ריבועי "הלו דולי" – שוקולד, קוקוס, אגוזים וחלב מרוכז

לפני מספר חודשים ביקרתי בנאשוויל יחד עם הוריי ואחיי. זה היה עבורנו טיול נהדר, במיוחד קולינרית, מאחר ואנחנו מאד נהנים מהאוכל של דרום ארצות הברית, עוד מהשנים שגרנו שם בילדותי. בחדר המלון יצא לי לעלעל בספר בישול מקומי בו כמה מתכונים תפסו את עיניי, ביניהם הממתק הכה אמריקאי שכבר אציג בפניכם, אך תודו שכבר השם כובש בפני עצמו – Hello Dolly Bars.

השילוב בין קלות הכנת המנה למרכיבים הנגישים והאהובים שלה הוא שכבש אותי. הרי אין הרבה מקום לטעויות כשמדובר בקוביות שבסיסן עוגיות ומעליהן שילוב של שוקולד, קוקוס, פקאנים וחלב מרוכז. או כמו שאומרים – what can go wrong?! (חוץ מצנתור אם לא יודעים להגיד די אחרי כמה קוביות ).

בהקדמה למתכון הזה, באותו ספר בישול מקומי, מהללים את הקונדיטורית של אחת המסעדות הטובות בעיר. מספרים עליה שיודעת מחד, להכין קינוחים הכי מיוחדים ולשלב בין טכניקות מודרניות ומסורתיות, אבל מנגד, כשרוצה להכין עוגיה, שהיא ממש crowd pleaser, היא תמיד פונה לקלאסיקה המקומית שהיא – hello dolly bars, מתכון שעובר מדור לדור.

אלו קוביות/ריבועים של אושר, הכי user friendly, גם כי יש בהכנתן המון מקום לגיוון – בדיוק כמו שאנחנו אוהבים: אפשר לשחק עם העוגיות שבבסיס (למשל, במקום פתי בר להשתמש בעוגיות וניל או אוראו), להחליף את הפקאנים באגוזי מלך, וכמובן לגוון עם השוקולד שבוחרים לשלב. אפילו מי שלא אוהב קוקוס – יכול פשוט להשמיט אותו ובמקומו להוסיף עוד קצת שוקולד ואגוזים… מתכון נוח, כבר אמרתי?

קבלו פינוק אמריקאי קל להכנה, שגם מחזיק יחסית הרבה זמן בכלי סגור במקרר, והכי סוגר את הפינה כשמתחשק ביס מתוק ומפנק.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

קצת יותר מחצי שרוול של פתי בר (כ-150 גר' או כ-19 עוגיות)

1/4 כפית מלח

100 גר' חמאה מומסת

180 גר' שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס

85 גר' (כמעט כוס) קוקוס טחון

1 כוס (כ-115 גר' פקאנים קצוצים)

1 פחית (395 גר') חלב מרוכז

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 165 מעלות.

טוחנים את עוגיות הפתי בר במעבד מזון עד לקבלת פירורים (לחילופין, אפשר לעשות זאת גם על ידי מערוך וקערה/שקית).

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים לקערת מעבד המזון את המלח והחמאה המומסת ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית מרובעת בגודל כ-22 ס"מ (או תבנית דומה אחרת) בנייר אפייה ומהדקים את תערובת העוגיות והחמאה בתחתיתה באופן אחיד.

צילום: דוד בכר/הארץ

לקערה קטנה מכניסים את השוקולד צ'יפס/הקצוץ, הקוקוס הטחון והפקאנים הקצוצים ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מפזרים את תערובת השוקולד-קוקוס-פקאן באופן אחיד מעל תחתית העוגיות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מזלפים את החלב המרוכז מעל שכבת השוקולד-קוקוס-פקאן באופן אחיד ומכניסים לתנור לכ-25-30 דקות או עד שמתקבל צבע קרמלי בהיר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מצננים היטב ורק לאחר מכן חותכים לקוביות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

הקוביות נשמרות בכלי סגור במקרר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן