העוגה הזו היא בוננזה אמיתית: עוגה ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ויחד עם זאת – הכי טעימה ומושחתת שתפגשו. מכירים את זה שלא יודעים איזה קינוח להכין שיתאים לכולם? אז כזה. אין יותר התלבטויות.
וכמה קל להכין אותו? ממש. אין כאן מיקסר אפילו. פשוט מערבבים ולתנור (רק הקפידו לא לערבב יותר מדי בכדי שהעוגה תישאר הכי פאדג'ית שאפשר). שימו לב שזוהי עוגה נמוכה, שהכי נכון לאפות במחבת שנכנסת לתנור, או אם יש לכם מחבת/כלי מתכת עגול ללא ידיות (skillet cake באנגלית, למי שמכיר). אם אין לכם כאלה, אז לכו על תבנית פאי קטנה. אני אופה את העוגה בתבנית מתכת פשוטה שאפשר למצוא בכל שוק (וגם בחלק מהחנויות). בכל מקרה, קחו בחשבון שזוהי עוגה נמוכה, קטנה, עסיסית ודחוסה (אך המנה ממש לא מסתיימת בעוגה.. חכו חכו).
לא ניסיתי, אך אין ספק שבקלות גם ניתן לטבען את העוגה עם החלפת שתי הביצים בכמה כפות טחינה (גם בבלילת העוגה) ומעט מים או בננה מעוכה או אפילו כמה כפות טופו מעוך, עם קצת מים. אשמח לשמוע רשמים מה עבד למי שבחר לבדוק אלטרנטיבה זו.
אז כפי שציינתי, תמצאו במנה זו עוגה עסיסית ועשירה, שקצת מזכירה בראוני פאדג'י ועשיר במיוחד. והשוס? חד משמעית הפאדג' החם ששופכים מעל העוגה. הוא כל כך עשיר וממכר, לא יהיה לאף אחד מושג מה המרכיב הסודי שבתוכו, שטעמו ממש לא דומיננטי או אפילו בקושי מורגש. כן – זוהי הטחינה! שעושה כאן עבודה מדהימה. באמת שאפו.
בנוסף, שימו לב שבבלילה של העוגה יש שמן זית – מה שעושה כאן פלאים. מבחינת שוקולד צ'יפס, לרוב הם פרווה. אם חשוב לכם לשמור את העוגה ללא חלב, בדקו שאתם אכן משתמשים בכאלה. נשתמש כאן בשקית שלמה של שוקולד צ'יפס (260 גר'), את רובה נכניס לבלילה של העוגה ואת היתר בתערובת של הפאדג' – הכל כמובן מוסבר בגוף המתכון.
שדכו למנה את אפקט החם-קר האהוב עליי והגישו את העוגה חמה מהתנור, עם פאדג' הטחינה החם מלמעלה, יחד עם גלידה (לא חלבית עבור מי שרוצה להשאיר את המנה לא חלבית). התכוננו להתאהב בקינוח, כן זה בהחלט אפשרי .
מצרכים:
לעוגה:
1/2 כוס שמן זית
1 כוס קמח שקדים/שקדים טחונים
2 כפות קורנפלור/קמח תפוחי אדמה
1/2 כפית אבקת אפייה
2/3 כוס סוכר חום דמררה
1/2 כוס אבקת קקאו
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
1/2 כפית מלח
2 ביצים גדולות
1 כוס שוקולד צ'יפס
לפאדג':
1/4 כוס סוכר חום דמררה
2 כפות קקאו
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
1/3 כוס טחינה גולמית (לנער/לערבב היטב לפני השימוש)
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
להגשה: גלידת וניל (או גלידה אהובה לא חלבית)
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
משמנים מחבת המתאימה לתנור/תבנית עגולה המתאימה לתנור בקוטר 22/23 בשמן זית או לחילופין מרפדים בנייר אפייה.
מתחילים עם העוגה:
מכניסים לקערה כוס קמח השקדים/השקדים הטחונים, 2 כפות הקורנפלור/קמח תפוחי אדמה ו-1/2 כפית אבקת האפייה ומערבבים היטב.
מכניסים לקערה גדולה נפרדת את 2/3 הכוס של סוכר החום דמררה, 1/2 כוס הקקאו, 2 כפיות תמצית הוניל, 1/2 כפית המלח, 1/2 כוס שמן הזית ו-1/4 כוס מים פושרים ומערבבים בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים וטורפים עד שנטמעות בתערובת.
בעזרת לקקן, מקפלים בעדינות את תערובת היבשים וכוס השוקולד צ'יפס לתוך הבלילה בקערה הגדולה, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (שימו לב לגרד גם מצידי וקרקעית הקערה).
מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת/מרופדת נייר אפייה ואופים, למשך כ-20 דקות עד שהעוגה כבר לא נראית רטובה, אך עדיין מאד פאדג'ית ועסיסית. מצננים מעט.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את פאדג' הטחינה:
מכניסים לסיר קטן את 1/4 כוס הסוכר חום דמררה, 2 כפות הקקאו ו-3/4 כוס מים, מערבבים ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב עם מטרפה.
מסירים מהאש, מוסיפים את 1/2 כוס השוקולד צ'יפס וטורפים עד שנמסים לתוך התערובת.
מוסיפים את הטחינה הגולמית, 1/2 כפית המלח וכפית תמצית הוניל ומערבבים עד שנטמעים גם הם בתערובת. מצננים מעט.
מומלץ להגיש את העוגה החמה עם כדור גלידת וניל וטפטוף נדיב מאד של הפאדג' או לחילופין, להגיש למרכז השולחן את העוגה לצד הגלידה והפאדג', כך שכל אחד ירכיב לו את מנת החלומות.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
הי מיכל
המתכון היה מתאים לכולם אילו לא היו בו ביצים… יש לך הצעה לתחליף על מנת להתאים לטבעונים? פאדג' המוקה הטבעוני שלך הוא להיט אצלינו
היי אירית, בגוף ההקדמה רשמתי אופציות לחלופות לביצים.