את המתכון הבא העבירה לי אילנה היפה, אמא של שי ושירה, שהוא במקור של אמה ביאטריס ז"ל. היא תיארה לי אותו כקינוח קליל ומרענן לכל ארוחה, כבדה כקלה. כמה שהיא צדקה.
מדובר במתכון אולד סקול, במובן הכי חיובי של הביטוי, שעדיין תופס ומוצלח בימינו, כי מי לא ישמח לסיים ארוחה עם קינוח צונן בטעמים חמוצים-מתוקים שמתחשק ליישר וליישר. בתור אוהדת גדולה של קינוחי לימון (פאי הלימון האהוב שלי מככב אצלנו בארוחות באופן קבוע), לא היה בי ספק שאשבה בקסמו של פרפה זה.
שימו לב שבשונה מהפרפה אוראו או מהפרפה חלבה, הפרפה הבא (או מקפא/סמיפרדו, איך שתרצו לקרוא לו 😀) הוא יותר "אולד סקול" – הכוונה היא לביצים המופרדות כמובן (כמו בקינוח של מרקיז השוקולד המצוין). אנא אל תירתעו משלב זה, הוא באמת בקטנה (רק קחו בחשבון שהמנה מכילה בסופו של דבר חלבונים לא מבושלים, כמו בקינוחים רבים).
באופן כללי, כמו שאנחנו אוהבים, מדובר בקינוח שמכינים חיש מהר, אך לא אשקר – כן מלכלכים כאן כמה כלים, בשונה מקינוחים של "הכל בקערה והופ למקפיא/תנור".. כאן נזדקק גם לשני סיבובים במיקסר, גם לסיר קטן על הכיריים וגם למעבד מזון (שאפשר להמיר בשקית/קערה ומערוך). ובכל זאת, אני מבטיחה לכם שההשקעה תשתלם.
עצם העובדה שזהו מהקינוחים שאפשר (ואף רצוי) להכין מבעוד מועד (ולסמן וי בצ'ק ליסט שלנו) רק מוסיפה לקסמו.
מצרכים:
6 ביצים, מופרדות
מיץ משני לימונים
קליפה מגורדת מלימון אחד
1 כוס + 3 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
1 שרוול עוגיות פתי בר (250 גר')
הוראות הכנה:
בסיר קטן על להבה קטנה מערבבים עם מטרפה את החלמונים, כוס הסוכר, מיץ הלימון וגרידת הלימון עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מכבים את האש ומצננים.
כעת, מקציפים את החלבונים ושלוש כפות הסוכר הנותרות עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
מעבירים לקערה גדולה את תערובת החלמונים והלימון ומקפלים לתוכה את הקצף.
באותה קערה שהקצפנו בה את החלבונים (אין צורך לשטוף) מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
מקפלים גם את הקצפת לתערובת שבקערה.
מפוררים את העוגיות לפירורים במעבד מזון (או בשקית סגורה/קערה עם מערוך).
מרכיבים את המנה:
בתחתית תבנית פיירקס/קרמיקה/קפיצית בערך בקוטר 24-26 (אני הלכתי על תבנית קרמיקה בגודל 22*30) מפזרים באופן אחיד חצי מכמות הפירורים.
משטחים את התערובת מעל הפירורים ומפזרים באופן אחיד את שארית הפירורים מעל.
מכניסים לכמה שעות טובות למקפיא (לפחות ארבע שעות, אפשר גם יום-יומיים לפני ההגשה בכיף).
מוציאים ומגישים.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
10 תגובות
קראתי את הסיפור שלך על הסבתא והורניקעס,נפלא ומרגש.
אשתדל לעשות אותו.אמא שלי ז" ל היתה מומחית לורניקעס אבל אף פעם לא טרחתי ללמוד ממנה.
הבאת לי זכרונות,תודה,רינה
harelrena@hotmail.com
הי רינה, תודה ששיתפת! מרגש לעורר זכרונות יקרים..ושיהיה בהצלחה 🙂
תודה על המתכון, מאיפה התבנית? זקוקה לאחת כזאת.
היי גבי- התבנית הזו נרכשה בגולף וממש שימושית!
היי,
האם להפשיר לפני ההגשה?
תודה רבה
הי אפרת, אין צורך- 5 דקות אחרי ההוצאה מהמקפיא הקינוח במיטבו. בהצלחה!
כמה מיץ לימון לפי כוס או כפות מידה?
היי יעל, הבאתי כאן את המתכון המקורי בדיוק כמו שהוא- אז הכוונה למיץ משני לימונים בינוניים נניח, כשליש עד חצי כוס.. חשוב להקפיד להשתמש בלימונים אמיתיים ולא מבקבוק 🙂
היי תודה על המתכון
מה עם העובדה שהחלבונים נשארים "חיים"? אין בעיה עם זה?
היי לילך- כן, מתכון זה שייך לז׳אנר המתוקים ״של פעם״ בו ניתן למצוא ביצים חיות כמו טירמיסו ומנות פרפה ומוס שונות. כל עוד נשים הרות נמנעות מהמנה ומשתמשים בביצים טריות, אין באמת חשש.