טראפלס קפואים של חמאת בוטנים ושוקולד

בתקופה האחרונה, יונתוש שלי, הסקרן והמתוק, אוהב לצפות, בין היתר, גם בכל מיני מתכונים בטיק טוק. פתאום, גם לו קצת נפתחה הצ'אקרה בכל הנוגע למטבח ומתחשק לו לנסות ולהתנסות. אני מודה, לרוב הוא פונה אליי עם מתכונים הכי מורכבים שכוללים המון שלבים ומרכיבים שאיכשהו בכולם כמעט יש עוף מטוגן , אך מדי פעם הוא מפציע עם מתכון שאני ממש זורמת להכין יחדיו.

וכך בדיוק הכרתי את המתכון הקליל והכיפי הזה. יונתוש רצה לנסות אותו ואני חשבתי שהוא נראה כמו גרסה כיפית וקפואה של ריסס פיסס, הממתק האהוב על אלולו. ממתק שהעלתי פה לאורך השנים כבר כמה ביסים בהשראתו, כמו עוגת החמאת בוטנים ושוקולד וריבועי החמאת בוטנים ושוקולד, וגם תכלס התמר הממולא חמאת בוטנים ומצופה שוקולד  או בשמו השני: "ממתק סניקרס בריא", הרי שידוך של שוקולד וחמאת בוטנים זה באמת win win.

אז כמובן שקצת שינינו את ה-"מתכון" המקורי שיונתוש ראה, בו הכינו דיסקיות גדולות עם מקל ארטיק. בעיניי הרבה יותר מדויק להכין ביסים של טראפלס קטנים, בדומה לטראפלס אוראו, למשל. שימו לב שהמתכון הזה מניב כמות קטנה יחסית של כ-10-12 טראפלס, אך כמובן שאתם מוזמנים מראש להכפיל/לשלש. מאד נחמד לדעת שהטראפלס האלה מחכים לכם במקפיא לרגע של הנאה, כמו גלידוניות עם טוויסט.

מה שכן, אני ממליצה לגלות מעט איפוק ולא לנגוס בטארפלס עם יציאתם מהמקפיא, אלא לחכות דקה או שתיים לביס חלומי באמת.

היכונו להתאהב בטראפלס הכי קלים להכנה, משלושה מרכיבים בלבד: חמאת בוטנים, יוגורט יווני ושוקולד. מבחינת סוג המרכיבים, לכו על מה שאתם אוהבים – אני השתמשתי בחמאת בוטנים חלקה האהובה אצלנו בבית, אבל כמובן שגם חמאת בוטנים טבעית או גסה תתאים (ואולי תרצו להוסיף גם כף מייפל למתיקות?). מבחינת הרכב השוקולד, אנחנו אהבנו לשלב מריר וחלב יחד, אך כמובן שלכו על מה שאתם אוהבים, הכל יעבוד.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 כפות חמאת בוטנים חלקה

גביע יוגורט יווני (130 גר')

200 גר' שוקולד מריר (או 100 גר' שוקולד מריר, 100 גר' שוקולד חלב), שבור לקוביות

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה קטנה את היוגורט היווני עם חמאת הבוטנים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת שתי כפיות יוצרים מעין עיגולים ומניחים על נייר האפייה במרווחים. מכניסים למקפיא לפחות לחצי שעה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים את קוביות השוקולד לקערת זכוכית (אני הלכתי על חצי מריר חצי חלב) ומכניסים למיקרו לפעימות של 30 שניות, כאשר בין לבין מערבבים עם מזלג, עד לקבלת תערובת חלקה (לחילופין, ניתן להמיס את השוקולד בשיטת באן מארי).

צילום: דוד בכר/הארץ

מוציאים את כדורי חמאת הבוטנים מהמקפיא ובעזרת שני מזלגות טובלים בתערובת השוקולד, כך שהשוקולד יצפה אותם מכל הצדדים. מעבירים חזרה לנייר אפייה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

ממשיכים באותו אופן עם כל הכדורים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחזירים למקפיא לעוד חצי שעה לפחות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. רותי הגב

    לא מספיק מתוק. צריך להוסיף ממתיק כלשהוא: סוויטנגו ,סטיביה או אחר לפי מה שאוהבים

    • מיכל הגב

      היי רותי, בהחלט אפשר.
      אני משתמשת בחמאת בוטנים סקיפי שמעט מתוקה בעצמה וגם משלבת שוקולד מריר עם חלב, ככה שמתקבלים ביסים מתוקים יחסית.

  2. רותי הגב

    תודה מיכל, השימוש בחמאת בוטנים סקיפי וגם השילוב עם שוקולד מחלב מסביר את ההבדל. מכיון שאני סוכרתית ואוכלת דל"פ , אז אני משתמשת בשוקולד מריר 85% וגם חמאת בוטנים טבעית לגמרי וזה כנראה ההבדל. אז אכין עוד פעם עם ממתיק ומקווה שהטעם ישתפר. תודה בכל אופן על ההתייחסות שלך.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן