עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובצלים – העוף המנחם של נחום

"עוף עם תפו"א ובצל בתנור של אבא"

זו היתה הכותרת של ההודעה שהתרגשתי לקבל מליקה לפני כמה שבועות. כמה זמן וכמה כוחות נדרשו ממנה בכדי לשלוח לי את המלל הזה.. אני יודעת היטב כמה היה לה לא פשוט להעלות מתכון זה על כתב.

וויקש, ליקה או ליה היא חברתי האהובה, היפה, טובת הלב והיקרה עוד מימי התיכון העליזים. אחת הבחורות היותר סאנשיין שאני מכירה. לצערנו הרב, ליקה שכלה בשנה שעברה את אביה, היקר לה מכל, נחום גת. בשבועות האחרונים לחייו, כאשר ממש לא עלה בדעתו של אף אחד סביבו כי ימיו ספורים ובעיקר ניסו להבין מהי אותה בעיה רפואית ממנו סובל, ליקה סעדה ודאגה לו, כמו הבת הכה מסורה שהיתה עבורו.

אני זוכרת שבאחת השיחות שהצלחתי לתפוס אותה בין לבין באותם ימים טרופים, היא שיתפה אותי שאביה מוכן לאכול אך ורק את צלי העוף שלה. כך שבלילות, כאשר היתה חוזרת לדירה התל אביבית שלה, היתה רצה מהר מהר לאסוף עוף שהזמינה מהסופרמרקט לפני שיסגרו בכדי להעמיד תבנית של עוף מתובל בהמון אהבה, כוונה ורגישות, כמו שרק היא ידעה. הסיפור הקטן והמרגש הזה מתאר בצורה כל כך מדויקת את וויקש שלי, כולה נתינה.. על אחת כמה וכמה, כשהיה מדובר באביה.

חודשים רבים לאחר לכתו, הזכרתי לליקה את אותה מנת עוף שבזמנו סיפרה לי עליה. מיותר להוסיף כמה אזכור זה היה רגיש וכואב, אך מצד שני ענתה בהתרגשות כי בבוא היום, כאשר תהיה מסוגלת, תשלח לי את המתכון המדויק ואעלה פוסט לזכרו של אביה, נחום גת האהוב, שכל כך, כל כך חסר לה.

אז לאחר הקדמה חשובה זו בואו נדבר על המנה עצמה. מדובר אכן במנת עוף ביתית, טעימה ונהדרת. הכי "עוף של בית". שימו לב, שברוח התקופה, נכסה את העוף בנייר אפייה ולאחר מכן ברדיד אלומיניום (בריא בהרבה מכיסוי רק באלומיניום). בנוסף, זמני האפייה כאן ארוכים, מה שעושה רק טוב לעוף שאינו מתייבש, גם משום שמכוסה רוב הזמן וגם הודות לנוזלים הרבים של הרוטב.

אם תציצו במתכון תראו כי ישנה אפשרות להעניק לתפוחי האדמה והבצלים עוד 20 דקות צלייה בלי חלקי העוף בסוף האפייה. אני מציעה שתבדקו את הבצלים ותפוחי האדמה שלכם ותחליטו אם להמשיך לשלב זה או לא.. אני עשיתי זאת ויצא מצוין, תפוחי האדמה הצלויים והבצלים המקורמלים היו פשוט נהדרים. אם כן, במתכון זה לא נשרה קודם את חלקי העוף במרינדה, אלא נמזוג את הרוטב מעל העוף, הבצלים ותפוחי אדמה, נכסה ונעניק אפייה ארוכה וטובה.

"בסך הכל מדובר בצלי עוף בתנור", אמרה ליקה בזמנו, כשהצעתי לה להעלות את המתכון. "זה הצלי עוף שלך, שאבא שלך הכי אהב ואותו בדיוק אני רוצה להעלות", עניתי לה. אז בואו אספר לכם משהו – הצלי עוף הזה נפלא, עם המון בצל צלוי ומקורמל ותיבול נפלא ועשיר. זהו ממש לא "סתם" עוד צלי עוף, אלא מנה ביתית, מלאה באהבה וחום.. אם כן, אני גאה להציג בפניכם את צלי העוף, תפוחי אדמה ובצל המנחם של נחום.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

4 כרעיים מפורקים לשוקיים וירכיים

4 תפוחי אדמה גדולים וחתוכים לפרוסות של 2 ס"מ

2 בצלים לבנים גדולים או 3 קטנים חתוכים לשמיניות

לרוטב:

4 כפות שמן חמניות

1 כף גדושה פפריקה מרוקאית (פפריקה בשמן)

1 כף תבלין גריל עוף

1 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית קינמון

3 כפות רוטב סויה

3 כפות דבש

1 כוס מים רותחים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב: 4 כפות שמן החמניות, כף גדושה פפריקה מרוקאית (פפריקה בשמן), כף תבלין גריל עוף, כפית כורכום, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית קינמון, 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות דבש וכוס מים רותחים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בתבנית גדולה המתאימה לתנור מסדרים בשכבה אחידה את תפוחי האדמה, מעליהם/ביניהם את שמיניות הבצלים ומעל מסדרים את חלקי העוף.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

שופכים את הרוטב מעל העוף, הבצלים ותפוחי האדמה, עוטפים בנייר אפייה, מעליו מהדקים עם נייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי.

צילום: דוד בכר/הארץ

מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף ואופים למשך 30 דקות נוספות.

צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, במידה ותפוחי האדמה לא אפויים לחלוטין, מסירים רק את חלקי העוף ואופים את תפוחי האדמה והבצלים 20 דקות נוספות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. מיכל הגב

    שאלה קצת טיפשית . גיליתי שיש לי רק בצל אדום ופפריקה מתוקה רגילה . האם יעבוד?

  2. אמנון הגב

    חום התנור?

  3. מירי הגב

    חום התנור בטורבו או רגיל?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן