פאני פורי עם סביצ'ה

ביסים קטנים של אושר צרוף, ככה אני קוראת לעיגולים הפריכים הממולאים בכל טוב שמונחים לפניכם. הרי אתם כבר יודעים היטב כמה אני אוהבת מנות של דגים נאים, ובמנה הזו תמצאו את אחת הקומבינציות הטעימות ביותר.

כבר שילבנו בעבר מנגו, צ'ילי וכוסברה (השילוש הקדוש, או לפחות אחד מהם ) עם דג נא  – עשינו זאת כבר בסביצ'ה הזה למשל. בנוסף, גם שילבנו כבר פאני פורי עם דג נא, זוג שגם הולך יד ביד – במתכון של הספייסי טונה הנפלא הזה. מי שבמקרה פיספס את הפאני פורי, אתמצת ואגיד שמדובר במאכל הודי פשוט, שממש קל להכין ועוד יותר קל להרשים איתו . בעצם אלו מטבעות בצק שמטגנים בשמן רותח ועמוק, וכמו בקסם, מתנפחים ברגע לכדורים פריכים ודקים, אותם מחוררים וממלאים. תענוג! את הפאני פורי ניתן למצוא היום באגפים האסייתיים בהרבה מעדניות, ירקנים וגם בחלק מהסופרמרקטים.

את מנת הפתיחה המושלמת הזו מומלץ להכין עבור ערב של דרינקים – שזה בדיוק מה שאודי'לה עשה כשהכין לנו מגש ענקי של הביסים המופלאים האלה בתחילת הקיץ. אודי הגיע אלינו מצויד עם חלקי המנה מפורקים וכל שנשאר לו לעשות היה להרכיב את הביסים ולהגיש לנו על מגש גדול וצבעוני. איזו חגיגה זו היתה.

בעצם, בבסיס המנה ישנו סביצ'ה (אליו הוספתי גם כוסברה ונענע, שהייתי חייבת לצרף למנגו, צ'ילי ופטרוזיליה של אודי), שאודי מתבל ברוטב מעולה שמכינים בקלי קלות על הכיריים, גם שעות (או ימים, אם רוצים) לפני הרכבת המנה. את הסביצ'ה המתובל מניחים על מעט ספייסי מיונז שנזלף בבסיס הפאני פורי – כך שכאשר נכניס לפה את הפאני פורי הפריך והממולא כל טוב, כל הטעמים והמרקמים יתפוצצו לנו בפה.

במידה ואתם מכינים את המנה ואין כבר מנגו בשל וטוב – הרגישו חופשי להמיר אותו בפרי עסיסי ומתוק אחר, כמו קוביות אפרסמון, אפרסק או תות, למשל. כולם יעבדו מצוין.

כאמור, זו מנה שאפשר להכין הרבה משלביה מראש ואז להרכיב לפני שמגישים. מניסיון, נחמד גם להיעזר באורחים להרכבת המנה – הכנתי אותה כשהתארחנו אצל טשה ויאיר לא מזמן: טיגנתי את הפאני פורי בבית וגם הכנתי את הסביצ'ה ואז כל שנשאר היה להרכיב את המנה. גייסתי שתי חברות לעזור לי – אחת היתה אמונה על חירור הפאני פורי, השניה על זילוף הספייסי מיונז ואני מילאתי בסביצ'ה – ממש עבודת צוות עם תגמול ראוי בסופה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

כ-300 גר' טונה אדומה או סלמון, הכי טריים שיש

1 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות קטנות

1 מנגו בשל (אך לא רך מדי), חתוך לקוביות קטנות באותו גודל

1 פלפל צ'ילי קצוץ דק

חופן כוסברה קצוץ דק

חופן מפטרוזיליה קצוץ דק

כמה עלי נענע קצוצים דק

פאני פורי

שמן חמניות לטיגון עמוק של הפאני פורי

מיונז סרירצ'ה או ספייסי מיונז אחר (אפשר גם להכין לבד בקלות, ראו מתכון של צלעות תירס, בין היתר)

לרוטב:

4 כפות סויה

1 כף סוכר

1 כפית מירין

1 כפית יוזו

1 כף ג'ינג'ר כבוש

1 גבעול למון גראס, חתוך ל-3

הוראות הכנה:

ראשית מכינים את הרוטב:

מכניסים לסיר קטן את 4 כפות הסויה, כף הסוכר, כפית המירין, כפית היוזו ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את כף הג'ינג'ר הכבוש ואת גבעול הלמון גראס החתוך, מערבבים מדי פעם ומבשלים עד שהרוטב מעט מסמיך, אך לא נשרף. מסירים מהאש, מסננים ומצננים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרכיבים את הסביצ'ה:

קוצצים את הדג הנא ומניחים בקערה.

מוסיפים את קוביות המנגו, האבוקדו, הצ'ילי הקצוץ, הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע הקצוצים.

צילום: דוד בכר/הארץ

שופכים מעל את הרוטב שהכנו והתקרר ומערבבים היטב. שומרים בקירור עד להרכבה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים בסיר בינוני את השמן לטיגון עמוק וכשהוא מספיק חם, זורקים בעדינות כמה פאני פורי פנימה. כשהם שמתחילים להתנפח, מגלגלים אותם בעדינות עם כף מחוררת, וכשמנופחים לגמרי לכדורים מוציאים לצלחת או מסננת. ממשיכים כך עם יתר הפאני פורי.

צילום: דוד בכר/הארץ

מרכיבים את המנה:

שוברים את חלקו העליון של כדור הפאני פורי בעזרת כפית, מזלפים מעט ספייסי מיונז בתחתית הכדור החלול ומניחים מעליו כ-2 כפיות של סביצ'ה, עד למילוי הפאני פורי. מניחים על צלחת הגשה וממשיכים כך עם יתר הפאני פורי.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים מיד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן