סלט קינואה, מנגו ועוד דברים טובים

כפי שסיפרתי לכם במתכון של הקינואה עם פטריות, בצל ושום, הקינואה נכנסה לרשימת המאכלים הקבועים אצלי במטבח די באיחור, אך מאז שאימצתי אותה, היא צמצמה את הפער ואני נהנית לאלתר איתה מאכלים שונים, בתוספת שחקני חיזוק וטעמים מגוונים. היום אני שמחה להציג בפניכם את סלט הקינואה האהוב עליי –  בשילוב מנגו, כוסברה, צ'ילי ועוד הרבה הפתעות.

האמת היא שאצל נתקה אכלתי לראשונה סלט קינואה עם מנגו לפני כמה שנים, ומאז אימצתי את השילוב. אני מכינה אותו כל פעם בהרכב אחר של אגוזים וירקות, אך הבסיס של הקינואה, מנגו, בצל ירוק/סגול (כאן יש את שניהם), צ'ילי, אגוז קלוי כלשהו (כאן הלכתי על שבבי שקדים) ופרי מיובש כלשהו (אוכמניות קטנות מככבות בסלט היום) תמיד נוכחים.

באחד הביקורים האחרונים שלי בסופרמרקט האהוב עליי Whole foods (שסיבוב בו הוא בגדר בילוי מצוין בעיניי), גיליתי שבעצם אחד מסלטי הדגל שלהם הוא סלט קינואה שמאד דומה לסלט הזה שאני נוהגת להכין – רק בשילוב פולי סויה (אדממה מקולף), גמבה אדומה קצוצה, צימוקים ואפילו מעט קוקוס טחון. את פולי הסויה (שקונים באגף הקפואים) והגמבה אימצתי במתכון של סלט הקינואה המנצח שכבר אציג בפניכם – אך בעיניי חמוציות/אוכמניות מיובשות (אותם אוכמניות שהתאהבתי בהם במתכון של סלט החיטה הזה) עדיפות על צימוקים, ואת הקוקוס האמת לא ניסיתי לשלב – אתם כמובן מוזמנים (רבע כוס תעשה את העבודה אם מתחשק לכם לבדוק את העניין).

אם כן, כל פעם אני מציגה את הסלט בהרכב אחר, אבל בעיקרון השילוב עם המנגו הוא המועדף עליי. אם לדייק: מנגו + צ'ילי אדום + כוסברה = שילוב מנצח.

גם כאן, כמו במתכון של הקינואה הזו, אני מבשלת את הקינואה כמו פסטה בסיר מים רותחים, מסננת, שוטפת אותה ואז מכניסה לקערה ומעניקה לה תוספת של טעמים וטקסטורות.

אספר לכם שיצא לי בעבר להוסיף לסלט פולי סויה פריכים מתובלים בצי'לי (אותם מצאתי באגף הפיצוחים של הסופר), מדובר בחלופה ממש כיפית שמוסיפה קיק נחמד של פריכות, מליחות וחריפות למנה – כך שאם אתם מוצאים כאלה – לכו על זה. בכלל, אני ממש בעד לנסות שילובים שונים. אם לא תנסו לא תדעו!

קבלו סלט שהוא בעצם גם תוספת או תוספת שהיא בעצם גם סלט, מלא בבריאות (להזכיר לכם שקינואה היא חלבון בריא?), טעמים ומרקמים שונים וכיפיים, כך שכל ביס גדוש בהפתעות שונות וטעימות.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כוס קינואה

1 מנגו גדול (או 2 קטנים) מקולף וחתוך לקוביות קטנות

1 פלפל צי'לי אדום קצוץ דק (אפשר ירוק אם אין)

1 גמבה אדומה קצוצה לקוביות קטנות

2 בצלים ירוקים קצוצים דק (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)

1/3 כוס בצל אדום קצוץ דק

1/2 כוס פולי (אדממה) מקולפים

1/4 כוס צימוקים/חמוציות/אוכמניות מיובשות

1/4 כוס שבבי שקדים (או אגוז אחר)

צרור עלי כוסברה קצוצים (בערך כוס אחת של עלים קצוצים)

גרידה ומיץ מלימון גדול

1/4 כוס שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

מלח ים

הוראות הכנה:

מרתיחים סיר גדול של מים מומלחים ומבשלים את הקינואה למשך כ-9 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.

קולים מעט את השקדים על מחבת.

מכניסים את הקינואה לקערה, מוסיפים אליה את כל יתר המרכיבים, מערבבים ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

המנה טעימה קרה או בטמפרטורת החדר וגם טעימה אחרי כמה שעות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. מיכל הגב

    המתכון של הסלט נראה ממש טעים אבל אני אלרגית למנגו ולא אוהבת כוסברה מה אפשר לשים במקום שהסלט יהיה טעים.

    • michal הגב

      היי מיכל,
      את יכולה להחליף את המנגו בקוביות פרי מתוק ובשל אחר כמו תותים בעונה או אפרסקים, משמשים למשל. את הכוסברה המירי בפטרוזיליה קצוצה. בתיאבון!

  2. תמי הגב

    תודה מיכל המתכון נפלא ! ברוח התקופה הוספתי חופן גרעיני רימון

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן