בתקופה האחרונה, יונתוש שלי, הסקרן והמתוק, אוהב לצפות, בין היתר, גם בכל מיני מתכונים בטיק טוק. פתאום, גם לו קצת נפתחה הצ'אקרה בכל הנוגע למטבח ומתחשק לו לנסות ולהתנסות. אני מודה, לרוב הוא פונה אליי עם מתכונים הכי מורכבים שכוללים המון שלבים ומרכיבים שאיכשהו בכולם כמעט יש עוף מטוגן , אך מדי פעם הוא מפציע עם מתכון שאני ממש זורמת להכין יחדיו.
וכך בדיוק הכרתי את המתכון הקליל והכיפי הזה. יונתוש רצה לנסות אותו ואני חשבתי שהוא נראה כמו גרסה כיפית וקפואה של ריסס פיסס, הממתק האהוב על אלולו. ממתק שהעלתי פה לאורך השנים כבר כמה ביסים בהשראתו, כמו עוגת החמאת בוטנים ושוקולד וריבועי החמאת בוטנים ושוקולד, וגם תכלס התמר הממולא חמאת בוטנים ומצופה שוקולד או בשמו השני: "ממתק סניקרס בריא", הרי שידוך של שוקולד וחמאת בוטנים זה באמת win win.
אז כמובן שקצת שינינו את ה-"מתכון" המקורי שיונתוש ראה, בו הכינו דיסקיות גדולות עם מקל ארטיק. בעיניי הרבה יותר מדויק להכין ביסים של טראפלס קטנים, בדומה לטראפלס אוראו, למשל. שימו לב שהמתכון הזה מניב כמות קטנה יחסית של כ-10-12 טראפלס, אך כמובן שאתם מוזמנים מראש להכפיל/לשלש. מאד נחמד לדעת שהטראפלס האלה מחכים לכם במקפיא לרגע של הנאה, כמו גלידוניות עם טוויסט.
מה שכן, אני ממליצה לגלות מעט איפוק ולא לנגוס בטארפלס עם יציאתם מהמקפיא, אלא לחכות דקה או שתיים לביס חלומי באמת.
היכונו להתאהב בטראפלס הכי קלים להכנה, משלושה מרכיבים בלבד: חמאת בוטנים, יוגורט יווני ושוקולד. מבחינת סוג המרכיבים, לכו על מה שאתם אוהבים – אני השתמשתי בחמאת בוטנים חלקה האהובה אצלנו בבית, אבל כמובן שגם חמאת בוטנים טבעית או גסה תתאים (ואולי תרצו להוסיף גם כף מייפל למתיקות?). מבחינת הרכב השוקולד, אנחנו אהבנו לשלב מריר וחלב יחד, אך כמובן שלכו על מה שאתם אוהבים, הכל יעבוד.
מצרכים:
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
גביע יוגורט יווני (130 גר')
200 גר' שוקולד מריר (או 100 גר' שוקולד מריר, 100 גר' שוקולד חלב), שבור לקוביות
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה קטנה את היוגורט היווני עם חמאת הבוטנים.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת שתי כפיות יוצרים מעין עיגולים ומניחים על נייר האפייה במרווחים. מכניסים למקפיא לפחות לחצי שעה.
מכניסים את קוביות השוקולד לקערת זכוכית (אני הלכתי על חצי מריר חצי חלב) ומכניסים למיקרו לפעימות של 30 שניות, כאשר בין לבין מערבבים עם מזלג, עד לקבלת תערובת חלקה (לחילופין, ניתן להמיס את השוקולד בשיטת באן מארי).
מוציאים את כדורי חמאת הבוטנים מהמקפיא ובעזרת שני מזלגות טובלים בתערובת השוקולד, כך שהשוקולד יצפה אותם מכל הצדדים. מעבירים חזרה לנייר אפייה.
ממשיכים באותו אופן עם כל הכדורים.
מחזירים למקפיא לעוד חצי שעה לפחות.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
לא מספיק מתוק. צריך להוסיף ממתיק כלשהוא: סוויטנגו ,סטיביה או אחר לפי מה שאוהבים
היי רותי, בהחלט אפשר.
אני משתמשת בחמאת בוטנים סקיפי שמעט מתוקה בעצמה וגם משלבת שוקולד מריר עם חלב, ככה שמתקבלים ביסים מתוקים יחסית.
תודה מיכל, השימוש בחמאת בוטנים סקיפי וגם השילוב עם שוקולד מחלב מסביר את ההבדל. מכיון שאני סוכרתית ואוכלת דל"פ , אז אני משתמשת בשוקולד מריר 85% וגם חמאת בוטנים טבעית לגמרי וזה כנראה ההבדל. אז אכין עוד פעם עם ממתיק ומקווה שהטעם ישתפר. תודה בכל אופן על ההתייחסות שלך.
באהבה