לאסי מנגו

בתקופה האחרונה עץ המנגו שלנו עובד שעות נוספות ואנחנו מוצאים עצמינו עם ערימות של מנגו מתוק מתוק וכמעט בשל מדי (צרה טובה בהחלט בעיניי ). אז חוץ מלהנות מהמנגו, כמו שהוא או לשלב אותו במתכונים שונים, כמו בסלט המופלא הזה, בקינוח הטבעוני הזה ובסלט הקינואה הזה, אנו משלבים אותו גם בשייקים שונים.

אז אם כבר בשייקים עסקינן, למה לא להכין לאסי מנגו זריז ומרווה? הכנתי גרסה פשוטה וקלילה למשקה ההודי הכיפי. כשהמנגו מתוק וטוב (וגם אם מעט בשל מדי אפילו) לא צריך להוסיף דבר מעבר למנגו, יוגורט ותיבול מינורי, כדי לקבל משקה שתרצו לחזור אליו שוב ושוב. רק חשוב לא לשכוח למלא את הכוס בקרח לפני ששופכים את משקה היוגורט- מנגו.. צרפו קש ותהנו מכל שלוק.

אני בחרתי הפעם להוסיף ללאסי מנגו שלי יוגורט טבעי 3% שומן, אך כמובן שניתן להמירו ביוגורט עיזים או ביוגורט טבעוני למי שמעדיף. בנוסף, ישנה אפשרות להוסיף ללאסי תבלינים נוספים, כמו מעט קינמון, אך בעיניי אין צורך (השארתי אותו כאופציונאלי במתכון). כאמור, אני הכנתי את המשקה עם מנגו מאד מתוק, כך שלא היה צורך בהוספת מתיקות. אם המנגו שלכם לא מאד מתוק, אני מציעה שתטעמו את המשקה בעודו בבלנדר ותחליטו אם יש מקום להוסיף מעט סירופ מייפל ללאסי שלכם (גם אותו הכנסתי כאופציונאלי). המתכון הוא עבור 2 כוסות גדולות, הכפילו כמויות בהתאם.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 מנגו בשלים (ואפשר גם מאד בשלים), בשרם הכתום בלבד

1 גביע יוגורט טבעי 3% (200 מ"ל)

קמצוץ הל

קמצוץ מלח

אופציונאלי:

1 כפית מייפל

קמצוץ קינמון

הוראות הכנה:

מכניסים לבלנדר את בשר המנגו, היוגורט, קמצוץ מלח וקמצוץ הל וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה חלקה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

טועמים ומוסיפים מעט מייפל אם יש צורך, או תיבול נוסף אם מעוניינים.

ממלאים 2 כוסות בהמון קרח ומוזגים מעל.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן