לחם טחינה ללא גלוטן

הרבה גרסאות ומתכונים ללחם טחינה ללא גלוטן רצים כבר שנים ברשת והיום הגיע תורי לספק לכם את המתכון שלי . יצא לי כבר לשתף אתכם מספר פעמים בחודשים האחרונים על ההתנסות שלי במתכונים שונים ללא קמח עבור בתי, ועם הזמן, לאט לאט, בני בית נוספים מגלים כי טוב וגם נהנים מהמטעמים שהתווספו למטבחינו.

מי שזוכר, כבר לפני שנים רבות, העליתי כאן מתכון של עוגת טחינה ואגוזים ללא גלוטן נהדרת ממש. היום בעצם נציג בן דוד שלה, הלוא הוא לחם הטחינה, שממש יכול להחליף לחם בקלות (במיוחד אם תפרסו ותהפכו אותו לצנים בטוסטר (יאמי!).

שימו לב, שבדומה למתכון של הבלונדיז האלה – שגם בהם אין קמח ואין תחליף לקמח, שילוב הסודה לשתיה כאן הוא הטריק שעושה את כל ההבדל, כך שממש אין לוותר עליו. באופן כללי אין לוותר על אף מרכיב כאן – למעט השומשום שפיזרתי מעל הלחם שהוא בגדר אופציונאלי בלבד וגם ניתן להחליפו בשומשום שחור/קצח/שקדים פרוסים וכו' אם מתחשק לכם. גם את הדבש אפשר להמיר במייפל אם רוצים, אך מצאתי שדווקא הדבש עושה פה עבודה טובה יותר הפעם.

בשלב הניסויים במטבח שלי קשקשתי על לחם הטחינה שלי עם זיוה דודתי שייעצה לי לנסות לשלב קמח שקדים בבלילה, ואכן באחד הניסיונות כך עשיתי. התקבל לחם טחינה אוורירי יותר והרבה פחות דחוס מלחמי הטחינה שיצא לי לטעום לאורך השנים, שהתקבל על ידי חברותיי, המומחיות בנושא, באהדה רבה. על כן, לאחר עוד שינוי קטן שם ותוספת קטנה כאן החלטתי שהמתכון המנצח נמצא בידיי.

מצרכים:

צילום: דוד בכר

4 ביצים גדולות

1/2 כוס טחינה גולמית (אני משתמשת בהר ברכה)

1 כף דבש

2 כפות גדושות קמח שקדים (שקדים טחונים)

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית שטוחה מלח

לפיזור מעל:

שומשום

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה את 4 הביצים, 1/2 כוס הטחינה הגולמית וכף הדבש וטורפים היטב.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מוסיפים את 2 הכפות הגדושות של קמח השקדים, כפית סודה לשתיה וכפית שטוחה מלח וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מעבירים לתבנית אינגליש קייק חד פעמית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

צילום: דוד בכר

מפזרים שומשום מעל ואופים למשך כ-30 דקות עד ששחום.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מצננים, פורסים ונהנים.

צילום: דוד בכר

לחם הטחינה טעים גם טרי וגם כצנים.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

רטטוי

המתכון הבא הוא גרסה שלי לרטטוי, המנה הצרפתית הידועה, שאפילו

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן