פאו דה קז'ו – לחמניות גבינה ברזילאיות

הלחמניות/כדורי הגבינה האלו הם מהמאכלים הברזילאיים היותר מפורסמים. כדורי גבינה מקמח טפיוקה (בו הברזילאיים מרבים להשתמש), כך שהן ללא גלוטן, כאשר בתוך תערובת הבצק ישנה כמות לא מבוטלת של גבינה (עדיף חריפה).

כדורי הגבינה הכי טעימים חמים, מיד עם צאתם מהתנור, כאשר הגבינה המותכת בתוך הבצק הקליל הופכת אותם לכיפיים במיוחד.

מבחינת הכנת הבצק – מדובר בעבודה קלה עד מאד: פשוט מכניסים את כל החומרים לבלנדר/מעבד מזון, מעבדים כדקה עד לקבלת תערובת אחידה, שופכים לתבנית מאפינס ואופים. אין קל מזה. אם אתם רוצים אפילו להקל על עצמכם עוד קצת, אפשר להכין את הבלילה מראש, ואז לפני ההגשה רק להעביר לתבנית ולאפות. ובכל זאת, ניתן לשמור את הפאו דה קז'ו במקרר ולחמם אותם מחדש בתבנית מרופדת נייר אפייה על 200 מעלות על כ-2 דקות.

מבחינת המרכיבים, לא ניסיתי, אך אני מתארת לעצמי שלא תהיה בעיה להמיר את החלב בחלב צמחי, אך קחו בחשבון שפעולה זו לא תהפוך את המאכל לפרווה משום שגם ככה לגבינה חלק משמעותי מהסיפור (אלא אם כן תמירו גם אותה בתחליף..) .

ישנן גרסאות של פאו דה קז'ו עם חמאה וישנן גרסאות עם שמן. אני בחרתי לשלב שמן זית במתכון, משום שיש כאן מספיק גבינה שמפצה. כמובן, אתם מוזמנים להמיר את שמן הזית בחמאה, אם מעדיפים. כמו במתכונים רבים, אפשר לשחק ולשנות את המתכון, כך שבכל פעם יתקבלו פאו דה קז'ו בטעמים שונים.

כאמור, במקור יש להשתמש בגבינה חריפה ודומיננטית כמו צ'דר חריפה. גם פרמזן תתאים עד מאד. אם אתם רוצים לבחור בגבינות יותר קלילות עם טעם פחות מודגש, אפשר ללכת על תערובת גבינות מוכנה כמו ה-"קוואטרו פורמאג'י" או לשלב בעצמכם בין פרמזן למוצרלה, למשל. כל גבינה קשה תתאים, אך שוב, לא הייתי מוותרת על חריפות הגבינה, לפחות בחלקה.

בנוסף לגבינות, ניתן להוסיף לכדורי הגבינה הברזילאיים גם טעמים שונים וקצת לצאת מהשבלונה המסורתית. למשל, ניתן לאפות פאו דה קז'ו על טהרת הפרמזן ולהוסיף לבלנדר גם כף רוזמרין או טימין.

שימו לב להבדלים בין זמני האפייה בהתאם לתבנית בה תבחרו לאפות את הפאו דה קז'ו שלכם. בעיניי, תבנית מיני מאפינס היא אידיאלית, אך אם אין בידיכם כזו, גם תבנית מאפינס רגילה תעשה את העבודה. בכל מקרה, אנא הציצו בתנור כמה דקות טובות לקראת סוף האפייה, משום שזמני האפייה מתנור לתנור משתנים וחשוב מאד לא לאפות את הפאו דה קז'ו יתר על המידה.

מתכון זה מצטרף ללחמניות גבינה שונות ואחרות כאן בבלוג כמו מאפינס הגבינות והזיתים המעולים וביסוני הגבינה האלו.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2/3 כוס חלב

1/4 כוס שמן זית

1 ביצה

1 ו-3/4 קמח טפיוקה

1/2 כוס גדושה (עם בטן) תערובת גבינות או גבינת צ'דר חריפה/פרמזן (אני השתמשתי בתערובת "קוואטרו פורמאג'י" במתכון המצולם)

1 כפית מלח

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (או תבנית מיני מאפינס).

מכניסים את כל המצרכים לבלנדר או מעבד מזון ומעבדים כדקה עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים את התערובת לתבנית המאפינס או המיני מאפינס: עד ל-1/2 מהגובה אם לתבנית מאפינס רגילה ועד כמעט הסוף אם לתבנית מיני מאפינס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לתנור ומיד מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות.

אופים למשך כ-17 דקות עבור תבנית המאפינס או 12 דקות עבור תבנית המיני מאפינס.

שימו לב שהפאו דה קז'ו לא ישנו את צבעם יותר מדי (רק תחתיתם תהיה מוזהבת), אלא רק יהיו קפיצים למגע כאשר מוכנים. זמני האפייה ישתנו בין תנור לתנור ובין תבנית לתבנית, כך שאני ממליצה להתחיל להציץ על התבנית כבר כ-5 דקות לפני תום זמן האפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

לחם בירה

היום אני מעלה את המתכון הראשון ללחם כאן בבלוג –

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. צןפיה דר הגב

    יופי של רעיונות

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן