בקלאווה מיוחדת במינה

לפני מספר שבועות, הוריי טיילו בצפון ועצרו לביקור בראש פינה אצל רחלה המהממת, שפינקה אותם בארוחה שווה במיוחד ולקינוח הגישה אינטרפרטציה מיוחדת ביותר לבקלאווה, שהייתה עד כדי כך מגרה שהחליטו להניח את תזונת ה-"קיטו" שלהם בצד לרגע .

כמובן, שלא עבר זמן רב עד שהשמועה אודות הבקלאווה המיוחדת הגיעה לאוזניי ועוד קצת זמן לאחר מכן המתכון (שבמקור רחלה קיבלה משכנתה, חשוב לציין) כבר נחת על שולחני (אני פועלת מאד מהר בעניינים חשובים שכאלה ). גיליתי מתכון מסקרן ומעניין לבקלאווה, שאם להודות על האמת, ממש אף פעם לא הייתה בין המתוקים האהובים עליי. אך לעומת הבקלאווה הסטנדרטית, המפוצצת סירופ סוכר ובעלת המילוי הדחוס וחנוק לרוב, גיליתי בקלאווה מפתיעה וכל כך טעימה עם טעמים של מייפל, קוקוס, טחינה ואגוזים.

אם כן, בבקלאווה הזו לא תמצאו את סירופ הסוכר, אלא במקומו נשקה את הבקלאווה החמה, עם יציאתה מהתנור, בסירופ מייפל משובח. כמובן שהכוונה אך ורק למייפל אמיתי (שאני ממש אוהבת והשתלב פה כבר בלא מעט קינוחים, כמו עוגת המייפל, פאי פקאן ומייפל, למשל) ולא לסירופ בטעם מייפל. מבחינת האגוזים, אני בחרתי לשלב תערובת של פיסטוקים ואגוזי מלך, שילוב עשיר ומצוין בעיניי, אתם מוזמנים לבחור במה שטעים וזמין לכם, גם רק סוג אחד של אגוז טחון יתאים. כמובן, שאל תוותרו על הקוקוס שתפקידו חשוב ביותר במילוי, כמו גם הטחינה הגולמית המעניקה טעם נפלא של חלבה (בשילוב הסוכר החום).

שימו לב שזהו מתכון לשלוש רולדות, אותו תוכלו להכפיל אם תחפצו בכמות גדולה יותר. הבקלאוות מחזיקות לפחות שבוע בכלי סגור ומאד כיף להגיש ולפנק איתן לצד כוס קפה/תה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

6 דפי פילו

1 כוס אגוזים טחונים דק (כאמור אני ממליצה על שילוב של פיסטוקים ואגוזי מלך)

1 כוס קוקוס טחון

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס סוכר חום כהה

1/3 כוס סירופ מייפל אמיתי

מעט שמן קנולה/חמניות/חמאה מומסת למריחה על הפילו

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה גדולה את האגוזים הטחונים, הקוקוס, הטחינה הגולמית והסוכר החום ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פורסים על משטח נקי 2 דפי פילו, אחד על השני, מברישים את המסגרת במעט שמן, מניחים 1/3 מהמילוי לאורך הדופן הארוכה של המסגרת, מקפלים מעט את שני הצדדים ומגלגלים לרולדה צרה ומהודקת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הרולדה לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה וכך ממשיכים עם שתי הרולדות הנוספות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסמנים חיתוכים על הרולדות כמעט עד התחתית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים כ-20-30 דקות עד שהרולדות זהובות-שחומות (תתחילו להציץ כבר כעבור 20 דקות, זמני האפייה ישתנו בין תנור לתנור).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהרולדות בתנור, מערבבים בכוס 1/3 כוס מייפל יחד עם 3 כפות מים.

עם הוצאות הרולדות מהתנור שופכים עליהן באופן שווה את תערובת המייפל. חותכים ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

טראפלס אוראו

כפי ששיתפתי אתכם במתכון של הפיצוחים המיוחדים האלה, עונגי המתוקה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן