את המתכונצ'יק הבא לאצבעות בטטות מתובלות קראתי במגזין Cooking Light (מהדורת יוני 2018) בה התגאו הכותבים כי מצאו את הנוסחה לבטטות אפויות פריכות בתנור.
לשיטתם, צ'יפס בטטה מוצלח מושתת על שני "טריקים": הראשון, ערבוב הבטטות עם קורנפלור שיספוג את הלחות והשני, אין לצופף את הבטטות על תבנית התנור, ככה שייהפכו לפריכים במקום מאודים.
גישת הפריכות במקום אידוי מוכרת לי ממתכונים שונים כאן בבלוג (כמו בסלט הנפלא עם הגזר המקורמל למשל), וגם על תוספת של קורנפלור לשמירה על פריכות כבר שמעתי, אך מודה שטרם ניסיתי. ובכן, בשביל מה התכנסנו אם לא ללמוד דברים חדשים? בטח שהם גם פשוטים וגם למטרות טובות.
החלטתי לנסות את הבטטות לראשונה כתוספת לארוחת על האש. הבטטות יצאו נפלאות וריחניות במיוחד אודות לתיבול הכמון והכוסברה הטחונה, שהעניקו להן ניחוח מזרחי מזמין במיוחד. אם כן, מדובר בתוספת כיפית, לילדים ומבוגרים כאחד, מתכון נוסף ומוצלח לבטטות בתנור, לצד הבטטות בסילאן הנפלאות והכה קלות להכנה, אליהן אני נהנית לחזור פעם אחר פעם.
מצרכים:
4 בטטות מקולפות וחתוכות לאצבעות (צ'יפס)
2 כפות קורנפלור
1 כפית כמון
1/2 כפית כוסברה טחונה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
2-3 כפות שמן זית
אופציונאלי להגשה:
1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים
פלחי לימון
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
מערבבים בקערה גדולה את הקורנפלור יחד עם שאר התבלינים ומערבבים היטב עם הבטטות (אפשר בשקית זיפ-לוק אטומה אם מעדיפים, ואז משקשקים היטב).
מניחים את הבטטות על שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה, כך שלא יהיו צפופות (זוכרים? על מנת שיהיו פריכות ולא מאודות), מטפטפים על כל תבנית כף/כף וחצי שמן זית ומערבבים בעדינות.
אופים למשך 25-30 דקות, כאשר מערבבים את אצבעות הבטטה פעמיים תוך כדי האפייה.
אם רוצים, מעבירים את הבטטות לצלחת הגשה, מפזרים מעל כוסברה טריה קצוצה, מעטרים בפלחי לימון ומגישים.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
4 תגובות
עשיתי פיילוט בטוסטר אובן. יצא נהדר וכמובן פחות זמן. בטטה אחת ארוכה כל העסק 10-15 דקות.
תודה!
איזה כיף לשמוע! תודה רותי
לשונאי הכוסברה ניתן להוריד?
ברור!! 🙂