סלט תירס טרי חרוך ופטה

הסלט הבא זועק את המילה קיץ. הרי בקיץ ניתן למצוא את קלחי התירס הכי מתוקים וטעימים, אלה שממש מתבקש לאכול אותם ככה טריים. בסלט הבא לא נבשל את גרעיני התירס שנחתוך מהקלח, אך כן נעניק להם צלייה קלה על מחבת, לפני שנשלבם עם שאר המרכיבים.

מתיקות התירס, יחד עם מליחות גבינת הפטה עובדים פשוט מעולה. בצירוף כמה ירוקים טריים וקיק של בצל סגול, מתקבלים ביסים כיפיים שתרצו לחזור אליהם שוב ושוב. אני יכולה להעיד על עצמי שהתחברתי לסלט ולא יכולתי להפסיק לאכול ממנו.

שימו לב שיש במתכון 20 גר' חמאה שמוסיפים (יחד עם זילוף של שמן זית) לתירס בעת קלייתו – מדובר בכמות ממש מינורית שעושה אפקט מדהים, אז אנא – אל תוותרו עליה. מבחינת סוג הפטה – לכו על מה שאתם אוהבים, כמובן. אני שילבתי הפעם פטה כבשים 5% שהיתה פשוט נהדרת בסלט.

מתכון זה מצטרף למתכוני תירס טרי נוספים כאן בבלוג, כמו קלחי תירס בסגנון הבאנה כמובן, (שגם אותם חובה לצרף לתפריט שלכם בקרוב!) וסלט התירס הזה, בין היתר.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

כ-4 קלחי תירס טריים ומתוקים

כ-1/4 בצל אדום קטן, פרוס דק דק

כ- 3 כפות שמן זית, מחולקות

20 גר' חמאה

חופן קטן עירית, קצוצה דק

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

כ-150-170 גר' גבינת פטה מפוררת

מיץ מחצי לימון גדול

פלפל שחור טחון טרי

מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה:

מעמידים את קלחי התירס על קרש חיתוך/קערה רחבה ובעזרת סכין חדה חותכים את גרעיני התירס, כמה שיותר בשלמותם.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים כף שמן זית במחבת בינונית/גדולה ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, את גרעיני התירס על להבה בינונית-גבוהה במשך כ-4 דקות, עד שמתחילים מעט לשנות את צבעם.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את החמאה וזילוף קטן נוסף של שמן זית ומערבבים, כך שגרעיני התירס מצופים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מטגנים עוד כמה דקות בודדות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהגרעינים משחימים מעט ומסירים מהאש. מצננים.

כעת, מכניסים לקערה את גרעיני התירס הצלויים, הבצל הסגול, העירית הקצוצה, עלי הפטרוזיליה הקצוצים והפטה המפוררת.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מתבלים ב-2 כפות שמן זית, מיץ לימון סחוט טרי, פלפל שחור טחון טרי ומעט מלח ים (תיזהרו עם המלח, כי הפטה כבר מלוחה). מערבבים, מתקנים תיבול במידת הצורך, מעבירים לצלחת הגשה (או לא) ומגישים מיד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

דגים על האש4

על האש דגים

כפי שהובטח בפוסט הזה, של קינוח הגלידה המהיר והקוצר מחמאות,

לאסי מנגו

בתקופה האחרונה עץ המנגו שלנו עובד שעות נוספות ואנחנו מוצאים

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן