היום נכין יחד בורקסים קטנים ושובבים שמכינים בצ'יק משני מרכיבים בלבד ושמם – בואיקוס. מדובר בביסים קטנים של עונג מסוכן במיוחד, וזאת משום שקצב חיסולם הוא מהמהירים שנצפו בטבע 😀, צלחת גדושה בבואיקוס נעלמת על ידי כל הסובבים בקצב מסחרר.
הכי טעים ומומלץ לאכול את הבואיקוס ישירות מהתנור, כאשר פריכים מבחוץ ונימוחים וגבינתיים מבפנים. ביסים קטנים של אושר.
גם את הבואיקוס האלו למדתי להכין באותו בוקר מהנה עם דידי ואסתר, בו הכנו גם את בורקס הגבינה והחצילים ואת האינצ'וסה. סיפרתי לכם כבר לא מעט על צמד הבולגריות האהובות עליי, אך טרם שיתפתי אתכם בפרט הטריוויה המעניין הבא: מסתבר שלסבא של אסתר היה בזמנו את דוכן הבורקס הראשון בתל אביב – "בורקס לוי" היה שמו, וכל משפחתה של אסתר עבדה שם, בתקופה זו או אחרת, כולל אסתר עצמה בצעירותה. אם כן, בחרתי טוב אצל מי לעשות את הסדנא שלי, אה? 😀 למען הסר ספק ולמען ההגינות, אסתר הציעה ללמד אותי את המתכון שלה לבצק עלים הום מייד.. אך דידי ואני הסכמנו כי אנחנו מעוניינות במתכונים קלים ומוצלחים, כלומר, עם בצק עלים קנוי אך משובח שניתן למצוא היום כמעט בכל מקום (אותו בצק עלים שהשתמשנו בו בבלוג כבר בלא מעט מקרים, כמו במתכון הזה, הזה והזה למשל). באמת שבלב שלם אפשר לדלג על השלב המפרך של הכנת בצק עלים לבד.
מצרכים:
1 חבילת בצק עלים על בסיס חמאה, מופשרת
כ-125 גר' (חצי קוביה) גבינה בולגרית 24%
- כמו במתכון הזה, זו הגבינה שהן ממליצות עליה, אתם מוזמנים ללכת על אחרת.
קמח לקימוח
1 ביצה טרופה
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מפזרים מעט קמח על משטח עבודה נקי ויבש ומרדדים מעט את בצק העלים.
מפוררים את הגבינה על דף בצק העלים שלנו.
כעת, מגלגלים את בצק העלים, מהצלע הרחבה שלו, כשלושה סיבובים, וחותכים כל שלושה ס"מ בערך, כך שמתקבלים כיסוני בצק חתוכים.
מעמידים כל כיסון שכזה, מועכים מעט ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
כך ממשיכים עם יתרת בצק העלים – סך הכל ייצאו לנו שתי שורות של בורקסים מבצק עלים אחד.
מברישים את הבורקסים בביצה הטרופה מכל הכיוונים (לא רק בחלקם העליון) ואופים במרכז התנור למשך כ-40 דקות. בודקים כי הבורקס נאפה כמו שצריך, גם מבפנים ומגישים.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
2 תגובות
הי מיכל, האם הבואיקוס יהיו טעימים אם נכין בערב לפני ונחמם?
לא ניסיתי.. אולי הייתי עושה בערב רק חמי אפייה ואז ממשיכה למחרת, אם חייבים