סלט קולסלו קוקוס קייצי

הסלט הבא הוא סוג של "טייק אוף" לסלט הקולסלו הקלאסי (שגרסה שלו תמצאו כאן), עם תוספת של עוד כמה ירקות פריכים (שעל חלקם אתם מוזמנים לוותר, אם למשל אתם פחות מתחברים לשומר או סלרי). אך הטוויסט העיקרי בסלט הוא לא הרכב הירקות הפריכים שלו, אלא דווקא הרוטב. זהו לא עוד סלט כרוב מבוסס על מיונז או שמן, הרוטב שלנו הפעם מבוסס דווקא על קרם קוקוס. הוא ולא אחר.

אז נכון, הסלט הזה מתאים לאוהבי הז'אנר בלבד. אם אינכם אוהבים את הטעם של קרם קוקוס, הוא ככל הנראה לא בשבילכם. לחילופין, אם אתם נמנים בין חובבי הקוקוס כמוני, היכונו לסלט התמכרות חדש.

כרגיל, הרכב הסלט נתון להרבה שינויים בהתאם לטעמכם, העדפותיכם ומה שזמין לכם. בכל מקרה, על הכרוב (מן הסתם), גזר, בצל ירוק וכוסברה אני ממליצה שלא לוותר. תרגישו חופשי להוסיף גרעינים קלויים לסלט, אך הם ממש לא בגדר חובה.

מה שכן, שימו לב להשתמש בקרם קוקוס קרמי, שמן וטוב, אותו חשוב לנער היטב לפני פתיחתו, ולא במי קוקוס. את הרוטב אפשר להכין מראש ולשמור בצנצנת סגורה/קערה עד להרכבת הסלט. למען האמת, גם את חיתוכי הירקות אין בעיה לעשות מראש, ואז כל שיישאר לכם הוא רק להרכיב את הסלט ולהגיש.

לחיתוך הגזר אני ממליצה על קולפן ג'וליינים שהופך את החיתוך לקל הרבה יותר. בנוסף, הוספתי ברשימת המצרכים רעיונות לירקות אופציונאליים להוסיף לסלט, אם מעוניינים, כמו ג'וליינים של קולורבי, צנונית וזוקיני דקיקים.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

לסלט:

1/4 ראש כרוב קטן, פרוס לפרוסות

2 מקלות סלרי פרוסים דק

3 גזרים מקולפים וחתוכים לג'וליינים/מקלות

1 שומר חתוך למקלות דקים (לא חובה)

4 בצלים ירוקים קצוצים דק

חופן גדול עלי כוסברה

אופציונאלי:

כמה צנוניות חתוכות לגפרורים

קולורבי חתוך לגפרורים

זוקיני חתוך לגפרורים

מלפפון חתוך לגפרורים (ללא גרעינים)

חופן גרעינים קלויים (למשל גרעיני חמניה ו/או דלעת)

לרוטב:

מיץ וגרידה משני לימונים (עדיף ליים בעונה)

1 כף חרדל דיז'ון

1 שן שום קטנה כתושה

כ-250 מ"ל קרם קוקוס (לערבב טוב לפני פתיחת הפחית/קרטון)

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מכניסים את כל מרכיבי הסלט לקערה: הכרוב, הסלרי, הגזר, השומר, הבצל הירוק והכוסברה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכינים את הרוטב:

מכניסים לצנצנת או לקערה את קרם הקוקוס, מיץ הלימון (או ליים) והגרידה, חרדל הדיז'ון, המלח והפלפל. משקשקים היטב (אם בצנצנת) או מערבבים היטב עם מטרפה (אם בקערה).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוזגים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומגישים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן