כבר תקופה שמיקה בתי הבכורה מכינה כל פעם נאגלה משודרגת של כדורי התמרים הללו. קופסה שלהם נכנסת למקפיא ומהר מאד מתרוקנת על ידי כל באי הבית. איכשהו, כל הכנה הם יוצאים לה "עוד יותר טוב ועוד יותר טוב"
.
מדובר במתכון של "brownie balls" שהם בכלל כדורי תמרים – אבל הם כל כך טעימים כך שמרגישים כמו בראוניז. מיקה, שכבר בת 16 (שזה נתון מטורף מבחינתי.. התחלתי את הבלוג כשעוד לא היתה בת 7), שמזמן עוקפת אותי בסיבוב במטבח, הלכה ושדרגה את המתכון מהכנה להכנה – עד שהתקבלה הגרסה הסופית שאציג לכם היום: כדורי התמרים הכי טעימים שיש – דומים לבראוניז בטעם ובמרקם הפאדג'י, אבל כל כך יותר בריאים. ויש שיגידו שגם יותר טעימים.
תמצאו בכדורי הפלא האלה הרבה תמרי מג'הול מעולים, מעט שיבולת שועל, מעט חמאת שקדים, מעט קקאו, קינמון ומלח. לבסוף נצפה חלק מהכדורים בשוקולד מריר איכותי ומעט שמן קוקוס. ראו הוזהרתם – מדובר בממתק הכי טעים שיש.
מצרכים:

לכדורים:
20 תמרי מג'הול מגולענים בטמפרטורת החדר
1 וחצי כפות שיבולת שועל אינסטנט (קוואקר)
1 כף חמאת שקדים
1 וחצי כפות קקאו (עדיף הולנדי כהה)
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
לציפוי:
70 גר' שוקולד מריר (מומלץ לפחות 70%)
2 כפיות שמן קוקוס
הוראות הכנה:
מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הכדורים: 20 תמרי המג'הול המגולענים, כף וחצי שיבולת שועל אינסטנט (קוואקר), כף חמאת שקדים, כף וחצי קקאו, 1/2 כפית קינמון ו-1/2 כפית מלח. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.


בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים על צלחת שטוחה/תבנית מרופדת נייר אפייה. מתקבלים כ-10 כדורים גדולים.

מכניסים את הכדורים למקפיא לפחות לחצי שעה.

מכינים את הציפוי:
מכניסים לקערת זכוכית את קוביות השוקולד יחד עם 2 כפיות שמן הקוקוס וממיסים במיקרו בפעימות של 30 שניות, כאשר בין פעימה לפעימה מערבבים.

מוציאים את הכדורים מהמקפיא, טובלים אותם בתערובת השוקולד, כך שרק חצי מהם מצופה בשוקולד ומניחים שוב על הצלחת/תבנית מרופדת נייר אפייה, כך שהצד מצופה השוקולד פונה כלפי מעלה.


מי שרוצה בוזק מעט מלחי ים (מומלץ מאלדון) מעל ציפוי השוקולד.

מחזירים למקפיא לפחות לחצי שעה נוספת לפני שאוכלים.

הכדורים נשמרים למשך זמן בכלי סגור במקפיא.



עד הפעם הבאה,
![]()
מיכל



