שרה'לה היא פיגורה ידועה ביישוב בו אני גרה. בתור ילדה היא הייתה יו"ר ועד ההורים הכי קולית וחתיכה שיש, אמא לשלושה בנים, ספורטאית, שזופה וצעירה תמידית.
לימים, חזרתי לגור באותו יישוב, הפעם כאמא לשלושה ילדים, וכיום הפגישות שלי עם שרה'לה הן בעיקר באימוני הבוקר המשותפים לנו, מדי פעם (אל תתרשמו יותר מדי, הפעמיים השבועיות בהן אני מתאמנת הן המקסימום כושר שאני מסוגלת להתמיד בו ).
באותם אימונים, גיליתי, שבין יתר מעלותיה, שרה'לה היא גם בשלנית וחובבת מטבח גדולה. בימים אלו, היא מתמקדת בבישול בריא יותר, היות ומשפחתה מתנזרת מבקר, ממעיטה באכילת עוף ואחד מילדיה אף טבעוני (מקווה שדייקתי..).
כמעט מכל מפגש איתה אני יוצאת עם איזשהו טיפ או המלצה, כמו חנות דגים מומלצת למשל. לאחרונה שרה'לה העבירה לי את המתכון הבא לסלט קליל ופרשי שמכינים בצ'יק צ'אק וקוצר המון מחמאות. הכנתי את הסלט לראשונה כחלק מהבופה שהכנתי להורים ביום הולדתה ה-5 של אלי שלי. הכנתי כמות כפולה והקערה הענקית חוסלה במהרה – המדד האולטימטיבי להצלחה של מנה!
באותו אירוע לא צילמתי את ההכנה (עם כל הכבוד למולטי טאסקינג המופלא שלי.. צילום פוסט לבלוג שעה לפני הגעת 50 ילדים והורים אליי הביתה – ממני והלאה..), אך החלטתי שבקרוב מאד, אכין את הסלט שוב, בשקט וברוגע ואצלם לכם כל שלב ושלב.
כך יצא שהיום בערב אנחנו הולכים להתפנק עם סלט אטריות שעועית אסייאתי. אוסיף לכך סלמון בתנור (כמו זה) ויין לבן –מסודרים בריבוע!
מצרכים:
לסלט:
1 חבילת אטריות שעועית
חבילת פטריות שמפיניון, שטופות, מיובשות וחתוכות לפרוסות דקות
- חותכים את הקצה של ה"רגל" ואז פורסים לפרוסות דקות
חצי צרור כוסברה, מופרדת לעלים בלבד וקצוצה
חצי צרור עירית קצוצה
כמה גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן וחלק מהירוק הצמוד לו)
לרוטב:
1/2 כוס סויה
1/4 כוס שמן שומשום
1/4 כוס מייפל (אמיתי ומשובח בלבד)
מיץ מחצי לימון
אופציונלי: מעט שבבי צ'ילי יבש או צ'ילי טרי קצוץ קטן
הוראות הכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב ושומרים בקירור עד הרכבת הסלט.
- אחד הפלוסים של הסלט הזה הוא שאפשר להכין את הרוטב מראש ואז לפני ההגשה להרכיב בשתי דקות ולהגיש.
- בכלל, לפי שרה'לה, מומלץ לשמור צנצנת קבועה של הרוטב הזה במקרר, שתמיד יהיה ב"היכון" כהגדרתה – הוא נהדר לסביצ'ה, סלט כרוב, טונה אדומה צרובה ועוד..
מבשלים את אטריות השעועית דקה בלבד במים רותחים ומסננים.
- אני הכנסתי אותן לקערה גדולה, כיסיתי במים רותחים, המתנתי כדקה וסיננתי.
מעבירים את האטריות לקערת ההגשה ומוסיפים את הפטריות, העירית, הכוסברה והבצל הירוק.
מוזגים מהרוטב מעל ומערבבים היטב.
- שימו לב! אין צורך להוסיף את כל הרוטב לכמות של סלט אחד. מזגו מעט, ערבבו ואז החליטו אם יש צורך להוסיף עוד.
- כאמור, אפסנו את הרוטב שאתם לא משתמשים בו במקרר לשימוש נוסף.
מגישים ונהנים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
8 תגובות
נכנס לתפריט!!
שנה טובה!
אלופה!
שנה טובה ומתוקה!
הי מיכל יקרה
כרגיל אין עלייך!! אני פשוט מתמוגגת מכתיבתך ומהמתכונים המצויינים..אולי תוכלי לעזור בבעיה קשה שאני נתקלת בה לאחרונה, מקווה שלא אשמע טיפשית מידי: אני נדרשת לארוחות צמחוניות בכל סופ'ש למשפחה, וצריכה תמיד לסחוט המון לימונים, כי רוב התפריט מורכב מכמה וכמה סלטים. הלימונים קשים מאוד, ואני מתקשה לסחוט אותם. לא הצלחתי למצוא מכשיר חשמלי נוח שסוחט לימונים (לא תפוזים) בהצלחה סבירה. אולי יש לך רעיון?
תודה על המחמאות אילנה, איזה כיף.. לצערי לא ידוע לי על סוחט לימונים חשמלי.. עוד קצת והלימונים יהיו יותר ידידותיים למשתמש, בינתיים תחשבי על זה כאחלה אימון ידיים 🙂
האם אפשר להחליף את המייפל בסילן?
הי אילנה, נראה לי שאין ש סילאן לגמרי יכול לעבוד כאן. בהצלחה!
האם אפשר להחליף את שמן השומשום בשמן אחר?
היי נירה, שמן השומשום מאד משמעותי פה בטעמן הייחודי. אפשרי להוריד קצת בכמות שלו אם רוצה