באחד מרצף ההסתמסויות האחרונות שלנו, נויקי הזכירה לי שלפני כמה שנים טובות העליתי כאן פוסט שריכז הצעות לסלטים ליום העצמאות. פוסט שהיה מוצלח במיוחד – שאני מצרפת לכם אותו כאן ועכשיו.
א-מה-מה
מאז יום העצמאות 2018 עברו אי אלו מתכוני סלטים מוצלחים עד מאד כאן בבלוג, שמתאימים כמו טחינה לפלאפל לתפריט יום העצמאות הקרוב שלכם, לצד המנגל הקבוע כמובן.
ומה עם תוספות? להם לא מגיע גם?
החלטתי לעשות לנו איזה רשימונת ספונטנית, שכוללת גם סלטים מעולים (שעוד לפני שמתחילה אני מבינה שיהיה לי קשה עד מאד לבחור ולצמצמם) וגם כמה תוספות שיכולות לבוא מעולה ביום המנגל הבינלאומי.
נתחיל עם סלטים:
- שימו לב שאני לא אחזור על סלטים מפוסט יום העצמאות הקודם, כך שאני מציעה לכם גם לרפרף בו אם מתחשק לכם להיות ממש יסודיים .
ראשית, בואו נשים את החסה ושאר הירוקים על השולחן, האופציות רבות, טובות ומגוונות:
מסלט הקייל והירוקים בוינגרט האסייתי, שאני מכורה אליו, דרך סלט הקיסר חסה וקייל המעולה פלוס ועד סלט החסה בוינגרט נענע, הכל כך פרשי.
ישנם גם המתכונים של הרטבים המעולים הללו שכל מה שעליכם להוסיף להם הם עלים ירוקים ופריכים ואגוזים קלויים: וינגרט עשבי התיבול המדהים, וינגרט המייפל בלסמי הקליל ורוטב הטחינה ומיסו, בין היתר.
נשארים עם עלים ירוקים בסלט תרד, תותים ופקאן מסוכר – אחלה הזדמנות להשתמש בתותים האחרונים של העונה.
באותו אופן, השתמשו באפרסמונים האחרונים של העונה, עם סלט השומר והאפרסמון הטרי והנפלא.
גם סלט כרוב הוא בעיניי תמיד מאסט: אם מתחשק לכם כיוון אסייתי, הציצו סלט הכרוב ונבטים האסייתי הזה או בבן דודו הזה. לחילופין, אפשר ללכת על כיוון הקולסלאו האמריקאי או סלט הכרוב עם הגרעינים במייפל המעולה, בין היתר.
אם מתחשק לכם להוסיף לשולחן סלט פריך ורענן, הציצו בסלט ירקות הפריך והצבעוני הזה וגם בסלט השורשים הזה וגם בזה.
גם סלט המלפפונים, בצלים ונענע מאד רענן וכיפי.
סלט הבצל, סומק ופטרוזיליה וגם סלט העגבניות הפיקנטי יוסיפו לשולחן בעיטה מתובלת ונחמדה.
אם מתחשק לכם לשלב בשולחן הסלטים גם סלטים יותר פחמימתיים – הציצו בסלט תפוחי האדמה הקלאסי וגם בסלט תפוחי האדמה המיוחד הזה.
ואולי דווקא מתחשק לכם בטטה? סלט הבטטה, עדשים ופטרוזיליה הוא אופציה מדהימה וגם סלט הבטטות האפויות הזה מעניין מאד.
סלט הקוסקוס והירוקים הוא גם דרך מעולה להעשיר סלט בפחמימה, מבלי לפגוע ברעננות הסלט, בזכות שלל הירוקים. לעומתו, בסלט טבולה הכרובית, פירורי הכרובית מחליפים את הפחמימה ומתקבל סלט מומלץ ופרשי במיוחד.
סלט הברוקולי הטרי ברוטב טחינה ושומשום הוא ממש אחד האהובים עליי בבלוג. גם סלט נבטי החמניה האסייתי הוא פייבוריט מוצלח מאד.
סלט החצילים עם גרגרי החומוס וגם הסלט המקסיקני של הפלפלים הקלויים, האבוקדו והעגבניות מקרבים אותנו לאגף שלם של ירקות שהם ספק סלטים ספק תוספות.. איפה שלא תתייגו אותן מדובר במנות מוצלחות מאד.
למשל, אצל אמי בכל ארוחה על האש, תמצאו על השולחן את הפלפלים הקלויים והמוחמצים שלה ואת החצילים ברוטב הלימוני.
אם נישאר רגע עם החצילים, ישנם כיוונים שונים ומוצלחים אחרים, כמו החצילים במיסו ופונזו והחצילים האפויים עם עגבניות השרי, למשל.
וכמובן, ישנה צלחת הסביח המופלאה, שמתאימה ואפילו מאד לארוחת יום העצמאות.
הפלפלים הצבעוניים הקטנים בתנור גם הם תוספת קלילה וכיפית לשולחן וכמוהם גם האספרגוס בתנור. הכרוב ניצנים המעולה הזה יפתיע אתכם כאלטרנטיבה שווה במיוחד.
אני מאד אוהבת את הזוקיני הצרוב במרווה ולימון, כתוספת ירק נפלאה וכמובן עם ירוקים מוקפצים בשמן שומשום ושום, גם אין מקום לטעויות.
מתחשק לכם ירק קצת יותר מתובל? הציצו במתכון של השעועית הלבנונית המתובלת.
ומה עם קצת חמוצים לשולחן? כמו המלפפונים המוחמצים הקוריאניים או החמוצים האסייאתיים?
כפי שהבנתם בפוסט כרובית הזה, אני חובבת גדולה של הירק, כך שאני ממליצה בחום על מנת הכרובית (עם או בלי ברוקולי) בסגנון אביבית. לחילופין, כרובית מטוגנת זו היא תמיד הצלחה והכרובית בטחינה ועגבניות היא גם הצלחה מיוחדת וודאית.
מה עם קצת ירקות על האש? גם הברוקמיני הצלוי וגם הברוקולי הצלוי מצוינים ומומלצים. דרך אגב, שיפוד טופו על הגריל הוא גם אלטרנטיבה מצוינת למי שלא אוכל בשר וגם טעים מאד לאוכלי כל.
עכשיו נתמקד בסלטים שהם יותר מטבלים/ממרחים:
לצד החומוס של השריף (שמופיע בתפריט הקודם), הוסיפו אחד או כמה מאלה: טחינת סלק הורסת, ממרח פלפל שיפקה מעולה ומטבוחה שאין מקום לטעויות איתה.
באגף סלטי החצילים, הציצו בקיופולו הבולגרי או בסלט החצילים הרומני של אמא שלי. לחלופין, ישנו החציל השרוף על הטחינה המעושנת. מנה וואו, לא פחות.
באותו ז'אנר תמצאו את החומוסים המתובלים על טחינה, שגם יתאימו עד מאד.
לפני שנסיים, בואו נשים על השולחן כמה תוספות פחמימתיות נחמדות, שלא ייחסר:
מבחינת תפוחי אדמה: צ'יפס עיגולים או צ'יפס בתנור.. תמיד מוצלחים. גם תפוח אדמה מניפה זה ללכת על בטוח.
אני אישית חושבת שאלך על תפוחי האדמה הפריכים ומתובלים, הם פשוט עד כדי כך טובים. גם תפוחי האדמה בפסטו הם יציאה מגניבה ושונה.
אופציות נוספות לתוספות כיפיות הן: אצבעות הבטטות המתובלות או הגזרים בחרדל ומייפל. נפלאים שניהם.
לא אכנס בפוסט זה לאגף הבשרים, אך הקינוח שלנו לרשימה זו יהיה העראיס בשר של יאיר, בכל זאת יום העצמאות. ממליצה בחום להגיש מגש עראייס כפתיח לצד טחינה נוזלית. ביס מושלם.
שיהיה יום עצמאות שמח למדינה היפה שלנו,
ושיהיה פה טוב,
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
תודה על האוסף העצום והמרשים של רעיונות ליום העצמאות! הכל נראה מדהים!
חג שמח
תודה רבה שרון יקרה