סלטים (וגם קצת תוספות) ליום העצמאות

באחד מרצף ההסתמסויות האחרונות שלנו, נויקי הזכירה לי שלפני כמה שנים טובות העליתי כאן פוסט שריכז הצעות לסלטים ליום העצמאות. פוסט שהיה מוצלח במיוחד – שאני מצרפת לכם אותו כאן ועכשיו.

א-מה-מה

מאז יום העצמאות 2018 עברו אי אלו מתכוני סלטים מוצלחים עד מאד כאן בבלוג, שמתאימים כמו טחינה לפלאפל לתפריט יום העצמאות הקרוב שלכם, לצד המנגל הקבוע כמובן.

ומה עם תוספות? להם לא מגיע גם?

החלטתי לעשות לנו איזה רשימונת ספונטנית, שכוללת גם סלטים מעולים (שעוד לפני שמתחילה אני מבינה שיהיה לי קשה עד מאד לבחור ולצמצמם) וגם כמה תוספות שיכולות לבוא מעולה ביום המנגל הבינלאומי.

נתחיל עם סלטים:

  • שימו לב שאני לא אחזור על סלטים מפוסט יום העצמאות הקודם, כך שאני מציעה לכם גם לרפרף בו אם מתחשק לכם להיות ממש יסודיים .

ראשית, בואו נשים את החסה ושאר הירוקים על השולחן, האופציות רבות, טובות ומגוונות:

מסלט הקייל והירוקים בוינגרט האסייתי, שאני מכורה אליו, דרך סלט הקיסר חסה וקייל המעולה פלוס ועד סלט החסה בוינגרט נענע, הכל כך פרשי.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ישנם גם המתכונים של הרטבים המעולים הללו שכל מה שעליכם להוסיף להם הם עלים ירוקים ופריכים ואגוזים קלויים: וינגרט עשבי התיבול המדהים, וינגרט המייפל בלסמי הקליל ורוטב הטחינה ומיסו, בין היתר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נשארים עם עלים ירוקים בסלט תרד, תותים ופקאן מסוכר – אחלה הזדמנות להשתמש בתותים האחרונים של העונה.

הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באותו אופן, השתמשו באפרסמונים האחרונים של העונה, עם סלט השומר והאפרסמון הטרי והנפלא.

ערבוב הסלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם סלט כרוב הוא בעיניי תמיד מאסט: אם מתחשק לכם כיוון אסייתי, הציצו סלט הכרוב ונבטים האסייתי הזה או בבן דודו הזה. לחילופין, אפשר ללכת על כיוון הקולסלאו האמריקאי או סלט הכרוב עם הגרעינים במייפל המעולה, בין היתר.

הסלט מוגש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם מתחשק לכם להוסיף לשולחן סלט פריך ורענן, הציצו בסלט ירקות הפריך והצבעוני הזה וגם בסלט השורשים הזה וגם בזה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם סלט המלפפונים, בצלים ונענע מאד רענן וכיפי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט הבצל, סומק ופטרוזיליה וגם סלט העגבניות הפיקנטי יוסיפו לשולחן בעיטה מתובלת ונחמדה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם מתחשק לכם לשלב בשולחן הסלטים גם סלטים יותר פחמימתיים – הציצו בסלט תפוחי האדמה הקלאסי וגם בסלט תפוחי האדמה המיוחד הזה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ואולי דווקא מתחשק לכם בטטה? סלט הבטטה, עדשים ופטרוזיליה הוא אופציה מדהימה וגם סלט הבטטות האפויות הזה מעניין מאד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט הקוסקוס והירוקים הוא גם דרך מעולה להעשיר סלט בפחמימה, מבלי לפגוע ברעננות הסלט, בזכות שלל הירוקים. לעומתו, בסלט טבולה הכרובית, פירורי הכרובית מחליפים את הפחמימה ומתקבל סלט מומלץ ופרשי במיוחד.

סלט קוסקוס וירוקים עם חמוציות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט הברוקולי הטרי ברוטב טחינה ושומשום הוא ממש אחד האהובים עליי בבלוג. גם סלט נבטי החמניה האסייתי הוא פייבוריט מוצלח מאד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה:שגית אגם

סלט החצילים עם גרגרי החומוס וגם הסלט המקסיקני של הפלפלים הקלויים, האבוקדו והעגבניות מקרבים אותנו לאגף שלם של ירקות שהם ספק סלטים ספק תוספות.. איפה שלא תתייגו אותן מדובר במנות מוצלחות מאד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

למשל, אצל אמי בכל ארוחה על האש, תמצאו על השולחן את הפלפלים הקלויים והמוחמצים שלה ואת החצילים ברוטב הלימוני.

קערת פלפים בתחמיץ
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
צלחת חצילים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נישאר רגע עם החצילים, ישנם כיוונים שונים ומוצלחים אחרים, כמו החצילים במיסו ופונזו והחצילים האפויים עם עגבניות השרי, למשל.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

וכמובן, ישנה צלחת הסביח המופלאה, שמתאימה ואפילו מאד לארוחת יום העצמאות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הפלפלים הצבעוניים הקטנים בתנור גם הם תוספת קלילה וכיפית לשולחן וכמוהם גם האספרגוס בתנור. הכרוב ניצנים המעולה הזה יפתיע אתכם כאלטרנטיבה שווה במיוחד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

אני מאד אוהבת את הזוקיני הצרוב במרווה ולימון, כתוספת ירק נפלאה וכמובן עם ירוקים מוקפצים בשמן שומשום ושום, גם אין מקום לטעויות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתחשק לכם ירק קצת יותר מתובל? הציצו במתכון של השעועית הלבנונית המתובלת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ומה עם קצת חמוצים לשולחן? כמו המלפפונים המוחמצים הקוריאניים או החמוצים האסייאתיים?

סינון המלפפונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כפי שהבנתם בפוסט כרובית הזה, אני חובבת גדולה של הירק, כך שאני ממליצה בחום על מנת הכרובית (עם או בלי ברוקולי) בסגנון אביבית. לחילופין, כרובית מטוגנת זו היא תמיד הצלחה והכרובית בטחינה ועגבניות היא גם הצלחה מיוחדת וודאית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מה עם קצת ירקות על האש? גם הברוקמיני הצלוי וגם הברוקולי הצלוי מצוינים ומומלצים. דרך אגב, שיפוד טופו על הגריל הוא גם אלטרנטיבה מצוינת למי שלא אוכל בשר וגם טעים מאד לאוכלי כל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עכשיו נתמקד בסלטים שהם יותר מטבלים/ממרחים:

לצד החומוס של השריף (שמופיע בתפריט הקודם), הוסיפו אחד או כמה מאלה: טחינת סלק הורסת, ממרח פלפל שיפקה מעולה ומטבוחה שאין מקום לטעויות איתה.

טחינת סלק לצד חריף שיפקה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באגף סלטי החצילים, הציצו בקיופולו הבולגרי או בסלט החצילים הרומני של אמא שלי. לחלופין, ישנו החציל השרוף על הטחינה המעושנת. מנה וואו, לא פחות.

הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באותו ז'אנר תמצאו את החומוסים המתובלים על טחינה, שגם יתאימו עד מאד.

המנה מוכנה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לפני שנסיים, בואו נשים על השולחן כמה תוספות פחמימתיות נחמדות, שלא ייחסר:

מבחינת תפוחי אדמה: צ'יפס עיגולים או צ'יפס בתנור.. תמיד מוצלחים. גם תפוח אדמה מניפה זה ללכת על בטוח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ציפס מוגש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אני אישית חושבת שאלך על תפוחי האדמה הפריכים ומתובלים, הם פשוט עד כדי כך טובים. גם תפוחי האדמה בפסטו הם יציאה מגניבה ושונה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

אופציות נוספות לתוספות כיפיות הן: אצבעות הבטטות המתובלות או הגזרים בחרדל ומייפל. נפלאים שניהם.

עם כוסברה ולימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לא אכנס בפוסט זה לאגף הבשרים, אך הקינוח שלנו לרשימה זו יהיה העראיס בשר של יאיר, בכל זאת יום העצמאות. ממליצה בחום להגיש מגש עראייס כפתיח לצד טחינה נוזלית. ביס מושלם.

עראיס מוכן2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שיהיה יום עצמאות שמח למדינה היפה שלנו,

ושיהיה פה טוב,

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. שרון הגב

    תודה על האוסף העצום והמרשים של רעיונות ליום העצמאות! הכל נראה מדהים!
    חג שמח

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן