פסטה ברוטב עגבניות שרי הכי קלה וטעימה

לפני כמה שנים הרוטב הזה (בגרסה זו או אחרת) התפוצץ בכל מקום – לא מעט בלוגרים, שפים ומשפיענים העלו את גרסותיהם לרוטב הקליל והמנצח הזה, שאפשר גם בקלות פשוט לאכול עם כפית. כך שבזמנו לא ראיתי לנכון להעלות את גרסתי (העצלנית פלוס). אך לאחר שחברה שלי אכלה את הפסטה הזו אצלי לארוחת צהרים ותהתה מדוע לא ראתה את המתכון בבלוג, החלטתי שהגיע הזמן שגם הוא יהיה פה.

בעיקרון זהו מתכון של פסטה ברוטב עגבניות שרי (עם עדיפות לעגבניות שרי תמר), אבל האמת היא שיוצא לי לפעמים לשלב בו סוגים שונים של עגבניות. אני עובדת עם מה שיש, למשל, אם ישנן עגבניות בשלות מאד שאוטוטו זמנן יגיע, אני מבינה שהגיעה העת להכין את הרוטב המצוין הזה.

זהו מתכון שהכי לא צריך כמויות מדויקות בשבילו (לכן קחו את הכמויות במתכון כהמלצה בלבד שאפשר בהחלט לסטות ממנה). בגדול, אתם צריכים הרבה עגבניות שרי, כך שימלאו את המחבת בשכבה אחת, צפופה יותר או פחות. בנוסף לעגבניות שרי תמר, במתכון הבסיסי תמצאו רק שמן זית, שום, מלח ופלפל. הכי הכי פשוט וטוב.

מי שרוצה מוזמן להוסיף למתכון הבסיסי תיבול נוסף, כמו למשל פלפל ירוק חריף יחד עם העגבניות והשום. ביום יום כשאני מכינה את המנה עבור ילדיי, אני לא מוסיפה פלפל ירוק חריף, אלא רק מעט פתיתי צ'ילי (שגם הם לא חובה כמובן). אך האמת היא שהוא ממש משדרג בעיניי. בנוסף, ישנה אופציה גם לשלב עשבי תיבול אהובים כמו בזיליקום, אורגנו או טימין – כרגיל לכו על מה שאתם אוהבים.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

500 גר' פסטה אהובה

כ-5 כפות שמן זית

כ- 3/4 סלסלה עגבניות שרי תמר או שילוב של כל מיני עגבניות בשלות (כ-700-750 גר')

4 שיני שום חצויות

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור טחון טרי

אופציונאלי:

1/2 פלפל ירוק חריף חתוך ל-4 ו/או מעט פתיתי צ'ילי (יותר/פחות לפי הטעם)

2-3 עלי בזיליקום

מעט עלי אורגנו/טימין

הוראות הכנה:

מבשלים את הפסטה בתוך סיר עם מים רותחים ומומלחים למידת בישול "אל דנטה", לפי הוראות היצרן.

במקביל, מחממים את שמן הזית על הלהבה בינונית-גבוהה במחבת גדולה ומוסיפים את עגבניות השרי השטופות (אם משלבים גם עגבניות אחרות – יש לחתוך אותן לקוביות בגודל עגבניות השרי), שיני השום החצויות והפלפל החריף ו/או עשבי התיבול – אם משתמשים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מתבלים במלח ים אטלנטי, פלפל שחור טחון טרי ופתיתי צ'ילי – אם משתמשים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מערבבים, כך שיצופו בשמן זית ומכסים במכסה למשך כ-8 דקות, עד שהעגבניות "פצועות" ומגירות נוזלים.

מעבירים את תערובת העגבניות יחד עם כל הנוזלים לבלנדר/מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחזירים את הרוטב למחבת ובעזרת כף מחוררת מעבירים את הפסטה לתוכו (כאשר מעט מי פסטה מצטרפים גם כן). לחילופין, אם הפסטה מוכנה קודם, מסננים אותה ושומרים מעט ממי הבישול. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים מיד בליווי פרמזן מגורד.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן