סלט תותים עם בלסמי ובוראטה

עם תחילתה של עונת התותים המשגעים, הרשו לי להציג בפניכם מנה ראשונה שאני ממליצה לאמץ, ויפה שעה אחת קודם . מדובר במנה שמכינים בקלי קלות, בכלום עבודה, ובתמורה זוכים לתגובות של וואו ועוד פעם וואו… מסוג המנות שאנחנו הכי אוהבים – קלאס באפס מאמץ.

זוהי עוד אחת מהמנות שהמרכיבים המשובחים והבודדים שלה עושים את כל העבודה. שילוב של גבינת בוראטה משובחת (אותה גבינה מופלאה שעסקנו בה בסלט עגבניות הזה) וסלט תותים (כן – תותים!) מתובל באופן פשוט, אך מדויק, הוא כל שתצטרכו. הקסם מתרחש כבר עם הגשת הצלחת לשולחן, אך הרגע שבו תבצעו את הבוראטה, והשמנת הקרמית הנפלאה שלה תתמזג אם עסיס התותים, הוא ההיילייט מבחינתי.

אם אין לכם גבינת בוראטה, המנה תהיה מעולה גם עם מוצרלה איכותית, כמו מוצרלה די בופאלו טובה וטרייה במקום (אותה מוצרלה נפלאה ששילבנו כבר במנה הזו והזו, בין היתר).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

250 גר' תותים, חצויים או חתוכים לרבעים (בהתאם לגודלם)

2 כפות חומץ בלסמי איכותי

1 כף סירופ מייפל אמיתי

1 כף שמן זית

חופן קטן עלי בזיליקום טריים וקצוצים גס

1 כדור בוראטה או 2 כדורי מוצרלה די באפלו קרועים ביד

מעט מלח ים אטלנטי

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את התותים החתוכים, חומץ הבלסמי, שמן הזית, סירופ המייפל, הבזיליקום, המלח והפלפל, מערבבים ומניחים בצד לכמה דקות לספיגת טעמים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את התותים בעזרת כף בצלחת הגשה שטוחה, כאשר משאירים מעט מהמיצים שהצטברו בקערה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, משבצים את הבוראטה/מוצרלה די בופאלו במרכז הצלחת, מטפטפים את המיצים הנותרים שנותרו בקערה וטוחנים מעל עוד קצת פלפל שחור.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

מוכנים

בית לזית

במתכון הזה נתקלתי ברפרוף במגזין "על השולחן" בחורף דאשתקד. הייתי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן