עוגת פודינג לימון

זוהי קריאה לאוהבי קינוחי הלימון: העוגה, או אם לדייק – עוגת הפודינג הבאה, היא בדיוק מה שחיפשתם, מבלי שבכלל ידעתם . מדובר בקינוח אמריקאי קלאסי ולימוני שנהוג להגיש עם קצפת לא ממותקת שתאזן את המתיקות. הרעיון שעומד מאחורי הקינוח הזה הוא משחק של מרקמים: חלקו נשאר במרקם של פודינג לימוני סמיך ועשיר וחלקו מתקשה לכדי עוגה, וככה נהנים משני העולמות בקינוח מפנק אחד.

כמובן, שכמו בכל מתכון אמריקאי קלאסי, קודם כל ולפני הכל הורדתי בכמויות הסוכר, כך שמי שרוצה מוזמן בכל זאת להמתיק את הקצפת שמוגשת לצד הפודינג במעט אבקת סוכר. מי שמעדיף יכול להגיש את פודינג הלימון דווקא עם גלידת וניל, יוגורט או קרם פרש בכלל.. הקצפת היא ממש לא בגדר חובה. אספר לכם שאפשר גם פשוט להגיש אותו איך שהוא ללא שום תוספת נוספת.

מתכון זה מצטרף לקינוחי לימון נוספים ומוצלחים מאד שעלו כאן בבלוג לאורך השנים, מ-"פאי הלימון עבור חגי" האולטימטיבי והותיק שלי וריבועי הלימון המדהימים, דרך קוביות הקוואקר ולימון, עוגת הלימון הבחושה ועד עוגת הלימון המפורסמת והמהודרת של אסתר האחת ויחידה, פרפה הלימון ועוד. כן, אני בהחלט אוהבת קינוחי לימון ועכשיו עם בוא החורף, אין קינוח מתאים מזה.

שימו לב שהקינוח הנפלא הזה הופך בקלות לקינוח ללא גלוטן, המתאים לצליאקים, נמנעים מגלוטן וכמובן שגם לפסח. פשוט המירו את 3 כפות הקמח שמתכון ב-3 כפות קמח שקדים. עדיין יתקבל יופי של פודינג לימון, מינוס הגלוטן.

ישנה אפשרות במקום לאפות את הפודינג בכלי אחד, כמו תבנית פאי או פיירקס, דווקא להכין אותו בתבניות אישיות –  כמו רמקינים של סופלה/פונדנט (עליהם פירטתי בפוסט של פונדנט השוקולד הזה).

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

מיץ מ-2 לימונים גדולים

כפית גדושה של גרידת לימון

1 כוס חלב

20 גר' חמאה רכה

2/3 עד 3/4 כוס סוכר

3 ביצים גדולות, מופרדות לחלמונים וחלבונים

3 כפות קמח (גם קמח שקדים או כל קמח אחר יעבוד)

להגשה (אופציונאלי):

מעט אבקת סוכר לפיזור מעל

1 מיכל שמנת להקצפה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מכניסים לקערה בינונית-גדולה את החמאה הרכה והסוכר ומערבבים היטב בעזרת כף עץ או כף, תוך כדי מעיכה של התערובת, עד שנראית קצת כמו חול רטוב.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את החלמונים לתערובת הסוכר ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את הקמח ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

לבסוף, מוסיפים את כוס החלב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, מכניסים את שלושת החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים אותם עד לקבלת קצף יציב (שימו לב לא להקציף יתר על המידה).

צילום: דוד בכר/הארץ

מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת הלימון עד שמתקבלת תערובת כמעט אחידה (היא תהיה גבשושית וזה ממש בסדר).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוזגים את התערובת לתבנית פאי או פיירקס קטן (אני השתמשתי בתבנית פאי בגודל 25 ס"מ) ואופים למשך כ-35-40 דקות או עד שהבלילה נראית יציבה וחלקה העליון הזהיב ומעט השחים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מי שרוצה מכין קצפת לא ממותקת (או ממותקת רק עם כף שטוחה של אבקת סוכר): מקציפים את השמנת להקצפה בקערת המיקסר, עם או בלי כף אבקת סוכר, עד לקבלת קצפת רכה ויציבה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים את עוגת פודינג הלימון חמה, לצד הקצפת ואפשר גם עם פידור של אבקת סוכר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

כוסות יין חם

קופצת ליין

אוקיי הנה אני צוללת! איך פותחים את הפוסט הראשון של

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. טלי הגב

    שלום, האם אפשר להחליף את הסוכר בסוויטנגו?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן