ברוקולי במרינדה צלוי על הגריל/מחבת פסים

כבר עלתה כאן בעבר מנה לא פחות ממעולה של ברוקומיני מתובל על הגריל. היום אני שמחה לשתף אתכם במנת ברוקולי דומה (כן, הפעם הלכתי על ברוקולי ולא על ברוקמיני.. כמובן שאפשר בשני המתכונים גם להחליף ולגוון בין השניים ואפילו להוסיף גם כרובית, כמו בשילוב של המתכון המופלא הזה).

בתחילה נשרה את הברוקולי במרינדה מעולה ומלאה בטעם ורק לאחר מכן נצלה אותו על האש: על המנגל או על מחבת פסים. מתקבלת תוספת נפלאה וכל כך טעימה, שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש. אם כן, אני ממליצה בחום לשבץ תוספת זו בתפריט ארוחת ה-"על האש" הבאה שלכם, בין אם היא בשרית, דגים או צמחונית.

רוטב הווסטרשייר, המוכר בעיקר מקוקטייל ה-"בלאדי מרי" המפורסם, כבר כיכב כאן בעבר בכמה מתכונים, כמו ברוטב המעולה של הסלט הזה, ואספר לכם שרק בזכותו הוא תושב קבוע אצלי במקרר. למעט רוטב זה, את שאר המרכיבים כנראה כבר יש לכם בבית: סויה, קטשופ, דבש, שום ועוד. מי שמתחשק לו, מוזמן לגרד פרמזן על הברוקולי לאחר צלייתו, להוספת עוד קצת אומאמי נפלא.

בנוסף, ישנה אפשרות לקצר תהליכים בכך שנכין את המרינדה (בקלות רבה) מבעוד מועד, נשרה בה את פרחי הברוקולי מראש (כולל רוב הגבעולים) ונעטוף ונשמור במקרר עד לצלייה (או על השיש אם לא מדובר בזמן רב מדי). אז, כל שיישאר לכם לעשות הוא להניח את הברוקולי על הגריל, כשיגיע תורו, ולהנות מתוספת ירק מוצלחת במיוחד.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 ראשי ברוקולי חתוכים לפרחים גדולים, כולל רוב הגבעולים (קצוות קשים קטומים)

למרינדה:

1/4 כוס שמן זית

2 כפות רוטב וורסטשייר

1 כף רוטב סויה

2 כפות גדושות קטשופ

1 כף דבש/סילאן

3 שיני שום כתושות

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

אופציונאלי להגשה:

מעט גבינת פרמזן מגורדת

הוראות הכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המרינדה: 1/4 כוס שמן זית, 2 כפות רוטב וורסטשייר, כף רוטב סויה, 2 כפות גדושות קטשופ, כף דבש, 3 שיני שום כתושות, 1/2 כפית פתיתי צ'ילי, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור טחון.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את פרחי הברוקולי לקערה ומערבבים, כך שפרחי הברוקולי מצופים ברוטב. מניחים בצד לפחות ל-10 דקות (אפשר גם לעטוף ולהכניס למקרר לכמה שעות טובות).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים את פרחי הברוקולי המתובלים על גריל חם משומן או מחבת פסים משומנת וצולים עד שחרוכים מכל הצדדים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים חם או בטמפרטורת החדר. מי שרוצה מוזמן לגרד מעט פרמזן על פרחי הברוקולי עם ההגשה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. מירי הגב

    האם יש תחליף לרוטב וורסטשייר?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן