קרקר זרעים ממכר

הפעם הראשונה שטעמתי את המעדן הכל כך בריא הזה הייתה בplay date- הראשון של יונתוש שלי עם איתן המתוק.

לי ההורסת, אמא של איתן ואנה, הגיעה יחד עם שני גוריה, מצוידת בעוד כמה הפתעות: קופסת קרקרים מזרעים ועוגת שוקולד שמבוססת על קמח ערמונים. ממש מרי פופינס בגרסה האורגנית.

משב רוח בלונדיני ובריא במיוחד התגלגל לביתי שהיה מלא באותו רגע בעיקר בבמבות, בפלות ודומיהן.. פאדיחוש.

מודה שברגע הראשון, קרקר זרעים לא נשמע לי אפטיט-ליך במיוחד.. אלא יותר כמזון תרנגולות משובח . אך עם הקראנץ' הראשון בפי הבנתי ש- looks can be deceiving וכפי שכבר אמרתי בעבר – מסתבר שבריא יכול להיות גם מאאאד טעים!

כמובן שבקשתי למתכון לא איחרה לבוא וכעבור יומיים כבר התקבלה בוואטסאפ שלי הודעה המפרטת את מרכיבי הקרקרים – אך מה? ללא מידות!

מה מסתבר? לי אופה את הקרקרים, שבזמנו לימדה אותה להכין אמא של חברה טובה שלה, לפי ההרגשה (ממש כמו הסבתא הממוצעת..). ביקשתי ממנה, רק בשבילי, לנסות ולכמת את המצרכים על מנת לחסוך לי זמני ניסוי וטעייה מיותרים במטבח (אפשר גם תהייה ואפילו תעייה, בכל מקרה מעדיפה לא להגיע לשם..).

לאחר שהנאגלה הראשונה, איך לאמר? לא ממש צלחה, בניסיון הבא, שהתרחש רק כעבור כמה שבועות (או אפילו חודשים) הגעתי קרבית ונחושה. החלטתי להביט למתכון בלבן של הקרקר ולא להשפיל מבט.

אגיד את האמת, ככל הנראה שיגעתי את לי קצת מעבר למידה המותרת– אך התוצאה לבסוף השתלמה. הסתבר שניואנסים קטנים הושמטו (ממש לא במכוון, כמובן!) בהסבר הראשוני של ההכנה, כמו השהיה של חצי שעה לפני ההכנסה לתנור ופיזור תערובת הזרעים על כמה שיותר תבניות.. פרטים שכנראה עושים את ההבדל בין קרקר פריך ומלא טעם לקרקר לא מגובש ורטוב מבפנים..

בדומה לעוגיות הבריאות המשגעות והמטריפות האלה (שהרבה מכם הכינו ואהבו מאד!), גם במקרה הקרקרים, אני מציעה לתת קפיצה קטנה לסופר האורגני השכונתי שלכם ולמלא את הסלסלה ברשימת המצרכים שלמטה – נראה לי שהגוף שלכם (יחד עם בלוטות הטעם) יודה לכם מאד!

את אחד המגשים המוצלחים האחרונים שאפיתי, הבאתי למפגש חברים ספונטני אצל הטגארטים, בו הרמנו לחיים לכבוד יום הולדתו של אורן שלי. אני מנצלת הזדמנות זו לאחל לבחיר ליבי המון המון מזל טוב 

חבריי עפו על הקרקרים והתחברו אליהם בהנאה רבה. הבנתי שיש לי ג'ק פוט בידיי.

מצרכים:

מצרכים לקרקרים

כוס גרעיני חמנייה

כוס גרעיני דלעת

כוס שומשום

כוס זרעי פשתן

כוס ורבע שומשום שחור

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טחון טרי

2/3 כוס שמן זרעי ענבים

4 כפות גדושות קורנפלור

2 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה:

בתוך קערה גדולה מערבבים את גרעיני החמנייה, גרעיני הדלעת, שני סוגי השומשום וזרעי הפשתן.

ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.

גרעינים מעורבבים

מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב, כך שכל התערובת מצופה באבקה הלבנה.

הוספת הקורנפלור

ערבוב הקורנפלור

מוסיפים לקערה את השמן והמים, מערבבים היטב ומניחים בצד לחצי שעה.

הוספת השמן והמים

מעורבב

מחממים את התנור לחום של 190 מעלות, על תוכנית של טורבו עם חום למטה ולמעלה (אם יש).

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה רבע מהתערובת.

אחרי השהיה

בוצעים התערובת

תערובת על נייר

מניחים נייר אפייה נוסף מעל התערובת ובעזרת הידיים משטחים טוב טוב את התערובת עד שלא ניתן לדקק אותה יותר מבלי שתיפרד. מסירים את נייר האפייה העליון, מפזרים עוד מעט מלח ים אטלנטי מעל "דף הזרעים" שיצרנו ומשגרים לתנור לכ-20 דקות.

שיטוח הקרקר

IMG_0080 (Medium)

כך עושים גם עם שאר התערובת – אפשר להשתמש באותו נייר אפייה כמשטח (ממש חסכוני מצידי, אה? ).

חשוב להקפיד להפריד ללפחות 3-4 תבניות כדי שהקרקר לא ייצא עבה מדי – ואז לא יהיה פציח כפי שאנו רוצים שיהיה (ואנחנו רוצים אותו אולטרה קראנצ'י!).

  • אם אין לכם מספיק תבניות, תעבדו בשיטת הנאגלות – לגמרי שווה את האקסטרה עבודה.

מוכן

מקררים את הקרקרים המוכנים ושוברים לחתיכות עם הידיים.

שבירת הקרקרים

  • אם לאחר הקירור, אתם מרגישים בשבירה כי הקרקרים עדיין לא שם (פחות פריכים ויותר אלסטיים) הכניסו לעוד כמה דקות בודדות לתנור.

צלחת קרקרים

קרקר יחיד

מאפסנים בכלי סגור עד לחיסול המלאי.

IMG_0113 (Medium)

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צזיקי

כפי שיצא לי לספר לכם כבר בעבר (למשל כאן וכאן),

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
16 תגובות
  1. נתקה הגב

    הם באמת מושלמים, קיבלתי שקית מלאה בקרקרים הכה טעימים האלה ואני ממליצה בחום!

  2. טליה הגב

    מיד הולכת לנסות. כמה מלח את שמה?

    • מיכל הגב

      מכניסים פלפל שחור טחון טרי ומלח ים אטלנטי כבר לבלילה- קמצוץ. ועוד קמצוץ מלח ים אטלנטי מפזרים מעל הקרקרים לפני הכניסה לתנור. אפשר גם לטעום מהבלילה קצת להבין עד כמה היא מלוחה

  3. אירית הגב

    האם יש קמח אחר שאפשר להשתמש בו חוץ מקורנפלור???
    קמח שקדים אולי?

  4. שרי הגב

    הי האם אפשר להשתמש בשמן אחר?

  5. אינגה הגב

    הי, מיכל
    תודה על המתכון 🙂
    כמה מלח היית מוסיפה לתערובת סה"כ? אני רוצה לערבב את כולו לתוך הבלילה.
    תודה

    • מיכל הגב

      שלום אינגה, בערך כפית.. אך אני ממליצה לא לוותר על התיבול הנוסף של מלח הים מעל הקרקר לפני כניסתו לתנור

  6. טל הגב

    יצא מצויין. בפעם הבאה אנסה עם קצח וגרגרי כוסברה.
    תודה על המתכון

  7. דינה טולדנו הגב

    יצא מעלף !!!! מאמצת בחום. תודה על מתכון נצחי ❤❤❤

  8. מלה הגב

    כשהבלילה מרודדת דק, ומכוסה עדיין בנייר אפיה, אפשר לעשות חריצים בעזרת כלי לא חד, כמו קצה ידית המזלג או הכף, שתי וערב, ואז להסיר נייר האפיה, ולהכניס לתנור, זה מאפשר חלוקת הקרקרים לריבועים אחרי שיתקררו מעט.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן