מרק ירקות הכי טעים שיש

המרק הבא הוא אחד מהמרקים הכי עשירים, משביעים ובריאים שתכינו. נכון, יש כאן הרבה מרכיבים והרבה חיתוכים אבל התוצאה לגמרי שווה את המאמץ… זו לגמרי קערת מרק שאני מתגעגעת אליה עם כתיבת שורות אלו. סוף השבוע החורפי (והכנראה אחרון לעונה) הוא הזדמנות מעולה לשתף אתכם בו.

בנוסף למגוון הרב של הירקות שתמצאו כאן, בין אם מגורדים ובין אם חתוכים לקוביות קטנות (צורת החיתוך מאד חשובה כאן והופכת את המרק לאפילו מוצלח יותר בכל ביס וביס), בחרתי להוסיף גם חצי כוס עדשים כתומות, שמוסיפות גם ערך בריאותי וגם הופכות את המרק לארוחה של ממש. יצוין, שהמרק יהיה עדיין נפלא בלעדיהן, למרות שלא הייתי מוותרת עליהן – העדשים מתפרקות ונמסות לתוך המרק.

מבחינת שלל הירקות, הרגישו חופשי להחסיר ירקות שאתם פחות מתחברים אליהם או שחסרים לכם ולחילופין, להוסיף אחרים שיש ורוצים לשלב, למשל: שורש פטרוזיליה מגורד יכול להצטרף לשורשים. קוביות קטנות של דלעת יכולות להמיר בטטה או להצטרף אליה וכן הלאה.

שימו לב שאני בחרתי להוסיף לנוזלים שלי שתי שקיות של ציר ירקות (אותם צירים בשקיות קטנות של אינה פארמאן, שכבר סיפרתי לכם עליהם בכמה הזדמנויות). אם אין לכם ציר ירקות מוצלח, תישארו רק עם המים הרותחים והתבלינים – עדיין יתקבל מרק חלומי. כמובן מי שמעוניין, מוזמן לשלב ציר עוף, אם מעדיף.

המרק עשיר בטקסטורה ובטעם ומעט פיקנטי בזכות מעט צ'ילי גרוס, אותו ניתן להוסיף או להפחית לפי העדפתכם. אם אתם אוהבים מרק יותר פיקנטי הוסיפו 1/2 כפית במקום 1/4.

ישנה אפשרות להכניס צרור עלי סלרי למרק ברבע השעה האחרונה של בישול המרק, שיוסיפו גם הם, המון טעם.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

1 בצל לבן גדול מגורד על פומפיה

1 שורש סלרי מקולף ומגורד על פומפיה

2 גזרים מקולפים ומגורדים על פומפיה

3 שיני שום כתושות

3 גבעולי סלרי קצוצים דק

1 קולורבי חתוך לקוביות קטנות

1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות

2 זוקיני קטנים/1 גדול חתוכים לקוביות קטנות

חופן עגבניות שרי תמר קצוצות לקוביות קטנות

חופן פטריות חתוכות לקוביות קטנות

1/2 כוס עדשים כתומות

3 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית פתיתי צ'ילי

8 כוסות מים רותחים

אופציונאלי:

2 שקיות ציר ירקות או אחר

צרור עלי סלרי שטופים

הוראות הכנה:

מחממים בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד ששקוף.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את שורש הסלרי המגורד, הגזרים המגורדים, גבעולי הסלרי הקצוצים ושיני השום הכתושות, מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעת מוסיפים את קוביות הבטטות, הזוקיני והקולורבי, מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

לבסוף מוסיפים את קוביות עגבניות השרי והפטריות ושוב מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את התבלינים: 2 כפיות מלח, 1/2 כפית פלפל שחור טחון, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית פפריקה ו-1/4 כפית פתיתי צ'ילי (או יותר, לפי הטעם) ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים 8 כוסות מים רותחים (אם רוצים, מערבבים לתוכן קודם שתי שקיות ציר ירקות או אחר) ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים 1/2 כוס עדשים כתומות, מערבבים ומחכים לרתיחה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים עם המכסה אך משאירים פתח ומבשלים עוד כ-40 דקות.

ישנה אפשרות להכניס רבע שעה לפני סיום הבישול צרור של עלי סלרי שטופים (ששומרים משורש הסלרי/גבעולי הסלרי) ולהוציאם בסוף בישול המרק.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. איה הגב

    מעולה!
    הכנתי כבר כמה פעמים, בכל פעם עם שינוי קל.
    הגירסה המועדפת מוותרת על העגבניות.
    הולכת מעולה עם קרוטונים.
    תבורכי!!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן