כמיטב המסורת אני מציגה בפניכם היום את תפריט שבועות של TouchFood לשנת 2020 (מרגיש קצת כמו טקס מלכות יופי פתאום, לא? ).
בהמשך, לתפריט של אשתקד, גם הפעם יהיו בתפריט אך ורק מנות מהשנה החולפת, וכמו שנה שעברה, גם השנה אני ממש מרוצה מהתוצאה. ולמרות זאת – היות וגם התפריטים הקודמים היו מצוינים בעיניי, אני ממליצה בחום שתעיפו מבט גם בהם:
חג שבועות השנה הוא החג הראשון שאפשר להתאסף כל המשפחה יחדיו לאחר ימי הקורונה (בתקווה שלא יגיע גל שני עד ששורות אלו יראו אור). אז הפעם, על אחת כמה וכמה, הרבה מאיתנו מתכננים ערב חג שווה ומפנק במיוחד (אני יודעת שלפחות אנחנו מתרגשים לקראתו..). מבחינת אוכל, אתם לגמרי מסודרים :
מה דעתכם להוציא צלחת עם ברוסקטה לימון, ריקוטה ונענע ו/או קרוסטיני ברי ואגסים מקורמלים לצד איזה דרינק צונן, עד שכל האורחים יגיעו?
מי שלא מוותר על פלטת גבינות, אני ממליצה בחום לאפות בקלי קלות לחם בירה שיוגש לצדה.
נחמד יהיה להכין מראש סלמון כבוש, כך שכל שתצטרכו לעשות הוא לפרוס אותו (בשילוב הלחם והגבינות שהוזכרו למעלה). גם סשימי סלמון אסיאתי יכול להתאים לשולחן ולהעניק לו קריצה מהמזרח הרחוק.
באשר לסלטים:
אני ממש ממליצה על סלט הזוקיני הרענן – שהוא פשוט, נפלא, מרשים וטעים.
אופציה נהדרת נוספת היא סלט קיסר קייל וחסה הנותן פרשנות שונה ומוצלחת לסלט הקיסר הידוע (שגם גרסה מעולה שלו יש בבלוג כמובן).
סלט החיטה עם הפקאנים, פטה ודובדבנים מיובשות הוא סלט שהוא גם תוספת – יפה, טעים ומשביע.
עוד סלט משביע ועשיר הוא סלט כרובית צלויה עם תרד פתיתים ועוד הפתעות. זהו אחד הסלטים המיוחדים ביותר שהעליתי לאחרונה, כזה שתרצו לחזור אליו שוב ושוב.
אני בעד שלפחות סלט אחד בשולחן יהיה ללא גבינה, גם כאן יש כמה אלטרנטיבות מוצלחות:
הראשון , גם הוא מבוסס על ירק צלוי: סלט בטטות צלויות – גם סלט מוצלח שהוא בעצם גם תוספת. מומלץ בחום.
אף סלט השורשים הצבעוני של אמי או סלט ירוק ברוטב טחינה מיסו מעניין, יכולים להתאים למשבצת זו.
שימו לב, השנה ישנו אגף חדש בארוחה שלנו:
טבעוני!
מי שמבשל גם עבור אורחים טבעוניים, מוזמן להכין את השווארמה טופו או קציצות העדשים – שגם אוכלי-הכל יהנו מהם עד מאד.
מבחינת דגים –
אל תחשבו פעמיים. דג שלם במלח גס הכי מרשים והכי קל להכנה.
עם זאת, גם שיפודי הסלמון ברוטב טריאקי יהיו מאד מוצלחים – גם לסועדים קטנים וגם למבוגרים.
למי שאין בעיה לצרוב פילה דג ממש לפני ההגשה – אני ממליצה בחום לבדוק את פילה הסלמון בפלפל שחור הקליל והמעולה.
עכשיו לירקות, פשטידות ועוד פחמימות :
ישנו כרוב הניצנים צלוי – מתכון ששינה את דעתי על הירק השנוי במחלוקת הזה.
תוספות נפלאות נוספות של ירק מבושל הן הרטטוי או תבשיל החצילים ותפוחי האדמה.
מאפה שעועית ירוקה עם קראסט של גבינה ושקדים קלויים – מציג דרך שונה ומיוחדת לאכול את הירק הזה, בניחוח חג שבועות.
אופציה לא פחות טובה היא המאפה הנפלא והעשיר של תפוחי אדמה, עגבניות וחלומי הזה.
עוד ירק שהפך למאפה תמצאו במנה המשוגעת הבאה: מאפה כרובית וגבינות. זהו אחד המתכונים האהובים עליי בשנה האחרונה: מעין מאק אנד צ'יז רק שבמקום המאק ישנם פרחי כרובית. לא לוותר.
על התפר בין פשטידה לפסטה נמצא את לזניית התרד זוקיני וגבינות – גם זו מנה מדהימה שאני יודעת שהשתרשה אצל רבים מקוראיי – לזניה קצת אחרת וכל כך מוצלחת. אם לא תנסו לא תדעו.
אם בפסטה עסקינן, קבלו שתי מנות פסטה נפלאות בהן מכינים צ'יק צ'אק את הרוטב בעוד הפסטה מתבשלת:
פסטה ברוטב בורסן ופטריות ופסטה פוטנסקה.
אלטרנטיבה מומלצת ביותר היא האורז הירוק בתנור, שהתקבל באהבה על ידי רבים מכם אותו נפלא להגיש לצד יוגורט אם רוצים.
גם הפולנטה עם פטריות חלופה נפלאה לשבועות, רק קחו בחשבון שאת הפולנטה מומלץ להכין סמוך להגשה.
הקוראים האדוקים זוכרים כי השנה התעמקתי בבורקסים הום מייד. יש כמה אופציות נפלאות שיכולות להשתלב בשולחן החג שלכם, כמו שבלול הפילו המרשים הממולא בדלורית, מנגולד ופטה או האינצ'וסה המעולה והקלה להכנה שאני ממש מאוהבת בה.
מי שמוכן לעבוד קצת קשה יותר, מוזמן לבחור בבורקס החצילים והגבינה של אסתר. לעומת זאת, מי שמעוניין להוסיף לשולחן ביסים כיפים וטעימים במינימום עבודה, ושיהיו אהובים על ידי כולם, אני מציעה לו להוסיף לתפריט את הבואיקוס של אותה אסתר מהממת.
אם נישאר בבצק העלים, אני לא יכולה שלא להזכיר את מאפה הגבינות, תמרים ופלפל החריף – שילוב טעמים מיוחד ביותר שמאד מצא חן בעיניי. ושוב כמה קל.
פשטידת הבצל המעולה הזו תסגור עבורכם את הפינה של המאפה ללא הגבינות בהצלחה מרובה.
ונעבור לקינוחים.
נתחיל עם הברור מאליו: עוגת הגבינה האפויה המצוינת שעלתה כאן לא מזמן (שמצטרפת להרבה עוגות גבינה מושלמות שכבר נמצאות כאן בבלוג.. ממליצה לכם להעיף מבט).
גם קינוח קרם המסקרפונה עם פירות העונה הוא בגדר חובה על שולחן הקינוחים שלנו השנה. קליל, מרענן וכל כך טעים!
אם כבר הזכרנו מסקרפונה, גם הטירמיסו המפנק והמפורסם של עדידס מתאים מאד לשבועות.
כמובן שלא כל שולחן הקינוחים סובב רק סביב גבינה:
אני מציעה להכין מראש את עוגת הלימון והקצף החגיגית הזו. קחו בחשבון שההתלהבות תהיה גדולה עד מאד. אם עדיין תמצאו תותים – גם עוגת התותים הנוסטלגית תייצר קריאות התפעלות רבות.
יש גם את אצבעות הפילו תפוחים המרשימות והקלות מאד להכנה. לצד כדור גלידת וניל, תקבלו שילוב מושלם של חם, קר, פריך ונימוח. פשוט נפלא.
אני יודעת שכבר התפוצצתם, ובכל זאת, מה עם איזו עוגה בחושה ליישר וליישר לצד התה בסוף?
עוגת לימון/עוגת תפוזים/עוגת תפוחים – שלושתן פשוט מדהימות בעיניי, שונות ונפלאות.
חג שבועות שמח,
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
מיכל המקסימה,
תודה רבה על הרעיונות לתפריט המשובח!
אמן שנוכל להנות ממנו בשמחה ובבריאות
באהבה
אמן ואמן!
תודה כמו תמיד על מתכונים נהדרים שתמיד מצליחים. סידרת לי את החג.
הי אורנה, שמחה שאהבת!