עוגת שני קרמים נוסטלגית

"עוגת שני קרמים משודרגת", כך היה כתוב על פתק שאמא של איילת, חברתי האהובה, כתבה וצילמה עבורי וכבר ידעתי שהגעתי למקום (או למתכון) הנכון. הכל התחיל כאשר באחת משיחותינו איילת סיפרה לי, כבדרך אגב, על העוגה האגדית והנוסטלגית של אמא שלה, עם שכבות של קרם על קרם.

עניתי לה מיד שהיא מתארת את החלום הקולינרי של אבא שלי האהוב, ואני פשוט חייבת להכין לו אותה (אשתף אתכם כי גיליתי שכל מאכל עם פודינג וניל מחזיר את אבא שלי לילדותו, והוא פשוט לא יכול לסרב לו).. בדיוק אירחתי את המשפחה לארוחת שישי והיה ברור לי מה יוגש לקינוח.

מאז אותה ארוחת שישי, בה העוגה זכתה להצלחה מסחררת, יצא לי להכין אותה עוד מספר פעמים, ובכל פעם התגובות היו נלהבות במיוחד (תשאלו למשל את מארין שיישרה ויישרה אותה ).

המתכון מועתק מאותם פתקים מצולמים בכתב ידה של אמה של אילת, אתי. מה שכן, עשיתי שינוי קטן מהמתכון המקורי, בכך שהמסתי את השוקולד שבגנאש יחד עם שמנת מתוקה ולא עם מים/מיץ תפוזים/חלב, כפי שנכתב בפתקים.. כי אם כבר  – אז כבר . דרך אגב, אני המסתי רק שוקולד מריר לגנאש, אך ניתן בהחלט לשלב שוקולד מריר ושוקולד חלב או להמיר את המריר בחלב, אם מעדיפים.

"עוגת שני הקרמים" הזו, המורכבת מתחתית ספוג שוקו רכה, מעליה שכבת קרם וניל ומעליו גנאש שוקולד, היא העוגה המושלמת להכנה מראש. מארחים ארוחה גדולה? עשו V על הקינוח האולטימטבי, כבר יום לפני האירוח, עם הכי טעם של פעם (יש פה גם מעט אינסטנט פודינג שוקולד בשכבת הספוג וגם אינסטנט פודינג וניל בשכבת הקרם).

שימו לב, שלא תגידו שלא אמרתי, זו עוגה עם השקעה, לא אחת של זבנג וגמרנו, או כפי שאמא של איילת כתבה לי בסוף הפתקים שלה: "זו עוגה עם סבלנות, בהצלחה רבה!! לא להתייאש!!" .

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

לבסיס עוגת הספוג:

7 ביצים מופרדות

3 כפות סוכר, מופרדות ל-2 ו-1

3 כפות גדושות אינסטנט פודינג שוקולד

3 כפות שמן חמניות

3 כפות קמח תופח

לקרם וניל:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% (250 מ"ל)

1 כוס חלב

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גר')

לגנאש השוקולד:

100 גר' שוקולד מריר (אפשר לשלב עם שוקולד חלב אם רוצים), שבור לקוביות

1/2 כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

מכינים את עוגת הספוג שבבסיס:

מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים אותם היטב במהירות גבוהה.

כשמתחילות להיווצר בועות, מוסיפים, תוך כדי הערבול, 2 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים את החלבונים המוקצפים לקערה נפרדת.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים את החלמונים (אין צורך לנקות הקערה לפני) לקערת המיקסר ומקציפים גם אותם.

כשהחלמונים מתחילים לקבל גוון בהיר מוסיפים כף סוכר וממשיכים להקציף עוד כ-2 דקות עד שמתקבל מרקם פחות נוזלי.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים בזילוף איטי, תוך כדי הערבול, את 3 כפות השמן וממשיכים לערבל עד שמתאחד עם החלמונים.

צילום: דוד בכר/הארץ

בקערה קטנה מערבבים את 3 כפות הקמח התופח יחד עם 3 הכפות הגדושות של האינסטנט פודינג שוקולד.

צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, מאחדים את שלוש הקערות בעדינות לתערובת אחת:

צילום: דוד בכר/הארץ

בכל פעם מוסיפים כמה כפות מתערובת הקמח וכמה כפות מקצף החלבונים לקערת החלמונים המוקצפים ובעזרת לקקן ובתנועות קיפול מאחדים ומקפלים לתוך התערובת, כך עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית מלבנית גדולה המתאימה לתנור בנייר אפייה (אני השתמשתי בתבנית בגודל 34*24), מעבירים אליה את התערובת ואופים למשך כ-12 דקות עד שמתקבלת עוגת ספוג יבשה (אפשר לבדוק את מרכז העוגה עם קיסם ולוודא שאכן יבשה).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוציאים ומצננים.

צילום: דוד בכר/הארץ

כעת מכינים את שכבת קרם הוניל:

מכניסים לקערת המיקסר את מיכל השמנת המתוקה, כוס החלב וחבילת האינסטנט פודינג וניל ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קרם יציב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בעזרת לקקן מורחים את קרם הוניל על העוגה שהצטננה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכינים את גנאש השוקולד:

מכניסים את קוביות השוקולד לקערה חסינת חום ושופכים מעליהן את השמנת המתוקה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים בפולסים של 30 שניות במיקרו, כאשר בין לבין מערבבים (אני חיממתי פעמיים), עד שמתקבלת תערובת אחידה (לחילופין, ניתן להכין את הגנאש בשיטת באן מארי).

שופכים את הגנאש ומורחים בעדינות באופן אחיד בעזרת לקקן על פני שכבת הקרם, עוטפים בזהירות ברדיד אלומיניום (לא ניילון נצמד שייצמד לגנאש) ומכניסים למקרר לפחות לכמה שעות עד להגשה (עדיף יממה לפני).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד לפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן