עוגה בחושה עם תותים (או פרי אחר), שקדים וקראמבל

העוגה הבחושה, הנפלאה והחמאתית הבאה מעולה עם פרוסות התותים שמפזרים מעליה (שממש עכשיו עונתם הולכת ומסתיימת, כך שיש כאן שימוש מעולה בתותים שכבר לא בשיאם). אך גם פירות אחרים יעבדו כאן מצוין, כאשר התותים לא בעונה, כמו אפרסקים, תאנים, פטל ומשמשים, בין היתר. גם מיקס של כמה פירות יתאים כמובן.

בנוסף לפרוסות הפירות שנשבץ מעל העוגה הבחושה (כמו שעשינו בעוגה הקלילה הזו), נפזר גם קראמבל, שנכין בקלי קלות, וגם פרוסות שקדים שיוסיפו שניהם עוד טעמים וטקסטורות. היו לנו פה בעבר כבר עוגות בחושות עם קראמבל, כמו עוגת הפירורים והממרחים והקופי קייק כמובן (כמו בסטארבאקס), שילוב מנצח, אין ספק. אז במתכון הבא, אם תרצו, תמצאו גרסה אחרת ל- coffee cake האמריקאי – עוגה שכדאי ואף רצוי ליישר ליד כוס הקפה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

לעוגה:

1 ו-1/3 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

115 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

2/3 כוס סוכר

2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

1/2 כוס שמנת חמוצה 15% לפחות

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית תמצית שקדים

לפירורי הקראמבל:

1/3 כוס קמח

1/4 כוס סוכר חום כהה

1/4 כפית קינמון

30 גר' חמאה מומסת

כוס גדושה תותים חצויים (או פרי אהוב אחר)

חופן גדול שקדים פרוסים

אופציונאלי:

אבקת סוכר לפידור מעל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מתחילים עם העוגה:

מערבבים בקערה את היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומניחים בצד.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערת המיקסר את החמאה הרכה והסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה, למשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת חלקה וקרמית.

צילום: דוד בכר/הארץ

בעזרת לקקן מגרדים מצידי הקערה ומוסיפים את שתי הביצים, השמנת החמוצה, תמצית הוניל ותמצית השקדים וממשיכים לערבל על מהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבלת תערובת אחידה (לא פוטוגנית במיוחד, זה בסדר).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, מוסיפים את תערובת היבשים ומערבלים על מהירות נמוכה, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (שוב, אם צריך, מורידים מצידי הקערה בעזרת לקקן).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

משמנים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 22 או 24 ס"מ ומעבירים אליה את התערובת.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכינים את פירורי הקראמבל:

מכניסים לקערה קטנה/בינונית את הקמח, הסוכר החום והקינמון ומערבבים עם מזלג.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עם המזלג עד שמתקבלת תערובת פירורית.

צילום: דוד בכר/הארץ

משבצים את התותים על פני העוגה, מפזרים מעליהם את פירורי הקראמבל ומעליהם את השקדים הפרוסים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אופים למשך כ-35-40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

צילום: דוד בכר/הארץ

מי שמעוניין מוזמן לפדר את העוגה במעט אבקת סוכר עם לפני הגשתה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד כ-5 ימים.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. רויטל הגב

    הי,

    אשמח לדעת לאיזה גודל תבנית מותאמים המצרכים במתכון הזה

    תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן