היום אני שמחה להציג בפניכם את קינוח הדגל של ניר. ניר כבר חתום על כמה מטעמים כאן בבלוג (כמו טרטר הסלמון והעוף וצ'ילי ולימון למשל).
כפי שסיפרתי לכם בעבר, ניר אכן בחור מוכשר ביותר (גם) במטבח, אך מתוקים הם פחות ההתמחות שלו. אם כבר מכין מתוק, לרוב יהיו אלו הבסט-סלרס האלה שתמיד נחטפים בשמחה והנאה רבה על ידי כולם. אם כקינוח לארוחה או כביס מושלם לצד הקפה.
מדובר בריבועים קטנים של עונג שממש קל להכין, ללא אפייה עיוורת של הבצק או קירורו לפני השימוש – תיק תק ולתנור. נכון, יש כאן שימוש גם במעבד מזון (יכולים ללוש גם אולד סקול בקערה אם מעדיפים) וגם בסיר על הכיריים, אבל בואו לא נהיה קטנוניים, בסדר? תאמינו לי שמדובר במעט מאוד עבודה.
כמובן שניתן לשחק עם הרכב האגוזים, אני אוהבת את הגרסה של ניר ועושה כמוהו, אך אפשר לשלב אגוזים טבעיים נוספים (כמו מקדמיה או קשיו למשל) או לחילופין להתמקד באגוז אהוב אחד (כמו בפאי פקאן ומייפל למשל). בנוסף, אין פה את עניין הקרמל שעלול להתפקשש ואסור להוריד ממנו את העיניים שקורה בהרבה מתכונים עם קרמל (כמו בקרמל מלוח או הטארט טאטן למשל), המעין טופי שיזגג את האגוזים הוא ממש סלחני. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
המתכון המקורי שניר התבסס עליו הוא של קרין גורן, שעבר אצלו במטבח כמה שינויים לאורך השנים.
מצרכים:
לבצק:
100 גר' חמאה
1/4 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
קמצוץ מלח
למילוי האגוזים:
120 גר' חמאה
1/3 כוס דבש
3/4 כוס סוכר חום כהה
2 כפות שמנת מתוקה
1 כוס פקאנים
1 כוס אגוזי מלך
1 כוס שקדים
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מכניסים את כל מוצרי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
מרפדים תבנית מלבנית קטנה-בינונית (אני השתמשתי בגודל 28*25) בנייר אפייה ומשטחים עליה את התערובת עם האצבעות בעזרת נייר אפייה נוסף (התערובת מעט דביקה וזה בסדר גמור).
מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים למשך כ-10 דקות עד להזהבה. לא מכבים את התנור.
בינתיים בזמן שהבצק בתנור מכינים את המלית:
מכניסים את כל חומרי המלית למעט האגוזים לסיר קטן, ותוך ערבוב מדי פעם מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים עוד כשתי דקות ומסירים מהאש.
שופכים את האגוזים לתוך הסיר ומערבבים היטב כך שהתערובת תצפה אותם.
שופכים את האגוזים המצופים מעל התחתית ואופים עוד 15-20 דקות עד שהמלית מבעבעת.
מצננים וחותכים לריבועים קטנים.
ריבועי האגוזים יכולים להישמר כמה ימים טובים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
2 תגובות
שלום לך,
איך אפשר להפוך את המתכון לא חלבי ?
בעיקרון ניתן להמיר חמאה במרגרינה חלב בחלב צמחי ושמנת מתוקה בשמנת צמחית.. אבל אלו מוצרים שאני לרוב לא משתמשת בהם ולא יכולה להגיד לך איך ייצא.. אשמח לעדכון אם תבחרי להכין