסף של רוית שמתאים לימי החנוכה, אבל ממש לא רק. אין לי ספק שאני הולכת לאמץ את הלביבות האפויות המעולות האלה במשך כל ימות השנה.

לעומת סופגניות הספינג' שטיגנו בשמן עמוק וציפינו בסוכר/דבש, במקרה של הלביבות האלו, נלך על גרסה בריאה יותר של מאכל חנוכה קלאסי נוסף, הלוא הן הלביבות. מדוע בריאה יותר אתם שואלים? ראשית, נאפה את הלביבות במקום לטגן אותן. שנית, במקום תפוחי אדמה, כמו בלביבות הקלאסיות, כאן נשלב עלי מנגולד, בצל ובטטה ואחרון חביב – נשתמש בקמח כוסמין במקום קמח לבן רגיל. מתקבלות לביבות כל כך מפתיעות וטעימות – אני ממש מבקשת מכם לנסות. אשתף אתכם שעם יציאתן מהתנור שלי בפעם הראשונה, נשנשתי 10 מהן ברצף, בצירוף יוגורט פשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותן.

לביבות אלו מצטרפות בראש ובראשונה ללביבות החנוכה המפורסמות של אמי (שגם הן לא שמורות רק לחנוכה אצלי במשפחה), אך גם ללביבות נוספות שעלו כאן בבלוג לאורך השנים, כמו לביבות הכרישה, גזר וזוקיני, לביבות הגבינה המעולות של שלי, לביבות הזוקיני ללא גלוטן ולביבות תפוחי האדמה הממולאות בשר.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

1 בצל לבן בינוני קצוץ דק ומסונן

1 בטטה גדולה מגורדת על פומפיה

4-5 עלי מנגולד קצוצים דק

חופן גדול עלי כוסברה קצוצים דק

3 ביצים L

1 כוס קמח כוסמין

1/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

מומלץ להגשה:

יוגורט

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה את כל המצרכים: הבצל הקצוץ, הבטטה המגורדת, עלי המנגולד הקצוצים, עלי הכוסברה הקצוצים, הביצים, קמח הכוסמין, שמן הזית, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה, בעזרת שתי כפות, מתערובת הלביבות במרווחים. משטחים עם גב הכף ואופים כ-25-30 דקות, עד להשחמה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מומלץ להגיש את הלביבות עם יוגורט.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. מירב הגב

    האם ניתן להחליף את הביצים במרכיב מקשר אחר?

    • מיכל הגב

      היי מירב לא ניסיתי האמת. אפשר לנסות להוסיף במקום הביצים טופו מגורר או 2 כפות קורנפלור מהולות בקצת מים.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן