קולסלאו – סלט כרוב אמריקאי

קולסלאו הוא סלט הכרוב האמריקאי הקלאסי, אותו סלט שתמיד תמצאו מוגש לצד הברביקיו. גם אצלי בבית סלט זה מאד פופולרי, במיוחד אצל יונתוש שלי, שיכול לאכול קערה שלמה ממנו לבדו.

מדובר בסלט כרוב הכי פשוט, שתמיד קוצר ים של מחמאות. אספר לכם שלפעמים אני מכינה גרסה לעצלנים של הסלט המורכבת רק מכרוב אדום, מיונז, לימון ומלח – שגם היא מוצלחת מאד (שהוא בעצם סלט כרוב במיונז הקלאסי שאוכלים בארץ). אך בעיניי, הסלט הזה, עם העוד קצת השקעה בדמות שני סוגי כרוב וגם מעט גזר מגורד, ובעיקר הרוטב המעט יותר מושקע עם החרדל, מייפל, חומץ ועוד, הופכים אותו מעוד סלט כרוב במיונז, לסלט קולסלו שכיף לחזור אליו פעם אחר פעם.

סלט זה מתייצב לצד עוד סלט כרוב במיונז ותיק בבלוג, הלוא הוא סלט הכרוב ותירס הפשוט והכה טעים של אמי. בנוסף, באגף סלטי הכרוב האהובים עליי עד מאד, תמצאו גם את סלט הכרוב התאילנדי, סלט הכרוב עם האטריות והפתעות, סלט הכרוב והנבטים האסייתי וסלט הכרוב עם הגזר והנבטים.

אל תיבהלו מכמות המיונז במתכון, כמות הרוטב תתאים לקערה גדולה ומכובדת של סלט. אם אתם מכינים פחות סלט שימו לב שאין צורך לשפוך את כל הרוטב, שיחזיק נפלא עוד כמה ימים בכלי סגור במקרר. במתכונים אמריקאיים תמצאו בקלות פי שתיים מיונז, ככל שיש יותר ממנו, הסלט שלהם זוכה יותר בתואר "קרימי קולסלאו" .

הקולסלאו מוצלח ישר אחרי ערבוב הסלט עם הרוטב, אך בעיניי אפילו יותר כעבור כמה שעות ולמחרת, כך שזהו בהחלט סלט שאפשר לסיים את הכנתו לפני הארוחה/אירוח.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות

1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות

2 גזרים מקולפים ומגורדים על פומפיה

3 בצלים ירוקים קצוצים

לרוטב:

1/2 כוס מיונז

3 כפות חומץ תפוחים

2 כף מיץ לימון סחוט

1 כף + 1 כפית חרדל דיז'ון

2 כפות סירופ מייפל

1 כפית מלח

1 כפית אבקת שום

פלפל שחור טחון טרי בנדיבות

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את כל חומרי הסלט לקערה, שופכים את הרוטב, מערבבים ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טעים לא פחות ואולי יותר כעבור כמה שעות/למחרת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן