עוגת ביסקויטים לוטוס

לפני כמה חודשים רוני הגיעה אלינו מצוידת בעוגת ביסקוויטים שונה מעוגת הביסקוויטים הסטנדרטית והידועה. השוני העיקרי היה שבמקום הפתי בר וגנאש השוקולד הקבועים היו שם עוגיות לוטוס וממרח לוטוס… מה שהפך אותה לשווה במיוחד.

פאסט פורוורד כמה שבועות, שלי (שעוד היתה אצלינו) אלתרה גרסה משלה לאותה עוגת ביסקויטים, רק שהוסיפה למלית גם גבינה לבנה, מה שהפך אותה לעוגת ביסקוויטים גבינה-לוטוס מדהימה במיוחד. באמת התקבלה אחת העוגות שאני הכי לא יכולה לסרב להן… מאלה שכל מה שצריך זה כפית.

את אהבתי לעוגיות הלוטוס הקרמליות והנפלאות שיתפתי כבר לא מעט בעבר כמו במתכון של עוגת הגבינה לוטוס המעולה הזו (קרובת משפחה חמה של עוגת הביסקוויטים הזו), הבנופי פאי, עוגת הביסקויטים הזו ופאי הבייגלה נוטלה, בין היתר.

את העוגה הכביכול תמימה (אבל הכי לא!) הזו הכנו בתבנית מלבנית קטנה יחסית (24*20). אם אתם רוצים להכינה בתבנית פיירקס גדולה, יש להכפיל כמויות. שלא תגידו שלא אמרתי, מדובר בעוגה מסוכנת ביותר, כזו שכפית אחת ממנה בהכרח תביא לנוספת .

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

שרוול עוגיות לוטוס (השתמשתי בפועל בכ-24 עוגיות)

כוס חלב

לקצפת גבינה:

2 שמנת מתוקה 38% או 32% (250 מ"ל למיכל)

1 אינסטנט פודינג וניל

2 כפות אבקת סוכר

500 גר' גבינת סקי 5%

1 גביע יוגורט יווני (130 גר')

לציפוי מעל:

כ-2/3 צנצנת ממרח לוטוס חלק (כ-260 גר')

הוראות הכנה:

מכניסים לקערת המיקסר את שני מיכלי השמנת המתוקה, 2 כפות אבקת הסוכר והפודינג וניל ומקציפים במשך כ-2 דקות עד לקבלת קצפת סמיכה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מנמיכים את המיקסר למהירות איטית, מוסיפים את הגבינה הלבנה וגביע היוגורט ומערבלים רק עד שנטמעות בקצפת.

צילום: דוד בכר/הארץ

מרכיבים את העוגה:

שופכים את כוס החלב לקערה קטנה.

צילום: דוד בכר/הארץ

טובלים את עוגיות הלוטוס בחלב ומסדרים בשכבה אחידה בתחתית תבנית מרובעת או מלבנית קטנה (אני השתמשתי הפעם בתבנית זכוכית בגודל 20*24).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מעל שכבת העוגיות משטחים חצי מתערובת הקצפת.

צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, באותו אופן טובלים עוגיות לוטוס בחלב ומסדרים שכבה אחידה נוספת מעל שכבת הקצפת.

צילום: דוד בכר/הארץ

משטחים את יתרת תערובת הקצפת מעל שכבת הלוטוס השניה.

צילום: דוד בכר/הארץ

עוטפים את התבנית ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה לפחות.

מחממים את ממרח הלוטוס במיקרו במשך כ-30 שניות עד שהופך לנוזלי ושופכים מיד על העוגה הקרה, כך שיכסה את כולה (אפשר בעזרת לקקן או פשוט להטות את התבנית עד שכל פני שכבת הקצפת העליונה מכוסה).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מי שמעוניין יכול לפורר כמה עוגיות לוטוס נוספות ולפזר על פני ממרח הלוטוס הנוזלי.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכסים ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים עד ההגשה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן