סלט זוקיני ביוגורט, בזיליקום וצנוברים

המתכון המצוין של סלט הזוקיני המיוחד הזה שייך במקורו לרבקה דובדבני ז"ל, אמו של ערן היקר ואותה אחת החתומה על המתכון של הקארי עוף המופלא והמיוחד הזה. כשערן תיאר לי בהודעת הוואטסאפ אודות הסלט שאימו ז"ל נהגה להכין, לרגע לא דמיינתי לעצמי עד כמה הוא באמת יהיה מוצלח – מדובר בסלט פשוט טעים בצורה קיצונית.

אשתף אתכם שהורדתי מעט מהשמן והצנוברים מהמתכון המקורי (כן, מדובר ב-1/2 כוס שמן זית לאחר הורדה מ-3/4 כוס). מתקבל סלט פשוט מושלם, יותר מוצלח מסך חלקיו – חם, בטמפרטורת החדר, קר.. פשוט מעולה.

כשהכנתי אותו לראשונה, הוריי בדיוק התארחו אצלי והסכימו איתי, פה אחד, שיש כאן מתכון מנצח. הכנתו קלה עד מאד, אך זו אינו סלט שמערבבים הכל בקערה אחת והנה הוא מוכן. יש לקחת בחשבון כחצי שעה של טיגון קל של הזוקיני, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מזהיבים היטב ומעט משחימים. כך שבדומה למטבוחת הקישואים, זוהי יופי של מנה להכין במקביל לבישול מנות נוספות. מדי פעם בקרו את המחבת וערבבו, בינתיים גם קולים את הצנוברים, חותכים את הבזיליקום ומערבבים את היוגורט עם השום והמלח, כך שכל שיישאר לכם, עם השחמת הזוקיני, הוא להרכיב את הסלט.

מי שמעוניין, מוזמן להכין את המנה עם קישואים רגילים במקום זוקיני, אך הסלט כל כך מוצלח ככה שאני ממליצה שלא לשנות בו דבר. מבחינת סוג היוגורט, אני השתמשתי בגביע יוגורט בקר 4.5%, אך כמובן שאפשר להמירו ביוגורט צאן, אם מעדיפים. מה שכן, הקפידו להשתמש רק ביוגורט טבעי ושלא יהיה פחות מ-3% שומן.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

6 זוקיני גדולים, ארוכים אך לא עבים מדי, חתוכים לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ

1/2 כוס שמן זית איכותי

1 גביע יוגורט (200 מ"ל) לבחירתכם (אני השתמשתי בגביע יוגורט בקר 4.5%)

3 שיני שום כתושות

1 כפית שטוחה מלח

כ-50-60 גר' צנוברים

חופן עלי בזיליקום טריים, חתוכים דק

הוראות הכנה:

מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה במחבת גדולה ומוסיפים את עיגולי הזוקיני.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

במשך כ-30 דקות מערבבים מדי פעם עד שהזוקיני מזהיבים ומעט משחימים משני צידם.

בינתיים, מערבבים בקערה גדולה את היוגורט עם כפית שטוחה של מלח ו-3 שיני השום הכתושות.

קולים את הצנוברים על מחבת, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמעט משחימים (שימו לב שלא יישרפו).

צילום: דוד בכר/הארץ

כשהזוקיני מוכנים, מעבירים את תכולת המחבת – כולל השמן, לקערה עם היוגורט ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את הצנוברים הקלויים והבזיליקום, מערבבים קלות ומגישים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

הסלט טעים חם, בטמפרטורת החדר וקר ונשמר כמה ימים בכלי סגור במקרר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן