ריקוטה מוקצפת עם דבש, לימון ופיסטוק

נתחיל בספוילר: הריקוטה המוקצפת הזו עומדת להיות מנת ה-go to שלכם לאירוח הקיץ. פשוט אין מנה יותר קלה להכנה, טעימה, רעננה וכיפית לאירוח ממנה. פשוט אין.

מכינים אותה באמת בדקה (תפתחו שעון! ), מכינים כמה טוסטים/קרקרים/לחם טעים ליד, אפשר גם מקלות של ירקות, והאורחים מרוצים. ואפילו מאד. אספר לכם שגם פשוט ישירות מהקערה עם כפית היא נהדרת.

שימו לב שבמתכון רשמתי 500-600 גר' גבינת ריקוטה וזאת משום שבמתכון המצולם שילבתי בין 250 גר' ריקוטה 5% לבין 300 גר' ריקוטה פרסקה 9% – אפשר כמובן ללכת רק על ריקוטה 5% וגם רק על ריקוטה פרסקה – מה שיש ומתאים. בכל מקרה, אל תשתמשו בריקוטה שכתוב עליה "ריקוטה למריחה".

לאחר העברת הריקוטה המתובלת בעדינות לקערת הגשה, נוסיף עוד הרבה טעם על ידי זילוף של דבש, תיבול במעט שמן זית נוסף, עלי אורגנו ו/או טימין ומלח מאלדון או אחר. מי שרוצה קיק פיקנטי, מוזמן להוסיף גם קצת צ'ילי, שלא ייחסר. אנא אל תתקמצנו על הדבש – הוא חשוב פה במיוחד.

כמובן שהפוקאצ'ה תהיה פרטנרית ממש טובה למטבל הזה וכמוה גם קרקר הגרעינים, לחם המחבת, לחם הבירה, הביסקיטס וההאני באנס.

מצרכים:

צילום: דוד בכר

500-600 גר' גבינת ריקוטה בעלת לפחות 5% שומן (עדיפות לריקוטה פרסקה 9%, אפשר ומוצלץ לשלב ריקוטה פרסקה וריקוטה רגילה)

כף שמן זית

1/2 כפית מלח

1 כפית גרידת לימון

להגשה:

כף שמן זית

1-2 כפות דבש

כפית עלי טימין טריים ו/או עליי אורגנו

1/4 כוס פיסטוקים (מומלחים או לא)

מלח ים (עדיף מאלדון)

אופציונאלי:

מעט צ'ילי אדום קצוץ

הוראות הכנה:

מרסקים את הפיסטוקים גס – במעבד מזון או בכוס של נינג'ה או במכתש ועלי או עם סכין.

מכניסים למעבד מזון את גבינת הריקוטה, כף שמן הזית, 1/2 כפית המלח וכפית גרידת הלימון ומעבדים כדקה, עד שמתקבל מרקם סמיך וקרמי.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מעבירים את התערובת בעזרת לקקן לקערה לא עמוקה מדי.

בעזרת הצד האחורי של כף יוצרים תנועה גלית בריקוטה שיוצרת מעט שקעים.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מזלפים מעל את כף שמן הזית הנוספת ואת הדבש (1-2 כפות).

צילום: דוד בכר

מפזרים מעל את הפיסטוקים הקצוצים, עלי הטימין ו/או עלי האורגנו ומלח המאלדון (שימו לב שאם אתם משתמשים בפיסטוקים מלוחים, ייתכן וכדאי לוותר על תוספת המלח).

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מי שרוצה מוזמן להוסיף גם צ'ילי אדום קצוץ מעל.

מומלץ להגיש לצד לחם קלוי/קרקרים/פוקאצ'ה.

צילום: דוד בכר

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן